Uusvanha jäsen ilmoittautuu porukkaan

RINTAMÄKI JOUNI A 01.10.2008 20:41

Tuli pidettyä 15v tauko näissä asioissa, mutta nyt lunastettiin vanha numero ja hankittiin uusi Hobby van exclusive L Foordin alustalla. Kyselisinkin vähän kokemuksia porukoilta jotka liukuu samanlaisella. Itse olen ajanut vain kotoa ruostesuojaajalle 15km. -riittääkö kone 2.2L 140hp kahdelle aikuiselle? -pohjalevy puuttuu, tarvitaanko? En älynny tinkiä kauppaan. -kannattaako tv-antennia ruveta itse laittaan vai jättääkö suosiolla huollolle? -yleensä mitä negat ja mitä posit olette huomanneet. Tarkoitus ei ole heittää lihaa leijonille vaan herättää asiallista keskustelua. Kiitos

TERVO JARI 01.10.2008 20:53

että jotkut valmistajat/myyjät luistavat tiiviystakuuvastuista antennin läpiviennin suhteen jos asennat itte antenniputken läpiviennin . . .

Joten ehkä kantsii teettää "takuu" korjaamolla ? ?

Jos talvella käyttöö olis pohjalevy "poikaa" . . .

Noilla tehoilla kyllä kulkee, jollet haluu Räikkösen kaa kilpailla . . .

Jari
SUOMINEN TAUNO 02.10.2008 07:48

Hommasin omaani tuon moottorin pohjalevyn Caravan messuilta. Odottaa vielä Matkahuollossa noutamista.

Pienemmälläkin moottorilla pärjäisi 2 henkeä mainiosti, itselläni 6 hengen alkovimalli. Pehmeisiin paikkoihin (hiekka, savi yms) ei kannata ajella. Kytkin on aika hankala ja moottorin alavääntö olematon.

Radiota olen ihemetellyt, kun ei Fader -control toimi ollenkaan, vaikka ohjekirjan mukaan pitäisi. Parkissa olisi mukava kääntää äänet vain asunto-osan kaiuttimiin.

RINTAMÄKI JOUNI A 02.10.2008 08:50

mitä kustansi, onko se muovia vai mikä on materiaali. En ole kaikkiin nappuloihin vielä tutustunut kun en saanut mukaan kun saksankieliset kirjat. Suomenkieliset tulee kuulemma myöhemmin, oli loppu. Eberiä ihmettelin onko sitä ja jos on niin missä mahtaa olla.

SUOMINEN TAUNO 02.10.2008 10:27

Pohjalevy on aika tukevan tuntuista lasikuitua. Siinä on aukot öljypropulle ja suodattimelle. Tarkoitus on antaa olla sen paikallaan kesät talvet.

Hinta oli noin 160 € Matkahuollon kautta tuotuna.

RINTAMÄKI JOUNI A 02.10.2008 19:43

Tänään pääsin vähän testaamaan ja totta on että alavääntö on todella olematon, opeteltava ajaan enemmän kierroksilla, muutenhan tuo tuntuu kulkevan kun mikäkin. Rekisteriotteen mukaan saa päästellä 100km/h, ilmeisesti satasen lätkä oltava persiissä.

AHOLA JARI 03.10.2008 11:47

Tervetuloa takaisin!

Moottorin alusen saa ostaa esim. täältä http://www.hoverfin.com/ - soita (hinta jotain 170€ + mh). Sivustolla ei kerrottu mitään tuosta, mutta Lahden messuilla ovat olleet myymässä niitä kuten peitteitäkin..

Uusi auto (max 3.5tn, ABS, 2xAir-B, jne..), niin miten se lukee otteessa? Ei minulla vaan lue, vaikka lätkä onkin ('07 2.4TDCi/140hp) Tässä isommassa koneessa vääntö ilmeisesti aivan toista - valmistaja kertoo, että jo 1.000rpm vääntö yli 200Nm..

