Ilmanvaihtohuolia Dethleffs 5881 HG vm.07 ( Alkovimalli)

MOISIO PEKKA 11.10.2008 16:52

Tässä mallissa on katolla 5 kpl, kattoluukkua, joista ajaessa kolmesta luukusta tulee ilmaa sisäänpäin, kaksi keskimmäistä ja vessan luukusta. Kaikista kovimmin tuulee kolmas luukku edestä päin,tämähän on asuinosan istuimien kohdalla. Viime talvena tämä luukku oli teipattu aivan umpeen. Tiedän kyllä että tästä luukusta pitäisi mennä ilma ulospäin, mutta ajaessa ilma tulee sisään päin, (kova veto)eikä tätä luukkua tai mitään muutakaan ilmankiertoon tarkotettua luukkua saisi peittää. Viime viikolla asennettiin kattoluukun eteen (katolle) Ilmanohjain joka pitäisi ohjata ilmankulun siten että sisälle tuleva ilma vähenisi. Kyllä se hieman vähenikin, mutta kyllä sisälle vielä "vetää". Jos veinaa talvella ajaa niin kyllä on taas teipattava luukku. Kysyisin onko muilla näitä huolia ja mitä pitäisi tehdä.

KAAKKOLAHTI ANITA 13.10.2008 20:21

Moi ! Olen kärsinyt samasta ongelmasta ja yksi konsti on, että laitat luukkujen sisälle vaahtomuovit ja pimennys verhon tai hyttyssuojan päälle niin ei tipu,Ja ilma pääsee sieltä sivu raoista ulos(sisään).Leikkasin itselle vaahtomuovipatjasta sopivat palat ja vähän viimeistelin. Kyllä huminat lakkas.

MOISIO PEKKA 13.10.2008 21:03

Olen kyllä kokeillut vaahtomuovipalaa ja muitakin materiaaleja, mutta ilma tulee vielä niistä luukun sivuilla olevista ritilöistä.(raoista)Kun laitoin vaahtomuivin luukun sisään, niin sivuilla olevista raoista ilma sisään senkun koveni. Joten pitäisi saada vielä ritilät teipattua. Luukkuahan ei kuulemma saisi laittaa kokonaan umpeen. Onko kenelläkään kokemusta katolle luukun eteen laitettavasta Tuuliohjaimesta.Riittääkö luukun eteen tuleva ohjain vai pitääkö laittaa kolmelle sivulle ?

KAAKKOLAHTI ANITA 14.10.2008 21:19

No vain!!!!

Kuule laita vielä semmoset talvi eriste levyt neppareilla ??? Näitä katto luukkuja on Joko tiivisteillä tai ilman.(Tänään muuten tarkistettin asia kun on itselle auto tekeillä)

NADASI BELA 14.10.2008 23:52

Minkälaisen ilmaohjaimen sinne asensivat, oliko muovia vai terästtä? Mistä saisin semmoisen hommattua ja mitä se kustansi?

MOISIO PEKKA 16.10.2008 11:28

Kattoikkunaan tuuliohjaimet oliva Muovitettua peltiä (n. 1mm.) Asennettu Kouvolan Vaunussa, Hinta 35 Euroa + asennus 10 Euroa. Vapaa-ajan Tarviketalo myy vastaavaa (Fiamma) Tuuliohjainta Hinta 20 Euroa, Iskunkestävää valkoista muovia. Meidän autoon tuli maksamaan kahteen Kattoikkunaan (90 Euroa) eikä mainittavaa hyötyä tullut.?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.