mallikohtaiset lattiamatot Adria Coral S 660 SL -08

PUURUNEN SAMI 17.08.2008 08:27

Nyt sitten pitäisi aloittaa tuon m-auton varustaminen niin lattiamatot olisi yksi listalla oleva, elikkä lattialämmitys kun on autossa niin kumipohjaiset saa unohtaa mutta mistä noita alkaisi oikein kyselemään?

Mitä tuo Scandinavian Edition varsinaisesti tarkoittaa Adrian kohdalla ja minkä tehoinen tuo lattialämmitin on?

Onko täällä muilla Adrioita, haluaisin kuulla kokemuksia autosta ja Adriasta muutenkin.

PALIN MATTI 17.08.2008 11:32

Melkeinpä kysyisin siitä liikkeestä, mistä autosi ostit, että mihin ovat unohtaneet autosi matot. Itse ostin Peffletin vuonna 2005 ja siinä olivat ne matot rullalla siellä tavaratilassa. Ei tarvinnut muuta kuin availla kääröt ja nostella matot piironkiin.

PUURUNEN SAMI 17.08.2008 11:50

Ei ne lattiamatot kuulemma kuulu Adrian vakiovarustukseen, makuutilaan mennessä portaissa on mutta muuten ei.

LESCH TOM 17.08.2008 13:13

Mallikohtaiset matot en itse ostanut vaan ostin mattorullan Etolasta ja leikkasin itse.

KUNNAS TAPANI 17.08.2008 15:45

Minä leikkelin omaan autoon matot itse. Ensin tein paperista leikkaamalla ja teippaamalla sapluunan (postiluukusta tulevia mainoksia on hyvä kierrättää näin - ovat yleensä sen verran vahvaa paperia että kestää hyvin), ja sitten sen mukaan leikkasin maton. Tuli hyvä, istuu just eikä melkein paikalleen.

TUOMI JYRKI S 18.08.2008 18:00

Mitä! Eivätkö matot kuulu vakiovarustukseen??!! Aina kun olen ostanut vaunun, siinä ovat matot olleet. Ehkä autojen myyntihintoja kinutaan kaikin keinoin alaspäin?

PUURUNEN SAMI 18.08.2008 18:16

http://caravanuutiset.com/?p=55

tuosta näkee hyvin että ei ne ilmeisesti ole kuuluneet aiemminkaan, vain nuo kolme pientä mattoa portaissa oli vakiona.

JARI PULKKINEN 18.08.2008 18:40

Ei kuuluneet -07 malliinkaan kun ostin silloin uutena kyseisen auton, mutta carawall teetti siihen jossakin raision lähellä matot ja maksoivat muistaakseni 300 euroo.

PUURUNEN SAMI 18.08.2008 19:00

Kerroppas millainen tuo Coralli on talviautona ja muutenkin käyttökokemuksia.

JARI PULKKINEN 18.08.2008 19:36

No joo ajoin just talvenyli sillä, omistin n. 7 kk ja vaihdoin adrian visioniin. Fiatin alusta oli vähän pettymys. Alusta tosi kova, paikat "rämisee" lähes tasaisella tiellä ajettaessa, maahantuojan kannanotto asiaan että voit tehdä autollesi ihan mitä haluat. Moottorin kumityynyt pakkasella tosijäykät, pärisee kuin ruohonleikkuri, saa korjata ite miten haluaa... Virtalukko hajosi kahdesti, eka kerralla ootin kolme viikkoa osia, toisella kertaa oli jo nopeampi jne. Muuten lämmin talvella, asuttaessa ohjaamo vähän viileä, mutta kuuluu ominaisuuksiin ei haittaa, vain hyvät talviverhot ja menoksi. Sisä järjestely ihan viihtyisä ja toimiva. Vesiputket jäätyy talvella..pakkasnestettä pullo mukaan, eristivät lisää mutta ei auttanut.. että tämmöstä aluksi. -jari-

LESCH TOM 18.08.2008 19:37

Tässä on yksi Coralin S660 SL -08 omistaja ja hyvin pärjättiin viime talvi.

NOVA KAI E 18.08.2008 21:50

Vankkuri matto Forssassa tekee tilauksesta haluamasi matot.Aja sinne niin mittaavat ja voit valita värin sekä laadun.Kanttaavat reunat ym. Hinta laatu kohdallaan.

