Dethleffsin sisämuovilistat

RUOTOISTENMÄKI PETTERI 29.08.2008 22:23

Käytin tänään Dethleffsin JP-Caravanilla Oulussa pakkasessa kutistuneiden listojen vaihdossa ja homma toimi heiltä niin hyvin, että pitää oikein mainita. Mahtavaa, kerta kaikkiaan. Ennen vaihtoa näkyi pahimmillaan sentti levyn sivua kutistuneen listan päästä.

Hyvin ei sen sijaan toimi tuolta osin itse tehtaan homma, sillä kutistuvien listojen ongelma on käsittääkseni ollut tehtaan tiedossa pidempään eikä sille ole tehty mitään. Tehtalle tiedoksi, pitäisikö kirjoittaa oikein saksaksikin ja mielellään itse tehtaalle, että aion joka vuosi käydä vaihdattamassa listat tehtaan piikkiin, niin kauan kuin tuo auto on olemassa ja/tai tehdas ottaa ohjelmaan pohjoisen oloja kestävät listat.

Meille jätettiin osa listoista entisiä siten, että alapäähän lisättiin uutta näkymättömämpään paikkaan, että ei kaikkia tarvitse aina uusia. Taisi olla sävyeroakin jossain, mutta lopputulos on todella hyvä. Niin kauan kuin uudet listat taas kutistuvat..

VIRTA URPO 29.08.2008 22:52

Siksi jäi tuo "peffletti" ostamatta. Oli jo uudesta esittely autosta jo lyhentyneet ja irvisteli. Myyjäkin kehui, että ne saa kaupantekijäisiksi kuten myös auton raapaleet ( Manselainen kauppias ). No saipahan myydä muualle. Oulussa kyllä osataan tuo palvelu eri tavalla kuin etelässä. Oltiin fiksuja JP:lläkin. Kaupat kylläkin tehtiin fiksummilla ja ei irvistelevillä tuotteilla Kärppä caravanissa / Carawall Oulu. Ikävä kyllä ko. tuote ei enää tänä vuonna kuulu heidän myytäviin ainakaan uutena.

LAHTI RISTO K. 01.09.2008 22:24

Hei! Oli sama ongelma italialaisessa autossa. Syy: materiaali laajeni kesällä ja kutistui talvella eli aina eri mitta riippuen lämpötilasta. Ei muovikorvike ole puun väärti muutenkaan. (Uudessa saksalaisessa autossa on ongelma katon saumanauhassa. Helteellä nauha irtoaa liiman lämmetessä).

LAHTI ANTTI 01.09.2008 22:34

Miten olisi vaunu, jossa ei ole tällaisia ongelmia?

MATINNIEMI EINO 13.04.2009 09:49

Kerroit, että listat vaihdetaan tehtaan piikkiin, onko niillä kenties ikuinen takuu? Minä olen tehnyt jatkopalat puusta sopi oikein hyvin, mutta kun kutistuminen jatkuu aina vaan en tiedä mikä neuvoksi. Ongelmaa on melkein kaikissa muoviosissa kitistyvät ja halkeilevat, olen aikaisemmin antanut palauteta myöskin tehtaalle ja maahantuojan edustajalle ei siitä ole mitään apua niin kauan kun autot menee kaupaksi.

RUOTOISTENMÄKI PETTERI 16.04.2009 14:55

Terve,

ei ole ikuista takuuta, olet oikeassa, mutta mielstäni meillä on oikeus olettaa, että uudessa autossa listat eivät kutistu ja kun näin tapahtuu eikä takuukorjaus ratkaise asiaa, niin olen päättänyt vaatia, että ensisijaisesti lista-asia laitetaan kuntoon tai toissijaisesti vaaditaan hinnanalennusta. Katsotaan pärjäänkö, näin pitäisi tapahtua.

VALLIUS MARTTI 16.04.2009 20:48

Mistä muovi listoista mahtanette puhua en vaan löydä minun kulkimesta kutistuneita listoja kertokaa mistä etsin ????????

