Apua aloittelijalle.

TIKKANEN MIRJA 24.08.2008 23:23

Pliis, jelppikää vähän.

Tarvitsen sen ikkunasuojan autoon, onko Huhtalo (vaimikäsenytoli) ainoa oikea vaihtoehto ja passaako ne aina samaan autoon, esim. tavaratorilla on myynnissä sellainen mutta ollut -05 ducatossa meillä -03 auto. Se ohjaamon talviväliverho meillä jo on.

Meillä on harmaavesisäiliössä lämmityssondi (vaimikäsekinnytoli) voinko luottaa että se lämmittää siten että voin käyttää vesiä talvella. Hana on ulkopuolella...Voidaan kontata auton alla jos tarttee jotain tietää muuta...Autossa on joku nordic edition paketti.

Dometic ilmastointi (asunto-osan) Vaatiiko toimenpiteitä talvella?

Onhan meillä ohjekirjoja yms. mutta kaikkiin en ole löytänyt selityksiä..Ja juu, osaan käyttää googlea mutta jos nyt edes tohon ikkunapeittoasiaan joku ehtis kommentoida mahd. pian etten kävele onneni ohi =)

Kiitos etukäteen =)

SIRKIÄ MATTI 25.08.2008 00:52

Tuulilasipeitot käyvät kaikissa ducato 94-05 malleissa joissa on auton oma ohjaamo (puoli-indekroidut ja alkovimallit). Peittojen valmistajia on. Huhtalon mallit taitavat olla pohjolan oloissa parhaita. http://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/matkailuautot/?x26555=1597032 http://www.ali-raatikainen.fi/html/ http://www.va-varuste.fi/koti.html

Itsellä tulee liikkuessa (yhden yön pysähdyksissä) harvemmin tuulilasipeittoa käytettyä. Peite estää, tai ainakin vähentää ohjaamon lasien huurtumista ohjaamon sisäpuolelta. Suojaa tuulilasia ja lämmityslaitteen ilmaritilöitä sataneelta lumelta.

Harmaavesisäiliö taitaa sijaita auton alla. Silloin se olisi hyvä eristää kunnolla. Pelkkä sähkövastus säiliössä ei ehkä yksin riitä pitämään vesiä sulana kovilla pakkasilla. http://www.vapaa-aika.com/asp_sivut/..%5Cimages%5C123180.jpg

Tyhjennysputki ja hana voidaan pitää sulana lämmitysnauhan avulla ja eristämällä putket. http://www.vapaa-aika.com/asp_sivut/Lis%E4tiedot_tilaussivu.asp?tunnus=126280 Jos säiliössä oleva harmaavesi kuitenkin on jäätynyt. Lisäämällä kuumaa vettä tarpeeksi paljon säiliöön ja antamalla sen sulattaa tunnin verran jäätä, saa säiliön helpommin tyhjennettyä. Talvella ennen ajoon lähtöä pitäisi harmaavesisäiliö kuitenkin tyhjentää.

KOTILAINEN ISMO A 25.08.2008 07:26

Lasipeitosta: Olen käyttänyt huhtalon tekemää tuulilasipeittoa, joka suojaa myös ovet. Se on hyvä, mutta erittäin tiukka laittaa paikalleen. Olen myös käyttänyt peittoa, jossa koko auton keula peitetään. Se on vielä parempi. Suosittelen etsimään sellaisen mallin, jossa alaosan saa tarranauhoilla kiinni ikkunoita suojaavaan osaan. Ainakin www.caravanlarvanto.fi osoitteesta löytyy sellainen. Dometic-ilmastointilaite ei vaadi toimenpiteitä talveksi. Älä käynnistä laitetta talvipakkasilla!

KORPPI SEPPO A J 25.08.2008 10:15
Dometic ilmastointi (asunto-osan) Vaatiiko toimenpiteitä talvella?

