-95 2,5 ducaton pakosarja

JUMISKO VELI-MATTI 04.09.2008 12:06

Turbottoman Hymerin pakosarja vuotaa. Tiedossa ei vielä ole selvitäänkö pelkällä tiivisteremontilla. Jos joudun hommaamaan uuden pakosarjan niin mistä sen saa? Oulun Delta-auton varaosapoika väitti että "tehdas on lopettanut valmistuksen" ja möi eioota. Eli kai joku on törmännyt samaan ongelmaan? Eli mistähän osan saisi hankittua? Tiivisteitä ja pultteja ja muttereita tuntuu kyllä löytyvän. Remonttiaika on sovittu parinviikon päähän. Ei kylläkään Delta-autoon.

JANHONEN MATTI 04.09.2008 12:58

Ei päivää ettei Deltaa, -95 mallin auto ja ei enää varaosia? Pitäisköhön tuota uskoa? Tuo -95 mallin turboton Ducaton mootttori on mitä ilmeisemmin tyyppiä 8140.67. Tarkan tiedon moottorista saat kun avaat konepellin ja katsot jäähdyttäjän päällä olevasta arvokilvestä. Ensin nyt kuitenkin kannattaa selvittää onko pakosarja rikki vai onko pakosarjan tiiviste vain (n.13-15 e) palanut. Kun kyseessä on turboton kone niin uskon, että vuodon syyn voi selvittää tarkastuspeilillä jo ennakkoon. Vuotokohtaan jää aina selvät merkit.

Jos pakosarja osoittautuu vialliseksi niin kannattaa kuitenkin ensin selvittää voiko sitä korjata hitsaamalla/työstämällä ja jos ei, niin sitten meni uuden osan/vaihto-osan hankkimiseksi. Uusiakin kyllä löytyy vielä aivan varmasti. Käytettyä voit kysellä mm. www.varaosahaku.fi Turbokoneisiin ainakin näyttää olevan hintaan 70-100 euroa.

JUMISKO VELI-MATTI 05.09.2008 10:46

Kyllä nyt näyttää siltä että uutena pakosarjaa on enää mahdoton saada.Sitä ei tosiaankaan siis "enää tehdas tee". Turbollisten sarjoja on hajottamoissa mutta tätä harvinaisempaa turbottoman osaa ei tunnu löytyvän. Onkohan autoissa noin yleensä paljonkin samanlaisia osia joiden saanti vaikeutuu kun auto täyttää liikaa vuosia, ei tuo 13 vuotta koppiautolla nyt niin paljolta tunnu?

JANHONEN MATTI 05.09.2008 11:19

Kolari Spesialille Luopiosiin on tullut purkuun Ducato vm-96 jossa on tuo 8140.67 moottori = 2,5 D Firman puhelinnumero 03-5361500. Toinen paikka josta kannattaa kysyä on www.autoazzurro.fi joka tuo Fiatin osia suoraan Italiasta.

KOSKINEN JANI 05.09.2008 12:16

Kyllä niitä ongelmia on tiedossa. Tallissani on yhdestä asuntoautosta 90-94 valmistettu 2,45 litrainen turbokone. Koneessa oli kampiakselivika ja siihen on sitten osia kaiveltu. Kampuraa ei löytynyt oikein mistään, nyt joudumme ehkä laittamaan vanhemman mallin kampuran missä matalampi hammas hihnsassa. Myös tiivestesarjan saaminen oli mahdotonta ja pelkän kannentiivisteen hommaaminenkin oli työn takana. Koneistamo ei saanut hommattua ja motonetin saldot nollissa. www.heikka.fi kyllä pystyi auttamaan.

Saksasta tuollasen näyttäisi saavan käytettynä.

JUMISKO VELI-MATTI 08.09.2008 21:28

Täytyy kiitellä kaimaa. Sieltä Luopioisista ilmeisesti saan ensiviikoksi pakosarjan. Tässä soitellessani asian tiimoilta hajottamoihin totesin että vielä jostakin löytyy asiallista suhtautumista ja empatiaa pientä ihmistä kohtaan. Kaikki ottivat ongelman tosissaan ja yrittivät neuvoa eteenpäin. Se ongelmahan on se ettei pakosarjaa enää valmisteta. Mutta ehkäpä heilläkin on se leipä pieninä palasina maailmalla ja joutuvat poimimaan pikkumarjankin maasta. Ainoastaan ensimmäisellä tiskillä, Oulun Delta autossa jätettiin oman onnen varaan. Neuvottiin naapuriin Tarviketorille, liikkeeseen joka ei koskaan ole edes pakosarjoja mihinkään autoon kaupitellut. Että semmosta.

HALMEENMÄKI JUHANI 08.09.2008 22:11

Sen verrn tuosta Tarviketorista, että kyseinen liike on tunnettu halki koko Suomen siitä että ostavat varastoonsa mitä mystisimpiä jämiä & häntiä, ihan automaahantuojiltakin. Eli koskaan ei voi tietää mitä siellä on. Jokunen vuosi sitten mm Crownin ajamattomia bensakoneita, aikonaan 70-luvulla dieselöinnissä ylijääneitä!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.