Teltta vai Markiisi

ÄYHYNMÄKI TOMMI 28.10.2008 08:49

Olen pohtinut kumpi olisi parempi vaihtoehto asuntoautoon: itsestäänseisova teltta vai markiisi irroitettavilla seinillä. Tarkoitus olisi että kesäaikana nuoriso voisi nukkua yönsä teltassa/markiisin alla. Haluaisin kuulla kommentteja hyviä ja huonoja, ja eri mallien käyttäjien kokemuksia.

JUUTINEN ANTTI 28.10.2008 09:17

Markiisille on paljon käyttöä m-autolla liikkuessa. Miten olisi markiisi ja erillinen teltta yöpymiseen? Voisi olla kätevin ratkaisu.

Antti

PUURUNEN SAMI 28.10.2008 10:45

Tuota erillistä telttaa ja markiisia minäkin suosittelen. Pari vuotta sitten reissasimme vaimoni kanssa moottoripyörällä ja vanhempani vanhimman pojan kanssa m-autolla, nuorimmainen kun oli silloin vasta suunnitteluasteella, saatiin nukkua teltassa markiisiin alla sateesta huolimatta.

SOHLBERG JUHA 28.10.2008 11:33

Meillä on ollut viimeisissä autoissa Omnistorin markiisi sekä safari-room ja ainakin meidän käytössä se toimii hyvin. Aina kun olemme pari yötä paikalla niin safari-room kasataan. Se ottaa vajaa puoli-tuntia kasata paketti kuntoon kaikkine myrskyhihnoineen. Toisaalta, sitten onkin oma katos seinillä katseilta suojassa ja saa kaikki tavarat jättää yöksi sinne jemmaan. jos yöpyä siinä pitäisi niin vähintään jokin teltan sisäteltta tarvitaan, koska muuten kaikki pörriäiset pääsee kimppuun. Sateenpitävä safari-room on. Viimeisimmän auton mukana otin safari-residenssin, joka on pikkasen hankalampi kasata, mutta paljon tukevampi rakenteeltaan.

Juha

EEROLA TEEMU J 28.10.2008 12:24

Olisin myös samaa mieltä. Varsinkin jos on liikkuvaa sorttia niin ei jotain safari roomia tai vastaavaa viitsi pystyttää joka kerta. Toisekseen siellä "isossa etuteltassa" nukkuminen ei ole lainkaan niin kotoisaa kuin markiisin alla pikkuteltassa, jonka pystyttää hetkessä. Iso etuteltta puolustaa paikkaansa mukavana lisätilana ja ajanviettopaikkana silloin kun viihtyy pitempään, useita päiviä, samalla paikalla. Makuasioitahan nämä.

SUONPURO PAULI 29.10.2008 12:25

Moi,

osta markiisi. Meillä oli Svenska Tält, ja heidän itsestään seisova mallinsa. Tuota ainakaan me ei kyllä viitsitty koota oikein koskaan, aika homma ja märkänä tai kosteana ei oikein kannata pitkäksi aikaa edes pakata. Muutenhan tuo oli huippu laatua ja varsin toimiva juttu!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.