RINTAMÄKI JOUNI A 03.10.2008 15:58

Kiitos vaan tiedosta. (pohjalevy) Rekisteriotteessa alhaalla :Erikoisehdot ja huomautukset kohdassa lukee seuraavasti: Autoverovapaus erikoiskäytön vuoksi Nopeus 100km/h. Joku sano että saa sakot jos ajaa sataa ilman lätkää vaikka otteessa on 100km/h. Vielä tuosta väännöstä, niin tuppas muutaman kerran sammumaan lähdössä, tarvii vähän enemmän kaasua kuin esim Sprinterin paku mikä meillä oli ennen tätä, se lähti kyllä kivutta pienillä kierroksilla hyvin oli sit millanen kuorma päällä.Sitkeys puuttuu. Toisaalta tuo mäkilähtöavustinkin joskus kiusaa jos on vähän vinossa ennen kuin sen kans oppii lähteen.

KUJANPÄÄ MARKKU J 03.10.2008 16:06

Ai että tekee hyvää kun voi kerrankin kehasta Fiiattia joka lähtee liikkeelle ilman kaasua, kytkintä nostamalla. Normaalisti tasaiselta lähden kakkosella. Oikein hyvä mieli tuli. Kiitos.

KOSKINEN MARKKU 04.10.2008 18:08

Mä laitoin tv antennin polkupyörä telineeseen niin ei tarvi tehdä läpivientiä muutakun johdolle sekin ala kautta,ja hyvin toimii kun kattoo vaan mihinkä muitten antennit sojottaa niin sama suuntaus,ja se on siinä.

YLIKULJU JARMO 09.10.2008 10:36

Joko olet Tauno asentanut pohjalevyn paikoilleen? Onnistuuko työ ilman monttua? Itselläni levy odottaa asennusta autotallissa.

SUOMINEN TAUNO 09.10.2008 11:23

En ole vielä asentanut. Kokeilin kyllä levyä paikoilleen. Nostin autoa ihan Fordin omalla tunkilla ja kyllä se riittävästi nousee hommaa varten.

Ongelmana näyttää olevan, että levyssä olevat valmiit kiinnitysruuvien reiät eivät ole aivan kohdillaan. Ainakin takimmaiset reiät osuivat alustassa ns. tyhjän päälle.

Ajattelin antaa korjaamon poikien hoitaa homman tuossa ennen talvikelien tuloa. Sovittelussa ja uusien reikien teossa menisi itsellä kuitenkin helposti paljon aikaa.

AHOLA JARI 10.10.2008 00:25

Varoituksen sana; älä vaan ryömi auton alle, jos VAIN tunkin varassa nostettu - vaikka renkaat olisivatkin paikoillaan.

Kerran olen saanut olla pelastamassa kaveria, kun saksitunkki hällä nurjahti ja henkilöauto tuli alas kaverin rintakehälle. Paniikin omainen kauhureaktio auton tippumisesta päälle oli karmeaa kuunneltavaa, kun hän ei päässyt alta pois. Kädet verillä sain nostaa autoa puskurista minkä jaksoin - pääsi kuitenkin pois alta, mustelmien lisäksi ei mitään isompia vammoja jäänyt..

Asiaan; Hoverfin.com'in lasikuituinen 'uuden Fordin' suojalevy, mallia tämä; http://lyhytlinkki.net/?7jzqc8pe Vaatii pientä modifiointia takavetoiseen autoon (moottori siis pitkittäin). Ilmeisesti toi sopii suoraan etuvetoiseen, mutta takatuuppariin takareiät pitää laitta uusiksi. Isompi työ on sivukiinnitysten muutoksissa (etuakselin kohdalla).

Homma onnistuu helposti ja turvallisesti ajoramppeja käyttäen - jää tilaa työskennellä; http://lyhytlinkki.net/?j1bcje80

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.