Truma C 6002 EH:n ongelmia

MALLAT TAPIO 17.01.2009 16:17

Pidämme jatkuvasti kolme vuotta vanhassa matkailuautossa lämmityksen päällä etteivät vedet jäädy. Tänä talvena Truma-lämmitin on sammunut kahdesti, eikä käynnisty uudestaan. Punainen merkkivalo syttyy vähän ajan kuluttua, kun yrittää käynnistää kaasu/sähköasennossa. Jos valitsee pelkän sähkökäytön palaa keltainen merkkivalo, mutta lämmitin ei toimi. Kaasua on riittävästi ja asunto-osassa on täydet 2x110 Ah akut. Käsikirjan mukaan syynä voi olla ylikuumenemissuojan laukeaminen; lämmitin on kuitenkin asennettu niin ahtaaseen paikkaan ettei siihen pääse käsiksi.

Ensimmäisellä kerralla vein auton huoltoon, mutta mitään vikaa ei löytynyt. Lämmitinkin oli alkanut matkan aikana toimia. Tämän jälkeen olimme pari viikkoa reissussa, jolloin kaikki toimi kunnolla sekä verkkovirralla että ilman sitä.

Auto on nyt ollut runsaan viikon paikallaan ja lämmitn on jälleen sammunut, eikä käynnisty millään.

Kahdessa edellisessä autossamme oli Alden lämmittimet. Niissä ei vastaavia ongelmia ollut. Onko muilla ollut samanlaisia ongelmia Tumaticin kanssa?

TERVO JARI 17.01.2009 18:14

http://karavaanari.info/index.php

Joskos löytyis apuva vaivaan . . .

Kosketus häikkää jossain ?

Jari
UUSIKYLÄ PENTTI 17.01.2009 20:12

Moi Akuissa luultavasti ei ole tarpeeksi virtaa!

TERVO JARI 17.01.2009 20:47

Jaa, ku apuva kysyvä juuri kertoo että akkuja kaksi ja virtaa täynnä ? ?

Ihimettelen vaan . . .

Jari
MALLAT TAPIO 17.01.2009 22:27

Kiitos hyvästä vinkistä/linkistä. Sen verran sain itse asiaa edistettyä, että katkaisin akkuvirran asunto-osasta ja sen jälkeen lämmitin käynnistyi. Miksi näin kävi? jäi vain selvittämättä.

LAUKKANEN MAURI 18.01.2009 12:31

Olen niitä autosähkömiehiä;ja kyllä se on niin se truman vika voi olla missä vain. Kun käytit sähköjä pois siitä as,osasta niin se truman ohjauspoksi kuittasi sen päällä olevan vian. Mutta missä se vika on?,kannataa pitää päiväkirjaa milloin se vika tulee;kuinka kauan lämmitin on päällä,vai esiintyykö se kylmällä pannulla. Millä tehoaluueella termostaatti on. Onko ilmankierto riitävä;pyöriikö truman puhallin normaalisti? Onko suutimia tukittu?.

HUOVINEN SIRPA 18.01.2009 15:50

Laukkasen Mauri tuossa olennaisen kertoili, kun virrat oli pois päältä, vika "kuittaantui", mutta se vika itsessään ei selvinnyt, mistä se aiheutui. Itsellä myös, jos esim. kaasu loppuu ja Truma on päällä, niin lämmitin ei käynnisty uudelleen, ellei tee "virtakatkoa", ainakaan minun lämmittimessä ei ole mitään kuittauspainiketta (Truma kolmitonnissarjaa). Esko

VARTIAINEN ARVO 19.01.2009 17:23

Minun Truma Temppuili parivuotta. Sattumalta kiristin Termostaatin kannen vai onko se joku sulake Ohjauspaneelissa.On toiminut sen jälkeen moitteettomasti.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.