Ilmastointiahan ette tarvitse talvella. Mutta eikö siinä ole lämmitysvastusta? Jos on (varmaankin on), niin toimii sähköverkossa ollessa lämmittimenä. Toivottavasti ei ole (enää) meluisa.

Luonnikkaita reissuja uudella autolla.

TIKKANEN MIRJA 25.08.2008 22:54

Ollaan kokeiltu Dometecia puhallin isolla ja kyllä siitä melkonen ääni lähti...Sen kummemmin ei oo ehitty perehtyä vielä asiaan. Ohjekirja sanoo että 1200 w on lämmitysteho..Jäähdytyskapasiteetti 1900.

Eiköhän tämä tästä. Keulamaski oikeastaan enää puuttuu. Ja jakoremmin vaihto, pyöränlaakeriremontti ja öljyn vaihto, sitte eiku baanalle =)

Jos jollain nyt sattus Oulun suunnissa olemaan myynnissä se keulan ylittävä peitto niin ollaan kiinnostuneita! Ja hauskoja reissuja myös Sepolle+ muille.

Ps. vaunuilijat ei nosta meille enää kättä. Ainakaan suurin osa. Sellasta se on =)

SARANPÄÄ MATTI L 26.08.2008 08:52

"Eiköhän tämä tästä. Keulamaski oikeastaan enää puuttuu."

Hei Mirja, jos tarkoitat niitä talveksi laitettavia kumisia maskin suojia niin meillä olis yhdet ylimääräiset. Myös ulkopuolinen hopea/hopea lämpösuoja, joka peittää ikkunat.

Kerro jos tarvit, eikä maksa paljoo!

TIKKANEN MIRJA 26.08.2008 09:29

No kuten ilmeni niin en tarvi maskia vaan sitä himputin ikkunapeitettä. Ihan semmonen olo niinku ois alottanu koko harrastuksen uudelleen kun ei tiedä kunnolla autoasioista =)

Poistatin tuon tavaratori viestin.

Onko teillä muilla kesä- ja talvisuojat ulkopuolen ikkunoissa erikseen?

Terkuin tampio =)

KORPPI SEPPO A J 26.08.2008 10:32

käytän tuulilasissa suojana sellaista, onkohan bambuista, ranta-alustaa. Vähän lyhythän se on, mutta panin pätkät teippiä päihin. Ne kun laittaa oven väliin, niin hyvin pysyy. Tämä bambuinen on mielestäni siitä hyvä. että se antaa näkösuojan mutta kuitenkin valoa sisään. Ja kuitenkin sisältäkin näkee ulos. Talvella on sitten kunnollinen ulkopuolinen ikkunapeite. Ja kovalla pakkasella sisäpuolellakin. Mitenkä ollakaan, kun niitä on jäänyt auton vaihtojen yhteydessä.

Luonnikasta reissua

SILMUNEN HANNU 26.08.2008 11:04

Täytyy tunnustaa,ettei meillä ole kesällä eikä talvella ikkinansuojia ollut,enkä tiedä miksi olisi pitänyt olla. Talvella ikkunan,ja auton jokatapauksessa sulattaa ja lämmittää Webasto tai mikä Eberi hän onkaan. Ehkä tilanne on siellä pohjoisessa toinen,en tiedä. Kesällä me nautitaan siitä,että auto saadaan pysäköityä niin,että tuulilasistakin näkee huikeita maisemia,en ymmärrä miksi ne pitäisi peittää!? Näin meillä:)

Jänniä matkoja uudella kulkupelillä!

t.Kaarina

PALIN MATTI 26.08.2008 13:36

Mirja, se sama lämpöeristepeitto ikkunoiden ulkopuolella toimii molempiin suuntiin. Talvella se estää lämpövirtausta ikkunoista ulospäin ja kesällä ulkoa sisätiloihin. Mikäli kesähelteellä on auto pysäköity keula etelän suuntaan, estää se auringon kuumentamasta sisätiloja liiaksi. Energiaa säästyy siis niin kesällä, kuin talvellakin, ellei sitten halua nauttia erikseen mistään primitiivisistä olosuhteista.