RUOTOISTENMÄKI PETTERI 17.04.2009 22:44

Ne on sisälevyjen kanttinauhoja, voisiko näin sanoa. Eli siinä missä kalustelevyjen laidat on kantattu muovilistoilla, jotka on painettu levyn kylkeen työstettyyn viiltoon ja listat kutistuvat pakkasessa paljastaen altaan levyn pään, jopa sentin voi irvistää. Lisäksi muovilistaa on käytetty hyllyjen reunassa mm. keittiöryhmässä ja ohjaamon yläpuolella olevassa hyllyssä, jolloin listan jatkaminen lisäpalallakaan ei onnistu siististi.

Sain eilen Suomen Dethleffsiltä vastauksen, jonka mukaan tehdas on tiedostanut ongelman ja uskoo syksystä 2007 sekä alkuperäislistojen että tarvikelistojen olevan kutistumattomia. Minulla on ensimmäiset listat vaihdettu alkukesällä 2008 ja ne ovat kyllä kutistuneet, joskin vähemmän kuin alkuperäiset. Uskon että tehdas taipuu siihen, että korjaukselle on saatava takuu niin kauan että se onnistuu, kun vaihtoehto on hinnanalennusvaatimus.

AHONEN KAI 18.04.2009 00:13

"Mistä muovi listoista mahtanette puhua en vaan löydä minun kulkimesta kutistuneita listoja kertokaa mistä etsin "

Minkä merkkinen kulkineesi on?

Meillä oli sama kutistumisvika Elnaghissa, lyhenivät 5:ssä vuodessa n.15mm.

Italiasta taida paljoa kehuttavaa löytyä tähän harrasteeseen noin yleensäkään :)

Onneksi 177hv Iveco-kuumekaan ei ollut kuin pientä lämmön nousua ;))

MUIKKU ESA 22.04.2009 10:42

Minulla on Hobby ja ihmettelin miksi listojen raot vain suurenevat vuosi vuodelta. Auto on menossa huoltoon toukokuussa Hyvinkäälle, joten pitääpä koettaa vaatia listojen vaihto rakennevian piikkiin takuuseen. Autolla ikää 3 v ja listat irvistää tosi rumasti. Onko automerkkiä, jossa tätä ongelmaa ei ole. Pitäskö järjestön ottaa asia esille auton valmistajien suntaan? Muuten muovinen suihkun lattiakaukalo halkes seinä ja lattiataitoksesta 5 cm matkan. Onko jollakin tietoa lattiamuovin korjaukseen sopiva aine/liima.

SUOMINEN TAUNO 22.04.2009 12:43

Täytyy nyt vielä tutkia tarkemmin, mutta omasta autostani (Burstner 08) en ole löytänyt moisia listoja. Edellisessä autossani (Autoroller 99) oli pöytälevyn ympärillä jonkinlainen suojalista, mutta ei siinä mitään kutistumista näkynyt 10 vuoden ikäisenäkään.

Burstnerissa on sisäkatossa jonkinlaiset muovilistat alumiinilevyjen poikittaissaumojen kohdalla. Pitääpä niiden mahdollista kutistumista seurata. Täytyy nyt vielä seuraavalla reissulla ajankuluksi tutkia, josko jostakin listoja löytyisi.

KNAAPI JUHA 22.04.2009 20:32

Suihkutilan lattia Hobbyssa lienee yleisesti tunnettu tyyppivika. Niitä on ilmeisesti korjattu paljonkin talon laskuun. Muovilattian alta puuttuu ilmeisesti tuki ja kävijän paino rikkoo muovin. Ei tuokaan ole ihan laitapeliä, jos myyjä sanoo, että takuu on jo lakannut olemasta voimassa. Kyllä kohtuullinen kestoaikaolettama kalliin matkailuauton kysymyksessä ollen on useita vuosia yli takuurajan. Tekovika kun on selvästi kysymyksessä.

