Retkeilyauto

SAINIO KYÖSTI J 26.11.2008 11:11

Onko kokemuksia kumpi olisi parempi kaasu- vai dieseltoimivuus retkeilyautossa?

KÄRKI KAARLO 26.11.2008 11:35

jos tarkoitat lämmitintä, niin kaasu on tehokkampi. kyllä webastokin toimiva on, mutta kuluttaa akkuja enempi. voip olla että jos ei oo latauksessa niin on kylmän yön jälkeen tyhjät.3 kw yläspäin kun on tehoo niin pitäis riittää.

KAAKKOLAHTI ANITA 26.11.2008 15:24

Moro !!!!!!!! Meillä on ollut kaksi retkeily autoa ja kolmatta odotellaan parasta aikaa(Itse suunniteltu ja Gasa Car toteuttaa). Kaikissa on ollut kaasu lämmitys ja hyvin pelittänyt. Mut tätä uutta autoa hankittaessa ja asian tuntioiden kanssa keskultaessa kävi ilmi että toi kaasu oli parempi: Ei toi vebastokaan huono ole koska siinä on jo vedenlämmitin säiliö mukana,mut ongelma kohta tulee juuri tässä kohtaan esille ?Miten riittää diesel korpi oloissa ja totesimme vielä, että haju haitta tulee kun on tyyni .Ja huoltoakin kaipaa kun ja jos nokea syntyy niin sytys on vaikeaa (ei syty ollenkaan).Virtaa vie kommatkin puhaltimien pyörimiseen.Mielipiteeni on ,että ehkä kaasu on pikkasen parempi. Kaasussa on pullon vaihto , Vebastossa pitää olla dieseliä tarpeeksi myös ajoa varten. En tidä sit loppujen lopuksi parenmuudesta??????????????

REINI SEPPO 26.11.2008 21:55
Mikseikäs molemmat!!! webasto moottoria (vesi) ja koppia ja truma vain koppia: vebasto auttais siihen moottorikin lämpiämiseen(ja pysymiseen). Olis tupla varmistus siellä erämaassa,jos vain virta riittää!!!Truma kyllä toimii ,mutta vaatii toisen pullon mukana olon, joka taas on retkuiluautossa tilaa vievä! Kuinkas monesta reijästä nyky webastot työntää lämpöä? Kyllä se hajukin on otettava huomioon ,naapurina voi olla joku, joka ei sitä siedä.Eihän sitä lomalla viitsi naapurin kanssa ........ t.se
WILHELMSSON LEIF 27.11.2008 09:17

Entäs sen siainti, Webasto DualTop on auton alla keskellä vähän arka paikka varsinkin talvella kun on lunta ja jäätä ja retkeilyauton akseliväli on aika pitkä. T Leif

KUNNAS TAPANI 28.11.2008 09:08

Ei kai mikään paikka huono ole, jos lämmittimen suojaa asianmukaisesti. Minä vähän haikailin tuon dieselkäyttöisen lämmittimen perään auton hankintaa suunnitellessani, mutta hyvin tällä Adria Twinillä kaasulämmityksellä pärjää. Kaksi pulloa kulkee mukana mutta enempi annan takimmaisen pullon olla siellä vain varalla, koska se on niin hankala ottaa käyttöön, kun pitää molemmat ottaa ulos.

Ohjaamohan se näissäkin se kylmin paikka on, muuten tuntuu koppa kyllä lämpiävän.

WILHELMSSON LEIF 28.11.2008 09:43

Voit siirtää takinmaista pulloo vähän taakseppäin pistämällä jotain sen taakse niin se lian lyhyt letku ylettyy siihen jos olis yöllä pakkoo vaihtaa käy silloin ilman että otta toisen pullon ulos. Oliskohan pitempiä letkuja saatavana?

KAAKKOLAHTI ANITA 28.11.2008 13:25

Re Re Lisäisin tohon lämmityspuoleen ,et Webasto myös tulee moottoria ja ohjaamaamoa lämmittämään (meitin autoon).Agrikaatti on myös mukana(Honda) Et ei virta lopu. Onhan sekin semmonen häiritsevä puputin, mut jostakin on korvessa virtaa ja lämpöä saatava.Dieselin loppunisesta sanoivat , 20 litr. jerry kannu mukaan niin johan !!!!!????.Ei kun menoksi.

KUNNAS TAPANI 28.11.2008 17:10

On niitä pitempiä letkuja ainakin Twiniin saatavana; mulle on tilattuna semmoinen mutta tulee tehtaalta asti eli kestää vähän.

KUNNAS TAPANI 28.11.2008 17:13

Jos dieselkäyttöinen lämmitin on järkevästi asennettu, niin sen putki ei ole ihan tankin pohjaan saakka; siis ensin loppuu menovesi lämmittimeltä mutta sitä on jäljellä vielä ajamiseen.

Toki fiksua on pitää varatankki mukana, jos meinaa leiriytyä pitkäksi aikaa ja on huoli polttoaineen loppumisesta.

WILHELMSSON LEIF 28.11.2008 17:16

Täytyy tilata, Kiitos tiedosta.

AHONEN KAI 28.11.2008 18:51

"mutta tulee tehtaalta asti"

Rautakaupassa tuota letkua on metritavarana, kuin myös letkuklemmareita.

Ja jos omatoimisuus hirvittää, niin kaasulaitteita myyvissä liikkeissä tekevät mittojen mukaisia virallisia ja ottavat hekin rahaa vastaan mielellään.

Tehtaalta tilattaessa tietty saa maksaa vielä rahdit oikein ulkomailta saakka.

HÄMÄLÄINEN MARKKU J 28.11.2008 19:01

Meillä Webato asennettiin konehuoneesee jossa se on hyvässä suojassa.

WILHELMSSON LEIF 29.11.2008 12:02

DualTop jossa lämminvesivaraaja??

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.