Tiedustelu matkailuautosta EuraMobilista ja Gallup

RAIKKERUS ROMAN 23.07.2008 23:14

Minkälaisia kokemuksia teillä on Fiat EuraMobilista, kannattaako sellaista ostaa, onko ilmennyt mitään tiettyjä vikoja tai muuta vastaavaa? Vuosimalli on -98.

Mikä on teidän mielestä suosituin matkailuautomerkki/malli?

PALIN MATTI 24.07.2008 16:58

Myyntitilastot kertovat suoraan eri merkkien suosituimmuuden. Miten muuten sen voisi mitata? Eihän se voi olla mikään mielipide. Dethleffs on korivalmistajana ollut kauan ykkönen. Nykyisin on myös Adria rynnimässä rinnoille.

Dethleffsin yhden maahantuojan mukaan on korimalleista maailmanlaajuisesti eniten myyty T6501.

JOKINEN MIRA 24.07.2008 18:47

Moro

Meillä on ollut Eura Mobil 635 VB vm-99 noin 4 vuotta. Ei ole moitittavaa, sattumoisin löydettiin kyseinen malli ja ollaan oltu tyytyväisiä. Tavaraa mahtuu paljon mukaan (tuplapohja) ja sitä myös tarvitaan kun kuljetaan kolmen pienen lapsen kanssa.Talvella on pärjätty toistaiseksi joskin pakkaset on tainut pysyä -20 asteessa. Tukeva tekoista tuntuu olevan kun meidän termiitit ei ole saanut vielä mitään ihmeemmin rikki vaikka yritystä on ollut. Gallubeista on vaikea mitään päätellä mikä on hyvä ja mikä huono, aika paljon riippuu hinnasta (yllätys), myyjän aktiivisuudesta ja tarjonnasta. Varmaan löytyy monelta muultakin merkiltä hyviä vaihtoehtoja tarpeiden mukaan.

T. Jussi

KOCH HANS 27.07.2008 16:06

Terve Matti saako olla eri mieltä? Korpivaara toimi aikoinaan Toyotan maahantuojana, ennenkuin Toyota sitten itse rantautui Suomeen. Toyotan myynti oli silloin n. 40% henkilöautoista (ei ole enää). Toyotan myyniprosentti Suomessa oli ylivertainen koko Eurooppa huomioiden. Eli minä taasen olen sitä mieltä, että myyntitilastot eivät ihan välttämättä osoita jonkin merkin suosituimmuuta vaan ehkäpä myyntiorganisaation toimivuutta. Lantilla on kaksi puolta.

Terveisin

Hans

PALIN MATTI 27.07.2008 17:00

Kaksi on puolta Hans joka lantissa. Aivan.

Jos esimerkiksi kampetta A on Suomessa myyty vaikkapa sata kappaletta ja kampetta B viisikymmentä kappaletta, on luonnollista, että se kampe A on suositumpi. Ei sitä voi kukaan kiistää. Onko se sitten parempi, kuin kampe B on ihan toinen asia. Tässäkin esimerkissä on varmaan osuutensa siihen suosioon sen kamppeen A markkinoijalla. On osannut asiansa. Toyotan tapauksessa sen myyntiorganisaatio teki siitä suosituimman.

Joka tapauksessa kamppeen kaupallinen menekki osoittaa aina sen suositummuuden. Ei mikään muu. Se miten se suosio on saatu aikaiseksi, on asia erikseen, mutta ei vaikuta mitenkään tilastojen osoittamaan myyntimäärään.

Käsittääkseni aloittaja kysyi suosituinta piironginvalmistaja, ei parasta.

KOCH HANS 27.07.2008 18:23

Kiva rupatella Matti Suosituimmuus kontara hinta laatu - suhde.

Yleensä kun puhutaan jonkin tuotteen suositummuusuidesta (sanahirviö) annetaan ymmärtää, että se olisi jotain muuta tuotetta PAREMPI. Minä yritin vain sanoa, että välttämättä se ei pidä paikkaansa vaan hyvin organisoitu myynti saattaa hyvinkin tehdä jostain tuotteesta suositumman, laadusta riippumatta.

Yleensä kysyjä, joka haluaa arviointia jostain tuotteesta, ei ole lainkaan kiinnostunut siitä, onko markkinointiorganisaatio hyvä vai huono. Kysyjä tarkoittaa yleensä kysyä tuotteen toimivuuden (laadun) perään. Eli noviisi kysyjä haluaa varmistuksen valitsemalleen tuotteelle, mitaten toisten mielipiteitä. Ei hän halua varmaankaan tietoa miten hyvä markkinointiorganiosaatio on takana.

Ihminen on aika pitkälle joukkosielu, eli kun kerra toi luottaa tohon, niin kai minäkin sitten uskallan.

Tilasto on sana joka pitäisi laissa kieltää. Jos 99% hukkuneista on syönyt joskus jäätelöä niin tilastoihin viitaten jäätelö pitäisi laissa kieltää....... vai?

muuten kaikki hyvin ? eli ollan kai jotensakin samalla aaltopituudella.......vai ?

Terveisin

Hans

PALIN MATTI 27.07.2008 19:07

Jesss Hans! Myös ruisleipä pitäs kieltää. Kaikki sitä syöneet on kuolleet tai tulevat kuolemaan ennenpitkään.

Alles in ordnung.

PÄIVINEN UNTO 31.07.2008 08:53

Minulla on ollut EuraMobil Contura 613 SB noin kolme vuotta ja en ole päässyt moittimaan kaikki on toiminut ja on todellakin ollut talvi käytössä lähes joka viikonloppu. Auto on lämmin ja lattialämmitystä ei tarvii kun lämmitin puhaltaa kaksos pohjaan. Vedet pysyy hyvin sulana kun kaikki säiliöt ja putkistot on lämpöisessä tilassa. Ainut puute on että saisi olla hieman pitempi kuin 6.30m. Varmaan muutkin on yhtä hyviä minulla ei ole kokemusta kuin Eurasta ja Byrsneristä, Viimeksi mainittu ei ollut meille sopiva.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.