Asuntoauton asunto-osan lämmitystarve katoksessa

KUULA TIMO 28.11.2008 12:11

Laitoin tämän tännekin, löytyy myös jäsenkeskusteluosastossa, en huomannut, että matkailuautoille oli oma osasto. Kertokaahan kokeneemmat, kuinka paljon tuota asuntoautoa pitää lämmittää, kun se on talven yli katoksessa? Ajan sillä pikkumatkan n. kerran viikossa, muuten paikallaan. Laitoin talviverhon ajopenkkien ja asunto-osan väliin, lisäksi on päällä kellolla ohjaten pari tuntia 3 kertaa vuorokaudessa 1000 wattinen sisätilan lämmitin asunto-osassa. Asteet näyttäisivät pysyvät 0:n ja +10 välissä. Onko tämä tarpeeksi/suorastaan liioittelua? Alkaako penkit ja patjat haista, jos pääsee pakkaselle? Tuuletushan noissa on turhankin hyvä, mm ovessa ritilä suoraan ulos. Notta neuvoja tarttis, kiitos

ASIKAINEN MATTI 28.11.2008 15:39

Ensimmäinen asuntoautoni v. 1966 oli neljä talvea ulkona ilman lämmityksiä ja aloitettuani asuntoautoilun uudelleen 1997 ovat ne olleet aina ulkona sään armoilla ilman lämmitystä ja reissussa 1-4 kertaa kuukaudessa. Hajuongelmia ei ole ollut. Sijaintipaikkana on ollut Pohjois- ja Etelä-Savo. Nykyisin auto on kotipihalla kiinni tolpassa, joka antaa akuille virkistystä 2 tuntia päivässä. Talvella reissuun lähtiessä lämmitän muutaman tunnin etukäteen.

SUOMINEN TAUNO 28.11.2008 15:59

Säilytän autoa ulkona ympäri vuoden. Reissuja on muutaman kerran kuukaudessa ja auto saattaa seistä joskus parikin viikkoa ajamatta.

En ole käyttänyt mitään lämmittelyä, ainoastaan kosteudenkerääjää autossa sisällä. Mitään ongelmia ei ole ollut.

PENNANEN JUHANI 01.12.2008 19:58

Itse olen kesäautoilija.Auto kylmässä katoksessa koko talven, kaikki luukut suljettuna.Akkuja lataan pari kertaa talven aikana. Mitään kosteus eikä haju ongelmia ei ole koskaan ollut.Kokemusta on useammasta autosta,vaunusta ja veneestä.Ei niitä liikkeissä- kään lämmitetä ja siellä ne seisoo suurin osa ulkona.Juju on toisessa lauseessa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.