Renkaat Euroopassa??

KORPPI SEPPO A J 03.10.2008 21:07

Näyttää siltä, että ennen paluuta marraskuussa kotiin, pitää ostaa kaksi kappaletta kesärenkaita.

Onko kenelläkään kokemusta, mistä maasta ja miltä ketjulta kannattaa ostaa ko. renkaat? Olen melkein kielitaidoton, joten en osaa kauheasti tinkiä. Pitäisi saada heti "oikea" hinta asennuksineen ja allelaittoineen.

Maat, jotka tulevat kysymykseen, ovat Portugali, Espanja, Ranska ja Saksa. Myös Luxemburg, Belgia ja Hollanti, mikäli ne ovat huomattavan edullisia.

Kiitoksia tiedoista.

HALME MARTTI 04.10.2008 16:26

Vähän huono vastaus, kun en tiedä hintoja, mutta kun ainakaan vielä ei ole muitakaan vastauksia, niin soita Fuengirolaan suomalaiseen autoliike/-korjaamoon. Viking Auto, C/Fransisco Rivera Paquirri osoitteessa puh. paikallinen 952470589. Don Björkström kertoo sinulle kokonaishinnan suomeksi. Espanjassa, kuten muuallakin Euroopassa on paljon halleja, joissa on suht helppo asioida kielipuolitaidottomanakin kuten allekirjoittaneella on asiasta kokemusta. Kokeile ja mene johonkin rengasliikkeeseen, valitse rengasmerkki ja -koko ja kysy kehittämälläni "uudella espanjalla"; quanto es dos neumaticos con montahe?(näin lausuttuna, kirjoitetaan: quanto es dos neumaticos con montaje) eli "paljonko maksaa kaksi rengasta asennettuna"? Jos päädytkin neljään renkaaseen dos sanan tilalle quatro. Käsillä voi vielä näyttää, että todella tarkoitat koko pakettia ja sitä voi vielä selventää sanalla todo. En sitten anna ohjeelleni takuuta edes takavalojen näkymiseen asti ja saa vapaasti nauraa!

HALME MARTTI 07.10.2008 14:46

Jäi vielä sanomatta, että jos ostelet renkaita tai kyselet hintoja eri maista, niin olisi hauska kuulla minkälaisia renkaiden hinnat ovat muualla Euroopassa, vai ovatko peräti Suomessa edullisimmasta päästä. Noin 9 vuotta sitten ostin henkilöautoon Misukat Malagasta. Liike oli Torresta ajettaessa oikealla puolella vähän ennen Malagan kehätien liittymää. Sen nimi oli mahdollisesti Aurin tai vastaava. Jakoivat mainoslehtisiä koko Aurinkorannikolla ja sikäläisen hevosmiesten tietotoimiston mukaan se oli edullinen kauppa ja monet suomalaiset kävivät siellä rengasostoksilla. Asennus kävi nopeasti ja hinnat olivat kaikille samat ilman tinkimistä. Röttelöt on jo saatettu sieltä purkaa ja rakentaa uusia liikepalatseja. Silloin renkaat olivat aika paljonkin Suomen hintoja halvemmat, mutta Eu on tainnut tasapäistää nekin.

HALME MARTTI 26.12.2008 13:20

No ostitko renkaat Euroopasta ja jos ostit, niin mistä ja mitä maksoivat? Kerroit palaavasi marraskuussa, joten nyt olisi loppuraportin paikka.

Terv. Martti

KORPPI SEPPO A J 27.12.2008 22:06

Seurasin sään kehitystä. Ei uhannut lumisilla keleillä. Päätinkin tulla kotiin vanhoilla renkailla. Helsingissä heti maanantaiaamuna tilasin renkaan vaihdon vakituiselta korjaamoltani. Sain sen seuraavaksi aamuksi, joten ajoin auton illalla korjaamolle. Aamun kelillä en olisikaan päässyt niillä kesärenkailla kotiin. Kävi tuuri.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.