alden käyttö ja vähän talvenvaralle varustautumista

LINDQVIST KIRSTI 25.10.2008 14:37

Ensimmäinen karavaanivuosi alkaa olla lopuillaan ja Suomi on tullut ihan uudella tavalla tutuksi.On myös koettu ensimmäiset liukkaat(pyhätunturi tällä viikolla)ja se kuuluista kaasun loppuminen keskellä yötä mutta se mikä ei tapa se...... Muutama kysymys vielä ennen talven tuloa:täytyykö vesisysteemeille tehdä jotain erityistä?Nyt on säilöt tyhjät mutta pitäisikö jättää hanat auki asentoon vai jotenkin puhaltaa sinne putkistoihin ja kuivattaa vielä?Entäpä asunto-osan akku eli jos auton käyttö talvella on vähäistä täytyykö ottaa irti vai riittääkö jos autoa käyttää ainä välillä tai jos säilytyspaikan lämpötila ei mene pakkaselle niin voiko olla paikallaan? Olemme olleet aldeen tosi tyytyväisiä mutta sellainen kysymys on tullut mieleen kun nyt tuolla pohjoisessa autossa yövyimme että kun alden kytkee päälle niin ilmeisesti aina pitää myös laittaa se kiertovesipumpun????kytkin myös päälle vai toimiiko se ilman sitäkin,tuntuu että ei toimi muuta kuin yhteistyössä. Kiitos taas etukäteen ja mukavaa talvenodotusta!

PIIRONEN KARI 25.10.2008 15:41

Laita vaan pumppu päälle, niin auto lämpenee paremmin ja nopeammin.

SINIMAA JANI 25.10.2008 22:31

Kiertovesi 12V tai 230 tulee olla päällä, sillä sehän on lämmönjaon edellytys. Periaatteessa vaikka laittaisit kesäkuumalla pannupäälle, niin jos kiertovesipumpun termostaatti on alemmalla lämpötilalla patterit eivät lämpene. Pumpulla käytettäväksi suunniteltu järjestelmä ei toimi vapaa kiertona.

Vinkkinä: Kannattaa prinvuoden välein käydä läpi nestekeskuslämmityksen glykoliputkiston letkulemmarit (jos ei ole jousella olevaa mallia). Omassa vanhassa pelissä tuppasivat ajanmittaan löystymään ja nestevuotojen riski kasvaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.