MUIKKU ESA 24.04.2009 20:09

Kiitos Juha tiedosta! Laitoin jo Best Caravaniin viestin listoista ja suihkun lattiasta. Lupasivat olla tehtaalle yhteydessä, että voivatko laittaa takuseen. On mulla nyt ainakin caravanistien sympatioita vaatia vaikka sitten kuluttaja suojan kautta viallisten ja heikkojen materiaalien vaihto. Takuuaikana jo ilmoitin sähköpostilla liikeeseen suihkun lattian taipuilusta uhkaavasti ja halkeamisvaarasta ja niinhän siinä sitten kävi. Ko vuosimallin vehkeestä vaihdettiin takuuseen jo takapalkit halkeamisen vuoksi, heikko muovilaatu.

SUOMINEN TAUNO 26.04.2009 11:16

Nyt kun autossa olen ja tarkemmin tutkin Burstnerin kalusteita, niin kyllähän levyjen reunoissa on tuollaiset puupintaa muistuttavat listat. Olen ajatellut, että ne olisivat jonkinlaista puuviilua, mutta saattavat kyllä olla muoviakin.

On kyllä vaikea kuvitella, että nuo listat voisivat lähteä kutistumaan. Ymmärtääkseni ne silloin samalla irtoaisivat levyjen reunoista. Olisiko noista Dethleffsin tai Hobbyn kutistuneista listoista saatavissa jonkunlaista kuvaa, että ymmärtäisi, mistä oikein on kysymys.

MUIKKU ESA 26.04.2009 18:32

Kutistumat listoissa suihkutilassa on 3 cm ja keittiön kaapiston yläpuolella n 1 cm molemmista päistään. Kyllä näkyy muovi kutistuvan. Otin kuvat ja laitan ne myyjäliikeeseen vattimukseni tueksi. Kuva pitää laittaa erikseen s-postiin ei anna tähän liittä tai en osaa..?

HAAPANEN TIMO 26.04.2009 19:07

Tämä aijaa on kätevä tapa näyttää yksittäinen kuva: http://www.aijaa.com/ Kun olet ladannut kuvan linkitä se ruudulle ilmestyvistä vaihtoehdoista alimmaisesta. Kuva häipyy itekseen kuuden viikon kuluttua viimeisestä katsomisesta.

PYLKKÖ RAIMO 27.04.2009 08:19

Rimorissa sama vika,kaapin reunaa peittävä lista kutistunut niin,että listan päästä puuttuu melkein sentin verran listaa ja kaikissa sisäänpäin kaareutuneissa leikkauksissa lista on oikaissut itsensä irti puusta.Väliin jäänyt muutama sentti listatonta reunaa. Pitäisikö lista korvata esim.messinkinauhalla tms?

KOCH HANS 28.04.2009 00:37

Tervehdys mikäli olen oikein ymmärtänyt niin taaaaas yritetään tehdä kärpäsestä härkästä. Noissa "keskeneräisissä" autoissa ne muovilistat on yleensä vain painettu koloonsa. Kutistuessaan sitten jopa irtoilevat.

Paljon helpompaa kuin lähteä joka pikku asiaa takuuseen vaatimaan on korjata itse.

Venytä hieman kuumailmapuhaltimen avulla ja liimaa kiinni. Kuumailmapuhaltimen puutteessa föönikin auttaa.

Kas kummaa vartin homma ja kunnossa on. Ei maksa puhelut, ei tarvitse käydä kierroksilla ei hakea psykiatrilta mielenterveyslääkkeitä.

kevennys: Aikoinaan Sallasta soitti asiakas ja tiedusteli minkälainen takuu on Truman C-lämmittimessä? Mikä vika, minä kysyin. No kun täällä on vähän kuoppaset tiet ja lämmitin joka on kolmella ruuvilla lattiassa kiinni, on tärissyt irti; onko takuu voimassa? Vastasin, että tietty on, aja vain tänne Turkuun niin laitan uudet ruuvit. Hetken hiljaisuuden jälkeen tämä herra nauraa hymähti, että kyllähä hän voi ne itsekin laittaa.

