USKOISITKO tähän kirjeeseen auton huollon erikoisosaamisesta?

LINNAMÄKI LEA 07.12.2008 18:22

"Merkkikorjaamossamme ovat juuri ne vaaditut erikoistyökalut ja testit, jotka valmistaja on suunnitellut ja ohjelmoinut omaa merkkiä varten. Myös korjaamomme henkilökunta on koulutettu työskentelemään merkin parissa. Vain oikeilla välineillä ja riittävällä ammattitaidolla voidaan tehdä tarvittavat toimenpiteet jolla turvaat autosi luotettavan toiminnan."

No niin, tällainen pileetti oli loksahtanut postilootaani oikein minun nimelläni ja autoni rekisterinumerolla varustettuna. Lähettäjänä Delta Auto.

Kauniita sanoja, sanahelinää, mutta tuo ammattitaito! Ainakaan tätä merkkiä ja automaattivaihteistolla varustettuun autoon nähden ei ole edes tavallista ammattitaitoa käytännössä osoittanut.

Joku aika sitten kyselin avaimen jäämistä virtalukkoon. Monen monta päiväreissua sai tehdä, eikä osunut kohdalleen vian arvioiminen. Purettiin lukkoa, tilattiin uutta, ei ollutkaan vika siellä. Sitten arveltiin olevan sähkölaitteissa vika, mutta kun sieltäkään ei oikein löytynyt vikaa.

Lopuksi ilmoitettiin että jonkun vastuksen palaminen olisi aiheuttanut sen, ettei avain lähde virtalukosta pois. Nyt se sitten lähtee ja kauniisti.

Vastukset, ne tosiaan vastustavat ainakin minun autossa. Ensimäiset puoli vuotta auto häiriköi, nikotteli, kuskattiin toistamiseen hinurin lavalla huoltoon, eik siitä mitään apua ollut kuin muutaman sadan kilometriin verran ja taas hinurin lavalle. Vedet eivät pysyneet autossa yms. koko auton toiminta tuntui olevan häiriötilassa. Häiriövalot vilkkuivat sekä kojelaudassa, että asuntopuolen virrat häiriöllä. Pitkällisen syyn etsimisen jälkeen syyksi paljastui huohottajan vastus. Huohottajan vastustahan joka kerran vaihdettiin, mutta ei se mitään auttanut.

Mutta kun kukaan ei tiennyt, että minun autossani on huohottimella kaksi vastusta. Ja se alapuolinen vastus oli hajalla, jonka olemassa olosta ei missään Delta Autossa, jossa autoa oli käytetty, tiedetty, eikä edes maahantuojallakaan.

Ja nyt taas vastus, mutta piti vaihtaa koko paketti, elektrooni"paketti". Mutta eikö sitä millään mittausmenetelmillä saa selville, ennenkuin arvuuttelee yhtä, toista, kolmatta syytä. Päiviä kululuu. Jos tää näin vaikeeta on, niin kun takuu loppuu, korjauksethan maksaa tällä menetelmällä omaisuuksia. Ennekaikkea vikojen etsimiset.

KUNNAS TAPANI 07.12.2008 19:53

Eipä taida merkkihuolloissa olla nykyään sen kummempaa osaamista kuin että (1) arvataan, missä vika voisi olla ja (2) vaihdetaan arvauksen perusteella yksi tai useampi osa.

Jos hyvin käy, voi vikakin tulla ennen pitkää kuntoon.

LAUKKANEN MAURI 07.12.2008 20:14

Pakko uskoa!,jos on Fiatin omistaja. Tässä pätee lause; Ei mikään ketju voi olla vahvenpi kuin sen heikoin lenkki. Kyllä Deltta Autolla on varmaan kaikki edelytykset siihen kirjeen lupauksiin,mutta varmaan on isoja eroja eri korjaamoiden välillä siinä osaamisessa. Sama ongelma on varmaan kaikilla auto korjaamoilla ja merkeillä;kun se elektroniikka kehityy tätä vauhtia,niin mikään merkkikorjaamo ei voi rehelliseti sanottuna ratkaista kaikkia ongelmia kerta heitolla,vaan oman aikansa se ottaa. Ja silloin tulee ne takuu asiat ,kuinka ja mitä? ja missä se takuun raja kulkee. Yksi tyytväinen Fiattin omistaja(kolmas testiauto menossa= ei minkäälaisa vikoja!)

