Kokemuksia Dethleffsistä

ASIKAINEN MATTI 30.01.2009 15:48

Tultiin juuri viikon reissulta Ruununtörmästä ja Kohtauspaikalta autolla Dethleffs T6501B vm. 2008. Lämpötila oli -5 +- 2 astetta. Talvivarusteena lattian lämmitys, jätevesisäiliön lämmitys ja Alde 3010 sekä omatekoinen tuulilasipeitto. Lämmitimme koko ajan sähköllä matkapysähdyksiä lukuunottamatta, Ruununtörmällä 2 kW:n ja Kohtauspaikalla 3 kW:n teholla. Lattianlämmitys ja jääkaappi olivat sähköllä ja akkulaturi puski 11+9 A tasasähköä jätevesisäiliön ja tyhjennyshanan lämmitykseen. Sähköä kului n. 40 +- 5 kWh/vrk ulkolämpötilasta riippuen sisälämpötilan ollessa mukavat 20 astetta. Automaattinen yölämpötilan lasku ja aamulla nosto säästää lämmityskustannuksissa ja viileässä ilmassa nukkuu paremmin. Ainoa todella suuri miinus tässä puoli-integroidussa mallissa on ohjaamon katon huono eristys, jonka seurauksena lumi sulaa katolta ja valuu katosta puuttuvan lipan takia osittain ikkunapeitteen alle ja osittain peitettä pitkin oven saranareunan päälle muodostaen saumakohtaan niin paksun jääkerroksen, että ovi täytyy repiä väkisin auki jään murtamiseksi. Toinen pienempi miinus on se, että kiertovesipumpun ääni on turhan iso. Onko joku keksinyt sen tukahduttamiseksi jonkin kikan? Antakaahan kuulua.

PALIN MATTI 30.01.2009 18:15

Mulla samallainen piironki. Tippuvesiongelmia ei oo ollu, ku se mun ikkunapeitto ulottuu ihan sinne tuulilasin yläreunaan.

Kummalla noppeuella sie pijät sitä vesipumppua? Mie jos panen sen isole tehole, ni alakaa paisuntasäiliö pulputtaan. Muuta hälyääntä en oo huomanu. Pienelä tehola ei kyllä kuule mittään, jossei ihan vasitela ala sitä pumpun ääntä ihan yön hilijaisuuesa kyttäämään.

Ihan hyvä piironki tuo T6501B ainaski nuin sisustusjärjestelyiltäänki. Mulla on se lämppäri 3000-tyyppiä iliman mittään yölämpökrumeluureja.

EEROLA TEEMU 30.01.2009 18:37

Meillä ei ole D- autoa, mutta Alden lämmitin (3000). Se 12V kiertovesipumppu on aika herkkä asentonsa suhteen. Kannattaa avata lukitusrengasta ja kokeilla eri asentoja niin ääni saattaa poistua.

Jos käytät paljon 230V lämmitysvastuksia, niin hiljainen ratkaisu on 230V kiertovesipumppu. Jälkiasennus on aika helppo ja mukana tulee vaihtokytkin ja tarvittavat johdot. Maksoin pumpusta nettona pari vuotta sitten n. 150 e. Nuo 12V pumput ovat sinänsä aika kestäviä, mutta muutamassa vuodessa pumppu kuluu loppuun, jos käyttää autoa paljon talvella.

PUUMALA RAIMO 31.01.2009 17:13

Jos ei pummpu saadan hiljaiseksi vaati uus pumppu takulla niin kauan kun sulla on taku voimassa eli kahden vuoden sisällä saadan vaihdettu ilmaiseksi.

ASIKAINEN MATTI 02.02.2009 14:57

Peitto kyllä yltää tuulilasin yläreunaan, mutta tässä uudessa mallissa ei ole "räystästä", joka tiputtaisi katolta sulavan veden peiton päälle. Eristeet ohjaamon päällä ovat niin heikot, että katolle kerääntynyt lumi sulaa ja valuu osittain peiton alla ja osittain pitkin peittoa kyljelle ja jäätyy oven saranasauman kahta puolta yhtenäiseksi möykyksi. Kiertovesipumppu ei ole paisuntasäiliössä, vaan lämmittimen vieressä lattiaan kiinnitettynä. Käyntinopeutena on hitaampi nopeus.

VALLIUS MARTTI 02.02.2009 15:55

Minulla on I6571 täysintegronoitu 08 ja Alden lämpö pannulla,minulla on kiertovesi pumppu myös panun vieressä ja pumpun ympärillä on 3 cm paksu solu muovi matto ja alapuolela pumpun ja latian välissä paksumalti eristettä ja kinnitys on suoraan latiaan pannalla joka on löysästi kinnitetty että ei johda ääniä latiaan.((Tosi hiljainen))

SILJAMÄKI ANTTI 05.02.2009 20:14

Hei!

Meillä T6501 vuosimallia 2005 Aldella. Viime viikonloppuna Messilässä -24 pakkasta aamulla ja sisällä hyvä tasainen lämpö. Ohjaamossa meillä aina talvella Ecomat pienellä hehkulämmöllä. Tässä mallissa ei vesi tipu etupeiton sisään, kun on se lippa, jota ei ole enää uudemmassa.

Meidän auton viilein paikka on wc, jonka patteri ei selvästikkään riitä pitämään tilaa normaalilämpöisenä kylmillä ilmoilla.

NAAPANKI ESA 07.02.2009 11:39

Vaihtakaa se Hellan tekemä kiertovesipumppu Boschin vastaavaan, esim. MB Sprinterin alkuperäinen. On tosi hiljainen. WC on mullakin tosi kylmä. Onko kellään vinkkiä, miten vessan sais vähän lämpimämmäksi.

TERVO JARI 07.02.2009 12:24

Kopio:

Vaihtakaa se Hellan tekemä kiertovesipumppu Boschin vastaavaan, esim. MB Sprinterin alkuperäinen. On tosi hiljainen. WC on mullakin tosi kylmä. Onko kellään vinkkiä, miten vessan sais vähän lämpimämmäksi.

Kopio loppu.

WC:n lämmitykseen, voisko laittaa noista jonkin joko puhallinpatterin tai toisen "pystypatterin" lisä lämmittimeksi, ( en jaksa/viitsi ruveta tuolla tyyppinumerolla kaivaan esiin kuvaa as-autostasi ja sen WC:stä)

Ja jos laitat Primuksen pumpun, silloin sinulla on se "hiljaisin" vaihtoehto käytössä.

http://www.sarkacaravan.fi/primus.varaosat

PRIMUS VARAOSAT Kiertovesipumppu 12V 2W P0808202 - Hinta 185€

Hinta "suolanen", mutta laatua on vaikka muille jakaa, sanontakin on: Laadulla on hintansa . . . Joten jos hiljaisuutta kaipaa, osta Primus, passaa letkuihin suoraa, toisin on monen muun kohdalla laita . . .

Jari

Ps. Kiitos http://www.sarkacaravan.fi/Extreme tästä sivustosta, täältä on löytynyt monelle apu . . .

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.