ABS onko vai ei ?

MATTILA JARI J 24.10.2008 12:23

MOI ! Mulla on ducato 2.0 vm.2003 ja siinä lukee rekisteri otteessa että jarrut on ABS mutta mittariston ABS valo ei näy kun virrat laittaa päälle, molemmat sulakkeet ovat ehjät. Kun auton ostin niin se myytiin ilman ABS:ää ja katsoin takapyörät niin sinne ei mene yhtään sähköjohtoa eikä anturiakaan näy, on vain muovitulppa jarrukilvessä. Auto katsastettiin noin kuukausi sitten ja sain leiman. Niin miten varmistan että onko ABS:t vai ei ? PS: Vaidelaatikon alla pitäisi olla ABS mötikkä mutta en ole katsonut onko sitä vai ei, kun on niin hankala paikka.

LAHTI ANTTI 24.10.2008 13:09

Eihän sun tarvitse tehdä kuin tiukka jarrutus, niin siinä kyllä huomaa onko ABS vai ei.

MATTILA JARI J 24.10.2008 13:24

MOI ! Ei ne pyörät lukkiutuneet viime talvellakaan, se jäi sanomatta. Asia vaan nousi esille, kun en tajunnut siitä vanhasta rekisteriotteesta kun jaruista luki NYPL, että se on sama kuin ABS tässä uudessa rakisteriotteessa, kun sain sen katsastuksen yhteydessä, niin se alkoi askarruttamaan onko vai ei ! Ei taida olla ?

TAPANINEN JORMA 24.10.2008 13:25

Katoppa aikaisemmasta otteesta lukeeko siellä NAPL.Mulla oli tähän uuden malliseen rekisteriotteeseen merkitty ABS. Sitä ihmetellessä tarkistin vanhasta otteesta,siellä lukee NAPL.Nestealipaine lukkiutumaton.Autossa EI ole lukkiutumattomia jarruja ollut koskaan.Olen katsastanut sen 9-kertaa.Koskaan eivät ole huomanneet virhettä.Nyt inssi tarkasti auton,ja teki muutoksen teknisiin tietoihin...

MATTILA JARI J 24.10.2008 13:26

MOI !

VIRHE: kyllä ne lukkiutui viime talvena !!!!

MATTILA JARI J 24.10.2008 14:30

HUH ! Nyt se on korjattu, ajoin katsastuskonttoriin, inssi tarkasi auton ja totesi ei ABS:ää ja korjasi rekisteriotteen, uusi oikea ote tulee postissa. Se oli piste tälle jutulle eli kaikkea sitä voi sattua.

HALMEENMÄKI JUHANI 24.10.2008 17:28

Ihan sekaisin tuo ABS on otteissa. Minullakin on (tosin lapsen ajossa) Bemari, jossa on ABS mutta otteen mukaan lukkiutuvat. Katsastusinssiä ei kiinnostanut muuttaa, joten annoin olla. Noin päin on nimittäin parempi: jos ABS rikkoutuu saan poistaa. Ja tuo auto on uutena Saksasta tuotu, nimenomaan ABS-jarruilla ostettu, ei siis käytettynä tuotu eikä väärä varustelu.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.