Toivotan menestystä uudelle harrastuksellenne:)

KORHONEN ERKKI 26.08.2008 14:29

Tiedoksi että Ducaton korimalli on sama kaikissa välillä -03:sta -06:een, joten niihin käy samat peitot ym. suojat

Kun talviautoilua harrastaa, niin kyllä pidän ehdottoman tärkeänä että auton "nokalla" on peitot estämässä ajoviimaa moottoriin ja suositeltavaa olisi myöskin moottorin alapuolinen pohjalevy, ainakin se nopeuttaa koneen lämpenemistä. Siitä en ole varma jaksaako ilman peittoja pysyä normaalilämmössä, mutta liikaakaan ne ei ole oleet omassa autossani vielä kevättalven keleilläkään, vaikka lämpö nousee jo lämpimän puolelle.

TIKKANEN MIRJA 27.08.2008 21:20

Jepjep. No Huhtalon Masa on nyt autossa paikallaan. Ihmetellään niitä yksiä naruja siinä keskellä ovea että mihin ne pitää tunkea...heh

Nyt kun olen selannut matkailuautot palstaa niin mieleen tulee miljoonia ajatuksia. No ne rengasventtiilit oli sentään sitä terästä (vaimitäsenytoli) ja pyöränlaakeri on vaihettu sekä vaihteistoöljyt. Ens viikolla jakoremmi+öljyt. Pitääkö mun tilata vielä ruostesuojauski...hä...Tätä menoa ei raski reissata mihinkään!

Sitten tilasin Thulen kiilat, tekeeköhän niillä mitään? Vesisäiliön jynssäsin fairyn kans ja huomenna nakkaan sinne puhdistustabletit jos tulevat postissa.

Lavuaarit ei oikein vedä, ollaan katsottu hajulukot ja rassattu vaan ei kulje. Välillä vetää oikein nopeaa äänen kanssa, pääteltiin että liittyykö se jotenkin ilmaan? Onko ollu samaa ongelmaa kellään?

Kiitoksia kauhiasti aiemmista vastauksista, kyllä täsä pikkuhilijaa opitaan. =)

TIKKANEN MIRJA 28.08.2008 16:36

Huhuu, onko kellään ollu ongelma että vesi vetää lavuaareissa hitaasti? Me rassattiin putkia ja välillä vesi meni oikein kierteellä alas. Suihkun tulppa on irti. Pääteltiin että siellä on joku ilmalukko? Tai voisko olla jotain törkyä jota ei ole saatu irti? Jos siellä ooli tukos joka liikahti välillä. Kokoajan vesi kyllä tulee ulos, mutta hitaasti.

AHONEN AULIS 28.08.2008 18:35

Vesi-imuri on tuohon vaivaan hyvä väline.Sillä kun vähän imuttaa ja taas laskee vettä niin lähtee tukokset liikkeelle.Joissain altaissa on jonkinlainen läppävesilukko niin niihin ei voi tuota laitetta käyttää.Terv:AA.

KOSKINEN OLLI J 28.08.2008 19:32

Olisikohan hiukan tyypillinen ilmiö, varsinkin niissä ratkaisuissa joissa hajulukko on kaukana altaasta jätevesisäiliön vieressä...? Tärkeintä on että hajulukko on vapaa roskista yms kertymistä.

HAAPANEN TIMO S 28.08.2008 20:32

Laita tulpat kiinni, myös lattialta. Tiskialtaaseen vettä ja tavallisella "karhu" pumpulla kohtuullisella voimalla jokusen kerran eestaas. Se tiskialtaan tulppa tietty auki. @timo

TERVO JARI 28.08.2008 20:43

edellistä, nuot liitokset on mitä on, saat vielä vuotokohdan jonnei "pahaan" paikkaan, sekun sitte on murheenkryyni jonninajanpäästä . . .

Kodin putkimiestä rööriin . . .

Nuot viemärit vetää joskun "hullunlailla" joskun hithaanpuoleiseen . . .

