Vetokoukun sähköt

AHONEN KAI 02.11.2008 17:31

Vetelin johdot hytistä konehuoneen kautta permannon alla pitkin runkoa vetokoukulle, kytkin perän pistokkeen johdot.

Sitten ratin alta sulakekoppa + muut tarpeelliset muovit irti (3 ruuvia) sitten etsimään jarrupolkimen päällä olevaa pistoketta, tässä kohtaa totesin ettei sormet yllä, eikä töpselin irroitus hahmotu.

Hetken pähkäilyn jälkeen soittelemaan autosähköfirmaan. Ensimmäinen firma ilmoitti etteivät ole tuollaisia oikein tehneet. Toiseen firmaan kerroin ongelmastani, ja sieltä ilmoitettiin että tänne vaan, mitä nopeammin tulet sitä nopeammin se on valmis. Kyselin vielä mitä moinen kustantaa, johon vastattiin ettei sitä osaa sanoa, kun ovat aina niin tapauskohtaisia.

Vartin päästä olin firman pihalla ja auto otettiin heti työn alle, tunnin odotuksen jälkeen työ (6 johtoa, 1 liitin, 5 ruuvia) oli valmis.

20 minuutin laskun kirjoituksen jälkeen kassalle. 120€ oli laskun summa, koostui kysyessäni 1,5 tunnin työstä 60€/h, no entäs loppusumma, vastauksena oli ethän sinä mene ravintolaankaan omine eväinesi että kyllähän heidän nyt täytyy näin laskuttaa. (kerroin tosin jo soittaessani että en tarvitse kuin johtojen kytkentätyön ratin alla olevaan sulakeboxiin)

Minusta vähän kallis?

Ja firma oli Turun Autosähkö / Timo Jaatinen Rieskalähteentie? Turku

Jatkuu....

PITKÄAHO JUKKA H 02.11.2008 18:47

hyvä että valmista tuli, jos oisit jättänyt työn jollekin tumpelolle niin ei olis valmistunut rahallakaan.

HARJULAMPI JUKKA 03.11.2008 18:10

Kyllä Kai se pitää olla kohtuus ryöväämisessäkin, ja mikäli Kain tunnen asiasta tulee jatkoa.

LAUKKANEN MAURI 03.11.2008 20:07

Tuttu tapaus;olin nuorena miehenä niissä autosähkö hommissa ja kyllä tällaisia tapauksia tuli usein vastaan. Usein oli kädenvääntöä siitä oliko se työhön käytetty aika suhteessa vikaan/asenettavaan osaan oikea. Mutta kyllä sitä rehellisiä oltiin ja kun olin toisen renki,niin laskutushan tapahtuu työhön käytetyn ajan mukaan. En ota kantaa yllä olevaan asiaan onko se oikein vain väärin, mutta yrittäjä laskutaa kuten edellä totesin;kustannusten mukaan;asentajien palkat yms.maksut joita yritäjällä kyllä riitää. Minusta on asiakaan vastuulla jos ei selvitä mitä työ maksaa; kustannus arvio,kun toimin yrittäjänä nykyään niin kyllä meidän alalla joutuu joskus tekemääm tarjouksen/kustannus arvion jo 50€ työstä/tavaroista.(jos joku yrittäjä vitsii sen tehdä). Toivo köyhän elätää,pelko rikkaan tappaa! tuumi m laukkanen

PALIN MATTI 04.11.2008 09:47

Minkä vuoksi vetelit ne piironkisi vetokoukun sähköt sieltä kojekaudan alta asti? Kaikki tarvittavat lähdöt löytyvät yleensä sieltä perästä auton alla olevista kytkentärasioistakin. Vai oliko sinulla jokin valmis johtosarja, mikä piti vetää sinne jarrupolkimen päällä olevaan pistokkeeseen?

RAUTIAINEN KARI 04.11.2008 10:12

Jos se hinnoitellaan näin:

Ruuvin kääntäminen, 10€, 5 minuuttia. Tieto mitä kääntää, 110€, 3 vuotta ammattioppilaitoksessa.

TERVO JARI 04.11.2008 17:27

olis ollut aiheellista kysyä kustannusarvio ennenkuin aloittaa "työstämisen", sillä loppu on jälkiviisautta . . .

Tekee kuin yks "paskakuski":

Lääkärillä oli vieraita ja saunottiin jne rupesipas omakotitalon lattiakaivo pulputtaan "sitä itteensä" pesuhuoneen lattialle ja kello löi ilta kaheksaa ja lauantai-ilta, likakaivot täynnä ja sauna/pesuhuone kellarikerroksessa. Tietty aina palvelualtis "paskakuski" puhelimenpäähän, hän lupas tulla ja hoitaa homman heti. Tuli heti, ja taas viemäri veti, tuli maksun aika, eiköhän lekuri valittanut että kallista palvelua .. .. Arvaa mitä "paskakuski" teki ?