VIRTA URPO 18.08.2008 22:31

Piti aluksi ostaa tuo malli. Päädyttiin S680sp. Ollaan sen verran kekeitä vielä. Saatiin iso jääkaappi pakasti, L-keittiö ja iso soffa/ L-lapsien ajaksi kerran kesässä itselle enemmän makuutilaa ( ne kun valtaavat takatilan ) sekä takatalli isoilla ovilla kumpikin. Kunnon mattoaines maksoi alle satasen ja vaimo illan teki sapluunat ja leikkeli ja sai haluamansa värisen joka sopi verhoiluun ja hyvä tuli eli parempi kuin edellisen auton ns. ammattimiehen leikkaama "kurvit suoriksi" ja Caravan kauppiaan huijatuksi tullut 400€ ja se oli silloin pienempi auto. Työlleenkin vaimo sai kunnon palkan. Talviautona toimii. Harmaa tankin lisäeristin jo vanhalla kokemuksella. Putket ei jäätynyt. Talvella kannattaa tyhjätä aina imuttamalla tai paineilmalla kun jää kylmilleen. Helpoin on tyhjätä ekaksi käyttövesi eli proppu auki. Sitten "pannun" alta tuo +4 asteen venttiili auki ja yksitellen avat joka hana jolloin imuttaa kohtuu hyvin vedet alas. Pieni puhallus auttaa hanoista. Itse kytken lopuksi tuonne em. ventiilin hukkaputkeen märkäimurin ja imutan joka hanan sekä käytän surfloa hetken. Lisäksi tyhjään Surflon lasiin ( suodin) jääneen loppu veden varmuudeksi. Eipä ole ollut ongelmia. Etuosaan teimme tarrakiinnityksellä monikerrosfolio kankaasta sisäpeitteen. Peite kiertää käännettyjen penkkien kautta ja on nopea irroittaa ja asentaa. Auttaa niin paljon, että -10' asteen pakkasilla pärjäsi melkein Truman sähköllä, joskus pikkuisen taisi piipahtaa kaasun puolella. Lämmöt oli tasaisesti eikä edessä ole mitään vedon tunnetta. Lisäksi eristin myös astin tilan ulkopuolelta. Lisäksi muita pieniä "hyttipään lisäeristyksiä". Lisätietoja saatavissa kirjoittajalta. Adria hyvä valinta -sanoisin paras hinta laatusuhde. Fiatista en nyt enää niin sanoisi. Kesään saakka aloin jo uskoa siihen vanhana Fiiatin "vihaajana". Lohtua toi ,se että Deltassa asentaja lohdutteli , että kuitenkin tuo 2,3 Multijet se "paras" valinta kuitenkin.

TEILERI TIMO 19.08.2008 14:05

Meillä on v-05 650SP (puoli-integroitu), ollut alusta asti ja kilometrejä nyt 37 000. Käytössä välillä viikonloppuisin myös talvella. Tein itse matot (paperisapluunamenetelmällä) rullatavarana olevasta karkeasta käytävämatosta, jossa on kumipohja. Pysyy hyvin kuosissa EIKÄ häiritse lattialämpöä eli talvellakin lattia kuivuu nopeasti ja voi olla sukkasillaan, jos haluaa. Hinta taisi olla n. 5€/m ja ehkä 5 metriä meni + omaa aikaa. Tein 4 osasta niin on helppo ottaa pois ja tampata tai pestä. Scandinavian Editionin "lisäarvo" kerrotaan varmasti parhaiten Adrian kotisivuilla/esitteessä. Tammikuussa -07 olimme Kemissä yli 20 asteen pakkasessa ilman sähköliitäntää, ei ongelmia, vaan Truma riitti aivan hyvin pitämään 17-18 -asteisena, jotta koirat ja itse pysyttiin lämpöisinä kisastartteja odotellessa. Talvea ajatellen kunnon lämpöpeite (ainakin ikkunat ja ovet) on ehdoton ja olen askarrellut kattoluukkuihin kuplamuovista (pakkauksien mukana tulleita) palaset, jotka ehkä vähän auttavat lisää. Ohjaamo-osa jää viileämmäksi, mutta ei liian paljoa. Kun vain muistaa tyhjätä vesijärjestelmän tai pitää lämmön päällä, kun on vedet systeemissä, niin ei meillä ole nekään jäätyneet. Kerran unohtui laittaa lämpö päivällä ja sitten vaihdettiinkin yksi hana ja laitettiin jakotukissa pullahtaneet letkut paikoilleen :) Olen myös pitänyt mukana 1000W siirrettävää öljytäytt. patteria, jos sähköihin päästään. Tuo mukavan lisäavun Trumalle, ei ehkä kulu kaasua niin paljon. Samalla patterilla pidän autossa peruslämmön kotosalla oltaessa. Laatuun olen ollut tyytyväinen, ei kitise eikä natise ajossa, ainoastaan 2 yläkaapin lukitus ei toimi enää - pitäisi säätää kohdilleen. AL-KO:n alusta ei tuo ainakaan minua häiritsevää kovuutta, ilmanpaineet kun tiputin n. 5:een niin tasaantui ehkä vielä hieman. Ajettavuus on minusta hyvä, vauhti vain tuppaa nousemaan 90 pahemmalle puolelle herkästi. Varustetasoon olen ollut tyytyväinen, erityisesti verratessa muihin vastaavan kokoisiin. jos nyt jotain häiritsevää etsin, niin lähinnä maahantuojan asenne näihin sloveenien töihin on ollut aliarvostavaa (jouduin kyselemään, minne kaiutinjohdot on vedetty. Sain oikean vastauksen, mutta arviolla, ettei niistä varmuudella tiedä missä ne tällä kertaa ovat).