Vaikka rööri onkin apposen avoinna . . .

Jari
MANNINEN ESA 28.08.2008 21:23

Mirja, hoi. Et ole yksin ... "aloittelija". Kaikki vaan ei tuota ns. tunnusta. Minulla uusi Sanlaitti. Alusta pitäen ei oo vessan lavuaari vetänyt. Lirumalla vain. Aion tarkistuttaa takuuseen. Saa nähdä, mikä jarruttaa. Onhan noita ohjeita sulle annettu. En aio käyttää noista mitään, vaan seuraan ammattimiesten "hoitoa", kunhan huoltovuoroon pääsen. Kerron sitten, mikä oli vikana.

JANHONEN MATTI 28.08.2008 21:28

Kun käytettävät vesimäärät ovat pienia ja kun lisäksi veden virtausnopeus on pieni niin putket ja hajulukot aivät saa kunnon huuhtelua ja niihin kertyy ajanoloon likaa, joka estää veden virtausta. Mikäli autossasi on hajulukot ne kannattaa avata ja puhdistaa ihan kunnolla. Yksipohjaisissa autoissa hajulukot on yleensä sijoitettu auton lattian ulkopinnalle ja ne ovat varustettu kierrekannella. Hajulukkoja ja putkia voi myös huuhtoa laskemalla tulpan reiästä letkulla pienipaineista vettä putkiin.

POKKINEN TAPANI 28.08.2008 21:56

Terve Mirja,

tarvittaviin varusteisiin lisäisin vetokoukun, että tietysti peräkärrysaunan, kuin mahdollisen kannen päällä killuttelevan soutupuotin. Ja kun kuulut käsittääkseni eläviin Naisimmeisiin, niin osta Biltemasta nurkkatuki/kulmatuki, parin hinta vain 30 €. Poistaa muutoinkin ikävää heilumista, etenkin jos on on pitkä peräylitys. ( Meinaan siis autossanne )

-tapani-

TIKKANEN MIRJA 28.08.2008 22:11

Heh, sinäpä se vasta suhari olet =) Peräkoukku tosiaan puuttuu mutta tukijalat on! Eipä oo vielä kokeiltu onko ne toimivat...heh Älähän kovin siitä saunasta puhu, tarkotus ois ensin tehä pihasauna. Telttasaunaa vois kokeilla jo tänä syksynä jos innostutaan. Venettä ei vielä tarvita, tuo meiän puhallettava krokotiili riittää niin kauan kuhan lapset on isompia =) Lapissa on onneks kaksikin venettä jota saahaan lainaan paitsi ne on tietenki siellä rannassa että kalapaikkaa ei voi valita.

Muille tiedoksi että konttaamma ja tutkimma taas jälleen pimeässä tuota vesihommaa. Eilen viimeksi ilta pyörittiin ja kontattiin. Taidan komuta auton alle kokonaan niin näkee kunnolla tuon harmaavesisäiliön. Sekin on tarkoitus putsata kunnolla. Miksei kukaan kertonut että auton kimpussa voi mennä viikko! Vaan tulleepahan hyvä.Ja oma. =)

TIKKANEN MIRJA 28.08.2008 22:43

No nyt siirrettiin autoa vaikka se ei ollu meidän mielestä vinossa. Vähän paremmin veti. Että näinkin yksinkertaista...heh Ei se vesi silti tosi nopeaa mennyt vaan ei se varmaan hulahtamalla menekään normaalisti. Vai meneekö? Nyt saatiin pyörre aikaiseksi. Eilen meni kerran niin että äänen kanssa pulahti. Huomenna reissuun, näkeepähän käytännössä kuinka toimii.

Noita Janhosen hajulukkoja mietittiin ku meillä on heti altaiden alla hajulukot (jotka on putsattu) Tuskin niitä muualla on...

