Helmamuovit

ÄYHYNMÄKI TOMMI 13.10.2008 10:08

Vanhassa uretaani boxissani on aurinko haalistuttanut helmamuovit. Olisiko mitään keinoa saada ne "uuteen loistoon" ?

SUOMINEN TAUNO 13.10.2008 10:52

Laitatin vanhan Autorollerin helmat täällä:

http://www.automuovikem.fi/alasivut/muovikorjaus/muovikorjaus.htm

Minulla oli helmoissa myös paljon halkeamia, jotka korjattiin samalla. Tulos oli hyvä. Lämpöpuhaltimella saa palautettua alkuperäisen värin, jos vain se on ongelma.

AHONEN KAI 13.10.2008 12:18

Googleen-> "maalipinnan käsittely" itse aioin mainostaa Perma Shine-käsittelyä mutta noita samanlaisia systeemejä on tullut näköjään useita muitakin.

On todennäköistä etteivät litkujaan myy erikseen, kysyä kannattaa paikan päältä joltain työn suorittajalta ohi pomon valvovan silmän ;)

Millään Bilteman tai Motonetin yms. myymillä aineilla ei lopputulos ole lähellekään sama kuin nyt esim. PermaShine-käsittelyllä. Mitään erikoislaitteita ei tarvita, rätti, trasseli, em.litkuja ja heiluvat kädet riittää.

Keskustelua aiheesta: http://www.tekniikanmaailma.fi/keskustelu/?mode=viewtopic&tid=1289

SUOMINEN TAUNO 13.10.2008 13:26

Minulla ainakaan helmamuovit eivät olleet maalatut, vaan ne lienevät nk. läpivärjättyä muovia. Ongelma on se, että pinta haalistuu auringossa.

Nuo maalipinnan käsittelyaineet eivät taida auttaa, koska maalipintaa ei ole. Ihmeellistä kyllä, lämpöpuhaltimella saa alkuperäisen värin näkyviin. Muovihelmat pitäisi kai sitten pitää hyvässä vahassa, jotta aurinko ei niitä haalistaisi.

HAATAJA LASSE ERKKI 13.10.2008 16:54

Jos ne on muovia,niin lämmitä niitä kuumailmapuhaltimella ei liikaa,saat alkuperäisen värin esille.Iisi gake

SINIMAA JANI 13.10.2008 17:16

Autosi taitaa olla 90 vuosimallin kieppeillä oleva LMC.

Ei auta lämmittäminen valkoiseen muoviin -> kellastuu lisää ja sitähän ei kukaan halua.

Itsekkin omassa vanhassa autossa jopa mietin helmojen maalauttamista, mutta sitten löytyi auton ikään paremmin sopiva aine. WURTHin Pineline pesuainetta suihkepulloilla helmoihin ja puolessa minuutissa oikein näkee kuinka keltainen lika valuu pois. Huuhtelu perään ja helmat puhtaat. Haittana on että kellastuu ajanmittaan uudestaan, hyvä vahaus kuitenkin auttaa asiaan.

ASIKAINEN MATTI 13.10.2008 17:47

Aikoinaan käytin Iveco Matkaaja Eurohotelin auringon polttamiin helmoihin Auto Glymin karkeaa hiomanestettä ja hiomatyynyynyllä varustettua laikkaa sekä lopuksi Auto Glymin Bumper Care ainetta. Kova työ, eikä tulos uuden veroinen ollut, mutta paljon parempi kuin alkutilanne. Kyseiset helmamuovit olivat hieman rypypintaista harmaata läpivärjättyä muovia.

PUURUNEN SAMI 13.10.2008 19:14

Ne kannattaa, kuten kaikki muutkin läpivärjätyt sileät muovipinnat vahata normaalilla hiomattomalla autovahalla, kuten myös muovi-ikkunat.

NIEMINEN RAIMO 13.10.2008 20:44

http://www.arolatec.com/uploads/Wurth_kuvasto_2007/07kempparit06.pdf polku puhdistus/Muovinkiilloitusaine ja muovin värjäysaine. Tämä muovin kiilloitusaine on saatavilla halpa-halleista ja Wurth:in kamaa myyvistä liikkeistä.Eikä maksa paljon,kaikista muoviosista tulee kuin "uusia"ei tosin ikuisesti uusia vaan käsittely on uusittava aika-ajoin. @rami

ÄYHYNMÄKI TOMMI 14.10.2008 09:44

Auto on todellakin -89 mutta Dethleffs Globetrotter. Helmamuovit ovat vaalean ruskeat mutta auringossa haalistuneet lähes joka osa erivärisiksi. Ajattelin kokeilla lämpöpuhallinta.

HAATAJA LASSE ERKKI 14.10.2008 12:32

Jos ne helmat on maalattu niin elä kokeile lämpöpuhallinta.

PYLKKÖ RAIMO O 16.10.2008 21:13

Minä korjautin paikallisessa Aikuiskoulutuskeskuksessa muovit,olivat risaiset.maalaus yksityisellä pikku firmalla.taas ne ovat rikki,kun huolimattomasti peruuttelin talvella lumipenkkaan..perrrr. Rimorissa ne roikkuvat muovit ovat helposti rikki,siis melkein kuin näkkileipää.. Pienempiä halkeamia korjasin itse juotoskolvilla sulattaen halkeamaan muovia,rikkoutuneista helmmoista jäänyttä,samaa ainetta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.