Eli kyllähän ne lista-asiat todellakin kuuluvat takuun piiriin mutta.............. järkevä pääsee helpommalla kun korjaa itse.

muuten kaikki hyvin ???

Kevätterveisin

HooKoo

PAJUNEN VEIKKO 28.04.2009 10:49

JUURI NÄIN KUN HANS NEUVOI KOKEILIN ÄSKEN HYVIN TOIMI KIITOS HANS T.VEPA

MUIKKU ESA 28.04.2009 11:07

[URL]http://www.aijaa.com/v.php?i=4107486.jpg[/URL] Kuva, jos onnistuin?

MUIKKU ESA 28.04.2009 11:14

http://www.aijaa.com/v.php?i=4107540.jpg Jospa tämä toimis.

RUOTOISTENMÄKI PETTERI 28.04.2009 15:00

Jos on roskaa tehty niin valmistaja vastaa, siinä on turha ulvoa kun reklamaatio sattuu kipeästi.

RUOTOISTENMÄKI PETTERI 28.04.2009 15:33

Tiedoksi, tehdas lupaa että uudet listat kestävät paremmin pakkasta ja tehdas jatkoi takuuta kahdella vuodella tämän toteamiseksi. MInun osalta asia on loppuun käsitelty, jos näin on.

MUIKKU ESA 05.05.2009 22:10

Hobby korvaa kanssa kutistuneet muovilistat ja suihkutilan haljenneen lattian, vaikka varsinainen takuuaika on umpeutunut jo vuosi sitten. Hyvä niin!

MÄKINEN TAISTO 08.05.2009 14:44

Ostin Hobbyni 4 v.sitten v.m.2005.KK Kiviseltä.Tuusulasta. Lupasin vaihtaa listat itse jos vain lähettävät sellaiset. (ovat 15 mm liian lyhkäiset)Vastaus oli,että takuu-aika on 2 v,eikä tehdas anna enää uusia listoja.

RUOTOISTENMÄKI PETTERI 08.05.2009 17:29

Takuulla ei sinänsä ole muuta merkitystä, kuin että sen kautta on helpompi hoitaa korjausasiat kuin reklamaationa. Jos jonkin komponentin järkevä odotettavissa oleva elinikä, jota kuluttajalla on oikeus odottaa, on takuuta lyhyempi, niin takuusta on hyötyä. Neljä vuotta alkaa olla sellainen aika, että voittomahdollisuus ei näytä varmalta, vaikka virheelliset listat siis on selvästi laitettu jo tehtaalla. Mahdollisesti tehdas ja myyjä vetoavat reklamaation viivästymiseen tai siihen, että kaikki listat kutistuvat pitkässä juoksussa jonkin verran. En osaa sanoa mitä itse tekisin neljän vuoden kohdalla, koska olen nyt puuttunut asiaan jo kahden vuoden kohdalla ja tehtaan oli pakko taipua laittamaan uudet ja jatkamaan takuuta välttyäkseen oikeudenkäynniltä, jonka olisi hävinnyt pomminvarmasti. Säästät hermoja maksamalla listat itse, mutta kyllä tuo minusta edelleen tehtaan piikkiin kuuluisi. Reklamaatio olisi kyllä pitänyt tehdä kohtuullisessa ajassa, siihen tuo voi kompastua.

KUJANPÄÄ MARKKU 08.05.2009 18:37

Nuo kutistuneet listat koskevat ilmeisesti ainoastaan Fiatin alustalle pykattuja peflettejä. Osaahan ne listat käyttäytyä muissa alustoissa.

Tämä tämmönen Perjantai-illan kevennys, hymyä huuleen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.