PUUMALA RAIMO 07.12.2008 21:49

Toivottavasti Maurille tuuri jatku.Eihän deltassa saa aina vika korjattu vaikka itse kertoo missä vika on.T raimo

LINNAMÄKI LEA 07.12.2008 23:11

Ja kun tuntuu et automaatteina on niin vähän näita Fiiatteja että ammattitaito ei kertakaikkiaan pysy kehityksen perässä. Siksi se kirje tuntuikin niin huvittavalle.

SUUMÄKI HEIKKI 08.12.2008 00:07

Kuluttaja-asiamiehen mukaan takuu pitää korvata viat, jotka tullevat sen ajan puitteissa, jonka tuotteen pitäisi kestää. Ei siis vain papereissa oleva takuuajan mukaan. terv. Hekuli

TOIVONEN MARTTI 08.12.2008 08:58

Olen jo aiemminkin kertonut tämän mutta kerrotaan taas esimerkki merkkiliikkeen asiantuntemuksesta. Vein Scenicin paikalliseen merkkiliikkeeseen huoltoon ja kun hain autoa oli mukana viesti että vilkku toimii liian nopeasti ja takasumuvalo ei toimi olleskaan. Kyselin mitä asialle voitaisiin tehdä ja sain vastauksen että pitää vaihtaa elektroniboxi joka ohjaa vilkkua ja montaa muutakin toimintaa autossa, osan hinta 1500 euroa ja työ päälle. Tilataanko?

Sanoin että tuumitaan, menin kotiin ja melkein purin puolet autosta. Sitten älysin jutun ja menin ottamaan pois peräkärryn pistokkeesta sovittimen 13->7 napaiseen joka oli vahingossa jäänyt sinne. Vilkku rauhoittui ja takasumuvalo alkoi toimia...

mot

PUUMALA RAIMO 09.12.2008 17:49

Silloin kun suuri osa vaihdelaattikoistasta rikkontui yleennsä jo kun auto oli ajettu vain 30000 km eli yleennsä jo toisena vuonna.Eikä kukan saannut takuseen korjattu.Ja täällä oli silloin kirjoitus autosta kun korjauksen jälken ei kestännyt edes kojeajon aikana.T Raimo

VIRTA URPO 10.12.2008 00:12

Deltassa takuu keskustelu alkoi siitä, että katsotaas milloin se takuu loppuukaan. Eli tuohon päivään tarkalleen joka on autonne luovutuspäivästä 2v. Ei yhtään enempää ei ja . Älkäähän alkako puhumaan mistään tuotevastuusta yms. Niistä voittekeskustella sen autonne maahantuojan kanssa . Näyttää nuo kaikki toimivan "kimpassa" sama virsi. Ja näinhän se oikeastaan kait menee eli myyjä sen takuun näin maalaisjärjellä vastaa valmistajan vastatessa korvauksesta hänelle. Ne taas niin Fiat, Ford ym ei taas maksa kuin sentejä kun taas tekijät kun tekevät "liiketoimintaa" haluavat euroja ( Siteeraus Deltan hp:kön lausumasta ) Maahantuojat taas jokainen yksittäinen nykyisin. Ja kun isot vaihtavat merkkejään omistajien mielen mukaan tai muuten vain eivät oiken ole jälkimarkkinoinnista kiinnostuneita. No tuleva "ahdinko aika" pistää taas miettiin asioita tai sitten tekee tilanteen meille vieläkin tukalammaksi noiden takuiden suhteen. Pitää oikein ns. ammattilaisille useammalla videolla näyttää vikaa ennekuin uskovat kun kone ei kerro mitä vikana tai ajoittain kertoo- uskoiskos nyt sitä ? Mitähän ne Fiatilla ajattelee ja saako lupaa Italiasta edes vaihtaa osia ja silleen ?

PUUMALA RAIMO 10.12.2008 16:01

Mitä sitten kun ulkomaalaisia tulevat Suomen.Eikö delta korja sitten nitteenkään autoja. Sama asia se on eihän nekään ole Deltalta ostettu.Kai Delta auto vaati että niiltä ostettuja autoja korjataan ulkomaillakin.T Raimo

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.