ONGELMIA MAASÄHKÖLATURIN KANSSA

SEPPÄNEN JARMO 08.08.2008 09:37

MAASÄHKÖN MERKKIVALO, LATAUSVALO EI PALA, JOTEN LATURI EI LATAA "HUPIAKKUA" JÄNNITE TULEE SISÄPISTORASIAAN PENKINALUS TÄYNNÄ ELEKRONIIKKAA ONKO KELLÄÄN SAMOJA ONGELMIA. JA MIKÄ RATKAISU? AUTO ON FIATIN BURTNER VM 04 PS.EHDOTTAAVAT ULKOPUOLISTA LATURIA

NYYSSÖNEN KAJ 08.08.2008 10:28

Automaattilaturi ei aloita lataamaan täysin tyhjää akkua! Tähän tarvitaan pieni apujännite vaikka ulkopuoliselta "ei automaatiselta" laturilta.

Saattaa olla edessä myöskin uuden akunm osto jos vikana on että akku on tyhjä ja pitemmmän ajan.

KYSYMYS! toimiiko sähköt 12V puolella? eli onko akku tyhjä - jos ei niin yllö oleva ei päde tähän tapaukseen.

NIITTYARO TAPANI 08.08.2008 11:31

Aiemman autoni kanssa oli sama ongelma, ei ladannut verkosta mutta ajaessa kyllä. Uusi tehoyksikkö olisi maksanut mansikoita joten aloin selvittää nykyistä. Sisältä löytyi 1 kpl isoja massatehovastuksia 39 ohm irtopainoksena mutta en löytänyt sille paikkaa hetimiten. Pienen taistelun jälkeen onnistuin kuitenkin saamaan Saksalaiselta valmistajalta laitteen piirikaaviot ja sijoittelukuvat. Maahantuojan ainoa keino oli sikahintainen uusi yksikkö. Näiden avulla oli helppoa korvata vastus joka oli yllätyksekseni ravistellut itsensä irti eli irtoaminen ei ollutkaan johtunut ylikuumenemisesta vaan vääränlaisesta asennuksesta.

Tämän seikkailun aikana selvisi, että tuolla jossain Lohjan lähellä yksi kaveri korjailee eläkepäiviensä ratoksi näitä powereita. Hänet saattaa saada selville Lomapalvelun Myllylammen huollosta, sitä onko hän erikoistunut tiettyihin merkkeihin en tiedä.

Oletko muuten tutkinut onko joku sulake siellä penkin alla palanut? Tai jos autosi on muutamaa vuotta vanhempi niin onko jonkun sulakkeen liittimen hapettuneet?

SEPPÄNEN JARMO 08.08.2008 13:38

OLEN TARKISTUTTANUT AKUN AKKULIIKKEESSÄ, KAIKKI OLI KUNNOSSA. KÄVIVÄT SULAKKEITA LÄPI MITTAAMALLA JOTEN VIKA JÄÄ VARMAAN LAITTEEN SISÄÄN.HARJOITUKSET JATKUU.

TERVO JARI 08.08.2008 17:05

mjo ossais auttaa . . .

http://karavaanari.info/index.php

Jari

Ps. Isoilla kirjaimilla kirjoitettu tarkoottaa huutamista . . .

PALIN MATTI 09.08.2008 02:05

Ihan asiaa kerrot, mutta ota se capslock pois päältä ku kirjotat. Muuten ei juttuasi viitsi (jaksa) kukaan kauemmin lukea. Täällä nettikirjottelussa nuot pölökkykirjaimet ku tarkottaa suoraan korvaan huutamista.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.