Väänsi pumpun puhaltaan paskat takas kaivoon ja lähtiissään tuumas että: Ei maksa mittään. Ja meni menojaan eikä tullu takas pyynnöistä huolimatta. Ja tarina on tosi.

Jari
AHONEN KAI 04.11.2008 23:00

Olinkin jo ostanut johtosarjan jolla olisi ryöstäjien kanssa otettu sähköt takavaloista, mutta kävin varoiksi kyselemässä merkkiliikkeestä josko auton takapäästä loytyisi joku töpseli josta sähköt saisi vain töpseli kytkemällä.

Sähkäri sanoi että johdot on perässä niin ohuet että omalla johtosarjalla ne on vedettävä kojelaudan alta.

Autosähköstä kysyin puhelimessa työn hintaa, johon vastattiin etteivät osaa sanoa, kun ovat tapauskohtaisia hommia.

Kusetukselta tuo homma tuntui ensinnäkin työn keston osalta, kun itse ruuvailin ne palikat auki ja kiinni n. 20 minuutissa ja puolet siitä ajasta käytin sen jarrutöpselin irroituksen pähkäilyyn. Mikäli olisin saanut sormeni mahtumaan sinne koloon olisin saanut klaarattua koko homman keulasta perään 45 minuuttiin olematta autosähköasentaja.

Kuin myös kysyessäni mistä lasku muodostuu, niin työtä oli 1,5 tuntia, ja se 30€ oli siitä että en ostanut heiltä kuin työtä.

Noh, hengitys on jo tasaantunut, enkä soitellut ystävilleni Bandidos-klubille enkä tilannut 10 kuutiota sepeliä hallin oven eteen ja peräkärryn sähköt toimii buenosti ;))

HALMEENMÄKI JUHANI 04.11.2008 23:05

Esim joissain Mersuissa sähköt kuuluu tosiaan viedä hyttiin saakka. Ja niissä pätee tuo viisaus siitä että tieto maksaa, markan seppä tekee isot vahingot. Se fiksu töpseli takaluukun tienoilla jäi valitettavan lyhyeksi välivaiheeksi eikä ehtinyt kaikkiin merkkeihin lainkaan.

LIPPONEN JUKKA 05.11.2008 07:11

Vetokoukku+sähköt n. 7h lasku 200€ Itse purin ja kasasin verhoilut. Ei paha, mutta koukun mukana tullut asennusohje oli virheellinen (MOTONET Perskuta rallaa, Koukku Felox ja sähkösarja saksalainen!), auto MB Farkku. Sitä jarruvalopiuhaa ei tarvitse viedä pelkääjänpuolelle vaan samassa nipussa muiden kaa kuskin puolelta jarruvalokytkimelle. Kuulin että on saatavana sellainen johtosarja, että ei tartte enää purkaa puolta autoa vaan net piuhat kytketään jo takatilassa....säästää muuton aikaa ja pirusti.

PÄIVINEN UNTO 05.11.2008 07:31

Minulle laitettiin Alko-alustaiseen Euraan Feloxilla koukku ja sen johtosarja on kytketty auton takapäässä aivan lyhyillä johdoilla , eikä siinä purettu mitään kun oli itse paikalla. T:UP

HAAPANEN TIMO 05.11.2008 17:29

En tiedä mikä auto Untolla on, mutta onkohan uusissa Ducatoissa hytin reunassa tehtaan poksi noita varten: http://www.fiatcamper.com/chassis.php Hiiren kun siirtää kuvassa olevien releitten päälle, tulee teksti viereen. @timo

HAAPANEN TIMO 05.11.2008 18:26

Tuosta samasta linkistä löytyi melko hyvä kuva integroidun alustasta. Aika vähissä on Fiatti. Sivu 6/16 http://www.fiat-professional.de/LCV_GERMANY/uploads/PB_TMPL_SECTION/1074057628/20071120/Ducato_Camper_Katalog.pdf

Alkon alustalla oleva olisi vielä hytin takaa poikki.

LAHTI ANTTI 05.11.2008 18:49

Timo. Koetas tuota. Piti mennä eteiseen lukemaan loppu osoitteesta.☺

http://lyhytlinkki.net/?7j6ftfen

LAHTI ANTTI 05.11.2008 18:59

Sorry.

Tuli väärä osoite. Tässä oikea, (toivottavasti).

http://lyhytlinkki.net/

HAAPANEN TIMO 05.11.2008 20:16

Noinko meinasit: http://lyhytlinkki.net/?r81pizqt Voisihan konetta kääntää ettei joutuisi eteiseen, vaikka jääkaapilla kävisi. @timo

LAHTI ANTTI 05.11.2008 20:23

Ja nyt vasta sanot sen !!! En itse huomannut moista mahdollisuutta. Olis mennyt kaksi asiaa samalla kertaa.

SUOMI SEPPO S 05.11.2008 21:29

Kylläpä ovat näppäriä nuo lyhytlinkit. Kivan lyhyitä mutta kun vain toimisi. o^) @seppo

LAHTI ANTTI 05.11.2008 23:12

Toimiihan ne !!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.