KORPPI SEPPO A J 28.08.2008 23:38

Minulla on mennyt jo neljä vuotta, eikä ole vieläkään valmis. Eilen tuli caravaanarikaupasta ulkovalo. Huomenna pitäisi ostaa kytkin ja asentaa se. Myös valo.

Mitä siihen viemäriin tulee, niin minulla, jos ei ole ihan suorassa, niin välillä tyhjenee allas nopeasti. Välillä hitaasti. Riippuen mihin päin on kallellaan.

POKKINEN TAPANI 29.08.2008 14:26

Terve Mirja, Ja älä nyt sentään suhariksi nimittele, vaikka kyseisen luvan omaankin.

Aivan oikeasti meille syntisille, köyhille puskaparkkilaisille, jotka liikumme järjestäytyneen sopulilauman ulkopuolella on pereäkärrysauna mitä parahultasin vaihtoehto.

Työni puolesta jouduin laittamaan kulkimeni seisomaan ja voin vaikka lainata Taivastani (siis peräkärrysaunaani) koereissulle, tahi malliksi jos satut kiinnostumaan sellaisen itsellesi laitosta.

-tapani-

TIKKANEN MIRJA 01.09.2008 09:33

Kiitos luottamuksesta, jos olisi vetokoukku voisin vaikka lainatakin saunaa. Mutta siinä on vaan se huono puoli että semmonen ois sitte pakko laittaa ja pitäs laittaa se vetokoukkuki. Saako sitä käyä katsomassa jos liikutaan sielläpäin?

Eka reissu tuli tehtyä joten reissukuume senkun pahenee. Auto on niinku tehty meille ja meidän reissaamistyylille. Vedet toimi välillä hyvin, taitaa johtua auton asennosta sekin...

POKKINEN TAPANI 01.09.2008 10:18

Hei,

mukava kuulla, että ei mennyt rahat hukkaan. Toisaalta voisi niitä euroja huonomminkin käyttää, vaan tuskinpa paremmin?

Ja aina sitä katsoa saa...

Paha vain lähden huomenna jälleen viikoksi Vaasan vesille ja palaan jälleen viikon kuluttua tiistai iltana. Olihan teillä myös se pihasaunaprojeksti; ehkä meidän piha/savusaunastamme voisi olla vinkkejä siihenkin?

Osoitteen varmaan otit siinä "toisessa" katsomisessa ylös?

-tapani

TIKKANEN MIRJA 01.09.2008 14:18

Saunaprojekti siinä mielessä jäissä että paikka ehkä vaihtuu, haluaisin sellasen piilopirtin tonne erämaahan johon vois mennä autolla viikonlopuiksi. =) Ukko ei oo vielä lämmenny asiaan...Pah. Se meni se osoite hukkaan, löytynee jostain ku penkoo.

POKKINEN TAPANI 01.09.2008 14:50

Mitä sinä siinä yhden saunaprojektin perään pahattelet?

Kunhan pidät huolta, että se ukkokultasi viittii veivata ne jalat alas (teidän uuden kulkimenne); niin kyllähän sitä löylyä autostakin löytyy..

-tapani-

LAHTINEN PERTTI J 03.09.2008 12:00

Onko vielä myymättä?Tarvisin sellaset -06 Ducatoon.

TIKKANEN MIRJA 10.09.2008 22:03

Apuva. Meillä on 6002 c Truma, voiko sillä lämmittää jos boilerissa ei ole vettä?

JANHONEN MATTI 10.09.2008 22:16

Kyllä. Täältä löytyy myös 6000C käyttöohjeet. http://www.caravantukku.fi/webkatalog/tuoteryhmat/lammitys/trumatic.htm

TIKKANEN MIRJA 17.10.2008 15:49

Tampioiden ilmentymä taas kyselee. Onko kellään tämmöstä panelia autossa? http://www.aijaa.com/v.php?i=2924820.jpg

Minulla on siihen kyllä käyttöohje mutta mielestäni ei tarpeeksi hyvä. Syksyllä olimme mm. Kylmäluomalla. Paneliin syttyi valot ja ehdin vain lukea tekstin winter kunnes valot sammuivat. Mitähän lienee se voisi tarkoittaa?

