MIstä edullisimmin renkaat+vanteet matkailuautoon???

KREKILÄ ERKKI 28.07.2008 11:07

Ostimme vaimoni kanssa uuden Ford Rimor Katamarano-3:n heinäkuun alussa, nyt pitäisi saada jostain "talvitöppöset" vanteineen! Onko kenelläkään antaa hyvää vinkkiä mistä saisi ko. talvikumeja edullisimmin?... kumit pitää olla nastalliset, olen sen verran "vanhanaikainen" etten luota kitkarenkaisiin! Kiitos jo etukäteen kaikille vastauksista!

HÄMÄLÄINEN MARKKU J 28.07.2008 11:17

Itse ostin Dugatoon renkaat ja vanteet Vianorilta, josta sain ne edullisimmin.

Älä sinä kuitenkaan mene samaan halpaan kuin minä, eli ostin tarvikevanteet ja nyt ne pitää maalata sisäpuolelta, kun yhden talven jälkeen maali on lähtenyt laikkuina irti ja ruoste on pesinyt niihin kohtiin.

Alkuperäisvanteet on yleensä maalattu kunnolla molemmin puolin.

SUOKKO OIVA J M 28.07.2008 11:29

Kysypäs täältä: www.rengastie.fi

KREKILÄ ERKKI 28.07.2008 11:54

Laitoimpa kyssäriä tuonne Seinäjoen liikkeeseen, ans kattoo mitä vastailevat! Kiitos kuintenkin vinkistä!

MIKKONEN ESA E 28.07.2008 16:47

Mitkä ihimeen alkuperäisvanteet?luuletko et autotehtaat tekkee vanteet ihan ite?eiköhä ne osta vanteet sieltä mistä halavimmalla saavat elikkä monesti samasta paikasta mistä tullee tarvikevanteetki!enpä oo koskaan kuullu et vanteet ois hajonnu pienen pintaruosteen takia vaikka oon ollu autojen kanssa tekemisissä jo monta kymmentä vuotta enkä oo omia vanteita koskaan maalannu uudestaan takapuolelta,vain kevyesti puhdistanu!eihä se takaosa näy kun auton alla maatessa!

KUIKKA ARI 28.07.2008 17:50

http://www.hnyman.com/ Myy passelisti mutta ei aina kerkeä vastaileen puhelimeen. Ohi ajessa rengasasioillakin kannatta aina poiketa. Se kuinka kaukaa kannattaa hakea halvemmat renkaat on sitten jo eri juttu.

HÄMÄLÄINEN MARKKU J 28.07.2008 18:45

Juu tuli ehkä ilmaistua asia väärin.

Kyllä niissä minunkin aiemmissa "alkuperäisvanteissa" luki Michelin joka sekään ei ollut varmaankaan tekijä. Tarkoitin alkuperäisvanteilla sellaisia vanteita jotka on maalattu kunnolla molemmin puolin, ettei maali lähde levyinä jo eka talven jälkeen. Noita kunnolla maalattuja kun myydään autojen maahantuojien jälleenmyyntipisteissä, sen takia kirjoitin alkuperäisvanteista. Heille voi ainakin valittaa takuuajan puitteissa.

Täytynee lähteä potkimaan vanteen myyjää tällä erää (ei vanteita) josko he vastaisivat maalin pysymättömyydestä.

PALIN MATTI 28.07.2008 18:59

KM-Däckservice Haaparannalla. Sieltä haetaan gummit nykyisin. Ja vanteet myös, peltiset tai alumiiniset. Kauempaakin käyvät siellä asioimassa.

http://www.kmdack.com/fi/home

JOKINEN AARRE 28.07.2008 20:40

http://www.rengas-online.com/Rengas.html Mää olen tuolta tilannu parikin satsia renkaita löytyy jopa semmosia kokoja joita suomalaiset ei suostu edes tilaileen ja hintakin ollu suht edullinen.

EEROLA TEEMU J 29.07.2008 18:55

Osallistuin n. syyskuussa vuosi sitten tällä palstalla talvirengaskeskusteluun kun piti sellaiset hankkia. Hankin tarjouksia liki 10 eri firmasta ja yleisesti voi sanoa, että mitä isompi ja tunnetumpi, sitä kalliimpi. Kärjessä siis Isko ja Vianor. Jopa satsin nokialaisia paikalliset rengasliikket tarjosivat n. 150e halvemmalla kuin isot. Tuolla alempaa mainittu Haaparannan rengasmyymälä pääsi aika lähelle samoja hintoja kuin "Käkelän rengas ja varaosa" Orimattilassa, mistä renkaat sitten ostin. Tulee liiikuttua sielläpäin, niin osui kohdalle.

Siellä pojilla ei ole aikavarauskirjaa lainkaan, vaan työt otetaan sitä mukaa kuin tulee. Hinnat on kaikille samat ja hyvin näyttää asiakkaita riittävän. No ne 16 tuumaiset R 205 C Hankookit nastoineen ja töineen maksoi 410 e kun Iskolta olisi saman satsin saanut 140e kalliimmalla. Tämä vuosi sitten.

Ei ole kuitenkaan mielekästä lähteä kovin kaukaa renkaita hakemaan, koska nafta on kallista. Omat kokemukset "tarvikevanteista" on ihan hyvät. Ruostetta ei ole muutamassa vuodessa kehittynyt ja hinta on n. puolet siitä mitä vanteista saa jossain "maahantuojalla" maksaa. Taitavat olla lähtöisin samoista prässäämöistä.

HÄMÄLÄINEN MARKKU J 30.07.2008 17:12

No niin tuli käytyä Vianorilla valittamassa vanteista, siellä suhtauduttiin asiaan minun kannaltani hyvin myötämielisesti.

Kaveri katsoi juuri tulleita uusia vanteita ja totesi ne maalatun kunnolla myös sisäpuolelta, hän kysyi käykö jos he vaihtavat minun renkaat uusille vanteille. Minullehan se sopi ja sovimme renkaiden haun lomareissun jälkeen.

Ei ainakin minulta Vianor saa täydet pisteet. Nokialaisissa talvirenkaissa Vianorin hintakin oli kohdallaan kun tein kyselykierroksen ennen ostoa.

HÄMÄLÄINEN MARKKU J 30.07.2008 17:15

Piti kirjoittaman: Eli ainakin minulta Vianor saa täydet pisteet. ("l" oli tippunut pois matkasta)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.