Ducaton lämmityslaitteen moottori

KLEMETTI SEPPO 06.12.2008 18:12

Onko kokemusta? Ducaton vm. 06, auton lämmityslaitteen moottori on ruvennut "pörisemään" varsinkin kovemmalla nopeudella. En ole sitä vielä aukonut, mutta olisiko mahdollista, että siitä olisi esim. katkennut roottorin ripoja. Ääni ei kuulosta siltä, että sinne olisi pudonnut vieraita esineitä tuulilasin vierestä ja menisikö ne edes sinne asti. Onko moottori hankala ottaa irti ja auki ja miten se tapahtuu?

KUNNAS TAPANI 06.12.2008 20:50

On kokemusta paristakin -05 mallisesta Ducatosta, joissa molemmissa lämmityslaitteen moottori piti aikamoista elämää... enempikin semmoista sirinää oli se ääni sävyltään. Olisiko tyyppivika.

PINOLA OLLI P 07.12.2008 17:02

Lämppärin puhallinmoottori on helppo irroittaa.Johto irti ja kolmella ruuvilla kiinni.Sijainti on apukuskin kohdalla kojelaudan alla.Itsellä alkoi vikisemään.Irroitin sen ja vähän CRC;tä ja taas pelaa kuin uusi.Aikaa kului n5 min.

HALMEENMÄKI JUHANI 07.12.2008 20:50

En suosittele. Ensinnäkin mistäköhän CRC-tuotteesta oli kyse? Sprayvaseliini vai elektroniikkapuhdiste tai jotain ihan muuta? Rasva moottorin hiilillä aiheuttaa varmasti nopean tuhon. Laakeroinneilla se saattaa (laakerin tyypistä riippuen) antaa apua, mutta ei esimerkiksi silloin jos laakerit ovat suljettuja tai noita messinkiheloja.

PINOLA OLLI P 08.12.2008 15:36

Milloin mitäkin liukastetta,mitä käsiin on sattunut.Aina on vikinät ja kitinät häipynyt.Koskaan en ole koko moottoria vielä uusinut.Liekkö hyvää tuuria? ps:aika monenlaista "rusinaa" on vajaan 40v aikana käsissä kulkenut!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.