TIKKANEN MIRJA 17.10.2008 15:52

Lämpötila oli silloin lähellä nollaa...Kenenkään tutun auto ei ole likimainkaan samanlainen, meillä esim. piipittelee tuo auto aina lähtiessä reissun päälle. Onko siinä siis joku varojärjestelmä jolle löytyy nimikin? Korostan että ongelmia ei ole ollut vielä mutta hieman ahdistaa kun ei tiedä kaikkia vinkeitä =)

MANNILA HEIKKI 17.10.2008 20:22

Jos se hälyttelee että talvi tulee(liukasta)! Ei ole tuttu tuo panelli tuossa kuvassa,mutta joskus mulla oli henkilöauto jonka mittaristossa oleva ulkolämpötilamittari hälytti kun lämpötila tippu nollaan tai alle.

TIKKANEN MIRJA 18.10.2008 10:34

En usko että se sitä tarkoitti kun auto oli visusti parkissa, ja tuo paneli on asunto-osassa. Ei oo tosi ettei muilla oo tommosta. Varmaan ihanan hintasta jos joku menee rikki =)

VARIS VESA 18.10.2008 12:54

Heips, sanoit ensin että "piipittelee tuo auto aina lähtiessä reissun päälle", ja seuraavassa viestissä, että auto oli visusti parkissa. Siis jos se merkiääni tulee starttauksen jälkeen, niin silloin se voisi varoittaa vaikka siitä että vesipaine on päällä. Tuo an vaan pelkkä arvaus. Meillä ei ole kyseistä paneelia, enkä ole edes koskaan nähnyt aikaisemmin moista.

TIKKANEN MIRJA 18.10.2008 14:20

Olen näköjään erittäin huono selittämään asioita =) Nyt ei siis ole kyse piipityksestä vaan siitä että paneliin tuli ilmoitus, jota en ehtinyt lukemaan kokonaan. Ehdin lukea kohdan winter. Mun pitää ottaa taas tuo ohjekansio käteen ja lukea joka kohta yksityiskohtaisesti läpi. =/ Pakko kait tuohon on täydellinen ohje oltava...

ASIKAINEN MATTI 20.10.2008 14:01

Oliskohan jäänyt jätesäiliön lämmitys päälle ja kun ilma kylmenee, niin termostaatti kytkee virran lämmitykseen; seurauksena on akun tyhjentyminen muutaman tunnin sisällä, sillä järjestelmä käyttää akkusähköä ja virta lienee 10 amperin paremmalla puolella?!?

KEMPPAINEN HENRY 23.10.2008 13:16

Hei Mirkku

Tuo paneeli näytti äkkiä samalta kuin Mc Loisissa, varmaan Kempeleen Lomapalvelussa osaavat opastaa.

t. Henry

REINI SEPPO 23.10.2008 17:48

Hyvä Mirja! Olet saanut lähes täydellisen tieto paketin! Auttavia aatuja on riittänyt. On hyvä että kysyt, jos et tiedä jotain asiaa,mutta älä usko ihan kaikkeen! Jos se eka reissu meni hyvin, niin ainakin aamulla olis pitänyt olla väsymystä/päänsärkyä koska, jos toimit edellä annettujen ohjeiden mukaan=Teippasit ovien tuuletusaukot jeesus teipillä ja jääkaapin ritilät myös. Lisäksi tuulilasin termo peitteellä viimeisenkin RAITISILMAAUKON! Eli jos ilmaa jostain poistuu (kattoluukuista ym.) täytyy tulla korvausilmaa tilalle. Hyviä reissuja vaan t.se

HAAPANEN TIMO S 23.10.2008 17:53

Varmaankin aika monessa italiaanossa on tuo paneli. Eikös se ole Nordelettronica, mullakin on ilmiselvästi ton sukulainen. @timo