PUURUNEN SAMI 20.08.2008 09:10

Ihan mukavastihan sitä palautetta on tullut ja joku kertoikin forssassa majaa pitävästä vankkurimatosta josta tulikin jo tilattua näytekappaleet. Heillä ei kuitenkaan ollut sapluunoja tähän malliin joten pitäisi käyttää autoa heillä mitattavana.

KUJANPÄÄ MARKKU J 20.08.2008 09:43

Ihan kiva peli. Mulla on sellainen pikkunen 1/2 integroitu 595 cm Sport malli, joka sillä Fiat 130 koneella on tosi pirteä.

Panin myös merkille mattojen puuttumisen. Myyjän mielestä kauppa ei jää tekemättä niiden puuttumiseen, eikä jäänytkään.

PUURUNEN SAMI 25.09.2008 08:52

Nyt on sitten Adriassa mittatilauksena tehdyt matot, matkustamossa ja takatallissa. Vankkurimatolta Forssasta. Erittäin tyytyväinen työn jälkeen.

KUJANPÄÄ MARKKU J 25.09.2008 09:44

Onneksi olkoon ja matoille pitkää ikää. @kujis

PERÄLÄ HEIKKI 25.09.2008 19:46

Itse olen teettänyt omaan autooni matot Helsinkiläisessä Mauronet:ssä. Auto pihaan, tekevät sabluunat valitset matot ja haet kantattuina kotiin :). Samasta paikasta saa myös muitakin tarvikkeita (verhoilut, patjat ja termopeitteet) Että näin meillä :D

T: Hessu :)

TERVO JARI 25.09.2008 20:26

http://www.mauronet.fi/

Jos on, laitetaan "ylös", sillä kysyjiä piisaa tuolle "osotteelle" . . .

Jari
PERÄLÄ HEIKKI 25.09.2008 20:42

Jari ! Kyllä kyseessä on tuo liike. En itse uutena käyttäjänä uskaltanut "mainostaa". Soitellessasi Jokelle (omistaja) voit sanoa Hessulta terveisiä ;)

T: Hessu :)

TERVO JARI 25.09.2008 20:48

nyt tarvetta, mutta täällä harvase kuukausi joku tiedustelee tuollaista liikettä, niimpä tuossa oiva linkki annettavaksi . . .

Jari
LAUKKANEN MAURI 25.09.2008 21:23

Miltä Adrian lippulaiva vaikutaa?,onko hintansa väärti?. Kyselee Burstner mies M Laukkanen.

JARI PULKKINEN 11.10.2008 20:07

Molskis. No nyt reilun vuoden kokemus ja kilometreja n. 17000. Ei mitään ongelmia Renun puolelta eikä suurempia Adrian puoleltakaan, pari vesiletku vuotoa korjasin. Autohan on mukava asuttava väljien tilojensa puolesta ja tarkenee talvellakin. Renu on lupsakka ajella ( istuu kuin mummolassa ), polttoaineen kulutus kohtuullinen, ei kallistele eikä vaapu muutenkaan ( tavarat pysyy paikoillaan ). Moottorin ala vääntöa kaipasi alussa lisää, mutta siihenkin on tottunut... Ei suurempia moitteita ainakaan vielä. -jari-

AHJOS TIMO 11.10.2008 22:49

Minäkin tein autooni itse tarkkaan mittojen mukaisen maton seuraavasti:

Ensin ostin postista ruskeata pakkauspaperia, jota myydään 70x100 cm arkkeina. Pakkauksessa on 4 arkkia. Ne sopivat sapluunan eli kaavan tekoon tosi hyvin, sillä mattorullan leveys on myös 100 cm. Sitten menin kaavan kanssa Etolaan ja kysyin, leikkaavatko siellä pikkutarkasti kaavan mukaan. Eivät leikanneet kuin suoraan poikki, joten ostin vain tarvittavan pituuden mattorullasta. Samaa mattoa myydään monessa muussakin liikkeessä.

Kun näin myyjän käyttävän lattialla leikkuualustana läpinäkyvää muovia, kysyin, onko sellaista myytävänä. Kuulin, että se on akryyliä ja Etola myy jätepaloja kilohinnalla. Ostin sellaisen leikkuualustaksi, jolloin leikkaaminen kävi helposti ja riskittömästi kotona makuuhuoneen maton päällä. Muistaakseni valitsemani akryylilevyn pala painoi 1/2 kg ja maksoi 1,50 euroa. Mattoveitsi minulla olikin jo ennestään.

Lopputuloksena syntyi matto, joka istuu autoon paremmin kuin ikinä uskalsin toivoa. Vaikka se koostuu kahdesta erillisestä irtonaisesta palasta, maton karvat peittivät saumakohdan välittömästi huomaamattomaksi. Oven suuhun ostin tuon maton päälle erillisen 60x40 cm "ruohomaton" jalkojen pyyhkimistä varten.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.