VESSANPÖNTTÖ TÄYTTYY PUHTAALLA VEDELLÄ

JUNNILAINEN KARI 22.08.2008 09:20

Vessanpönttö täyttyy omia aikojaan puhtaalla vedellä.Vessan lattialla vettä, pöntön kansi auki, pönttö täynnä vettä ???

RAUTIAINEN KARI 22.08.2008 11:19

Oiskohan näillä tiedoilla pikkasen vaikee vastata mitään.

Siis kotona, vaunulla, mökillä vai hotellissa.

Jos vastauksia haluaa kannattaa ehdottomasti kysyä siten että lukija saa kuvan siitä mistä vessasta puhut. Mikä vaunu, mikä vessa, jne.

LINDBLOM ALF R 22.08.2008 12:05

Kattoluukku auki vesisateessa.

PALIN MATTI 22.08.2008 12:29

No ekaks tulee mieleen, että sulla vois olla sellainen Thetfortin malli, missä on kiinteä istuin ja siinä vieressä nuppi, jota kiertämällä avataan pohjaluukku ja painamalla käynnistyy sähköpumppu pytyn huuhtelemiseksi. Tällaisessa vessakonstruktiossa on olemassa sellainen vaara, että sinulla on unohtunut jotain tavaraa siihen ja se pääsee ajon aikana vierimään huuhtelunapin päälle ja se pitää huuhtelupumpun käynnissä joko ajoittain tai koko ajan. On myös mahdollista, että jokin peräseinällä naulassa roikkuva pyyhe tai aamutakki jossain vaiheessa ajoa heilahtaa tämän napin päälle käynnistäen huuhtelupumpun. Sen napin painaminen ei todellakaan tarvitse paljoa voimaa. Ihan vaan pefletin heittäminen sen päälle voi käynnistää pumpun. Ja kun pohjaluukku on kiinni, kuten pitääkin, niin vesi täyttää ensin pytyn ja tulvii sen jälkeen lattialle.

Tämä oli siis ensimmäinen arvaus antamiesi lähtötietojen perusteella. Muut yrittäkööt selvittää muita vaihtoehtoja. Tai voit tietenkin itse uhrautua ja kertoa millainen WC-sydeemi autossasi on.

JUNNILAINEN KARI 22.08.2008 12:32

kyseessä "laatuauto" HYMER 524Gt-03.Thetfort 200? kasetti WC. Pönton huuhtelu reijästä valuu omia-aikojaan pytty täyteen.

Pöntön kansi ja kattoluukku kiinni

JUNNILAINEN KARI 22.08.2008 12:35

Huuhtelunappi on pystysuorassa seinämässä eikä mikään pääse koskettamaan siihen.

LAHTI ANTTI 22.08.2008 12:50

Onko se tällainen veski. Jos, niin tässä on ainakin käyttöohjeet, jossa pikaisesti luettuani varoitettiin korkeammasta vedenpaineesta autossa, joka voi aiheuttaa mainitsemasi ongelman.

http://www.caravantukku.fi/webkatalog/kayttoohjeet/Thetford_C200_0408.pdf

@Antti

JUNNILAINEN KARI 22.08.2008 13:13

Kiitos polusta käytööohjeisiin/kuvaan. Versio on S/CS. Uskoisin kyllä että paineenalennin on asennettu jo Hymerillä jos tarvetta on. Oisko paineenalennin vain tavallaan kuristin letkussa? Mutta jos painonappi systeemi valskaa, niin silloinhan pönttö täyttyy itsestään. Mitenkähän ko systeemi purkautuu?

LAHTI ANTTI 22.08.2008 13:35

Katso, jos täältä löytyy. Ovat nämä uudet mallit mulle vähän outoja.

http://www.thetford-europe.com/web/show/id=91559/langid=42

@Antti

LAINE RAIMO 22.08.2008 15:04

WC:n huuhtelu ja lavuaarin käyttövesi käyttää samaa pumppua. Siellä vesiletkujen haarautumiskohdassa on sellainen magneettiventtiili, joka WC:tä huuhdeltaessa avaa vedelle tien pönttöön. Siis, kun lasketaan vettä lavuaarista tai tiskipöydältä,pitäisi sen magneettiventtilin olla kiinni, jottei vesi tule pönttöön. Nyt siinä magneettiventtiilissä on ehkä roska tai se on jotenkin muuten rikki ja siksi sitä vettä tulee sinne ikään kuin itsestään. Voit tarkistaa tuleeko säiliöön vettä reilusti jos lasket lavuaariin vettä. Venttiili on melko paskamainen vaihtaa jo senkin takia, että se vaihdetaan paskasäiliön kautta. Tosin roska voi poistua vettä laskemalla tai painamalla paineilmalla vastavirtaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.