TIKKANEN MIRJA 27.10.2008 13:43

Sepä juuri. Eikö kellään ole just ton tarkkaa käyttöohjetta, tai edes sen sukulaisen? =)

TIKKANEN MIRJA 27.10.2008 13:52

Aattelin vaan ilmottaa että päänsärkyä ei oo ilmenny (ilmasta johtuvaa) eikä kyllä oo jeesusteippiäkään tarvittu saati sitten muutakaan =) Tietenkin sillä kultaisella keskitiellä koitetaan kulkea kun neuvoja kuuntelee...Sais vaan se talvi tulla että näkis tarvitaanko tässä mitään sen kummempaa.

Se on nyt tullu nähtyä että saan itse auton suoraan (ilman miestä)ja leirin kuntoon.(Jesss) No okei, pikkusen tarttin apua ku markiisi piti juntata kunnolla maahan ja puuhun. =)

TIKKANEN MIRJA 02.01.2009 14:02

heips!

Onko kellään palanut lämmitysvastus Dometicista ja oliko kallis vaihtaa/pystyikö vaihtamaan itse? Mistä osia saa?

Ollaan parhaillaan autolla ekalla pakkasreissulla(-28,9 parhaimmillaan), ei menny auton osto pieleen =) Tosin vesiä ei oo vielä tyhjennetty, saapa nähä onko harmaat vedet jäässä =)

REINI SEPPO 02.01.2009 15:37

Siis jääkaapinko????? En ihan muista oliko vanha tuo kulkine? Mutta toimiiko kaasulla/ 12v?? kerroppas lisää!onko valita kykin manuaali (käsi) käyttöinen? Onko 220v sähköä tulossa jääkaapille(automattisulake ) Itsellä oli termarin akseli poikki ja electroniikka -05 mallista. t.se

TIKKANEN MIRJA 02.01.2009 17:25

Voe rähmä! Tarkoitin ilmastointilaitetta, minun piti kirjoittaa se tuohon otsikkoon mutta enpä ollutkaan muistanut...Sori!

REINI SEPPO 02.01.2009 18:54

Aina se mietityttää ,puhutaako äitistä vaiko tyttärestä!!! Apua ei multa löydy tohon asiaan!!! Ainakin ymmärsin ettei nyt ainakaan matkaanne pilaa ja olette tyytyväisiä hankintaanne!! Se on hyvä! Loppu vuosia Teille! t.se

KORPPI SEPPO 02.01.2009 19:14

Ei ole minusta sinulle apua. Mutta syksyllä juttelin erään Dometicin omistajan kanssa. Heillä oli palanut vastus. Huollossa oli kerrottu, että puhallin pitäisi olla aina lämmitettäessä isommalla puhalluksella. Mitenkä teillä?

He asuvat Turun lähettyvillä. Epäilisin, että jossakin siellä päin voisi olla näin ollen saatavilla tuota vastusta.

TIKKANEN MIRJA 02.01.2009 20:32

Justiinsa, no pienellä meillä on puhaltanut koska on muka minimoitu melutasoa...Kaikki pitää vissiin oppia kantapään kautta =) Parhaillaan ollaan lomailemassa, pitänee kaivaa tietoja kunhan kotiudutaan.

TIKKANEN MIRJA 02.01.2009 20:34

Juu ei onneks pilaa, pakkanen vaan pilaa ulkoilusuunnitelmat joten pitänee huomenna porhaltaa kohti kotia. -27,9 on tän illan ennätys. Ei viiti paljo ulkoilla näissä keleissä =)

PALIN MATTI 03.01.2009 09:38

Jotenkin tuntuisi, että jos on olemassa tuollainen tekninen rajoitus tuon lämmitysvastuksen käytön suhteen, niin järjestelmän pitäisi ihan itsestään hoitaa asiat niin, että lämmitettäessä on puhallin aina suuremmalla nopeudella. Ja jos tuollainen käyttörajoitus on olemassa, niin aivan varmasti siitä on maininta myös käyttöohjeessa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.