ABS asiaa

HIRVENSALO JORMA 18.11.2008 22:38

Tietääkö kukaan voiko asuntoauton joka on rekisteröity ABS jarrulliseksi muuttaa siten että ABS poistetaan käytöstä (koska se ei nimittäin toimi eikä sitä kirveelläkään saa toimimaan). Jarrut sensijaan toimivat loistavasti kun mitataan dynamometrillä.

NIEMELÄ KARI 18.11.2008 22:42

Et kirveelläkään saa poistettua autostasi ABS :saa,rekisteröity, se on siinä.

EEROLA TEEMU J 18.11.2008 23:36

Auton voi muuttaa ilman ABS:ää toimivaksi kunhan muutoksessa kaikki ABS:n kuuluvat lisälaitteet poistetaan ja tilalle tulee "normaalin jarrusysteemin" laitteet. Työ onnistuu helpoiten jos samaaautomallia tehdään molemmilla jarrutyypeillä. Muutos kaikkine vempaimiineen, muutostöineen ja katsastuksineen maksaa paljon, ehkä 1000- 2000 e tai enemmän.

Kyseessä on "älyttömyys", sillä ABS on silloinkin täysin toimiva jarrujärjestelmä kun ABS- järjestelmä ei toimi tarkoitetulla tavalla. Kun kyseessä on ko. autoon tyyppi/rekisteröintikatsastuksessa hyväksytty laite, niin siitä ei pääse eroon ilman suurta byrokratiaa. Kyllähän sen ABS:n saa kuntoon korjaamalla ja usimalla mahdollisesti rikkoutuneet osat. Ne voi maksaa paljon, koska monopolin vuoksi "säätömurikat" maksaa maltaita. Kaikkkia osia ei valmisteta piraatteina eikä välttämättä saa purkaamoilta korvaavia osia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.