Tapiola,IF-vakuutus;Pohjola;Matkailuauton vakuutus?

LAUKKANEN MAURI 23.07.2008 18:29

Kysymys on matkailuautojen tuulilasi vakuutuksesta;tuossa noita ROSVOUS yrityksiä,mitkä eivät SUOSTU tekemään tuulilasi

LAUKKANEN MAURI 23.07.2008 18:39

Karkas,käsistä,niin edellä mainitut yritykset kieltäytyvät tekemästä sitä vakuutusta matkailuaton tuulilasille. Kaiken huippu on vakuutusyhtiö TURVA,joka on Tapiolan ns,sisar yhtiö ja MIKSI siellä saa sen vakuututusen mutta ei Tapiolalla! Minusta tuntuu että kaikki as.auton omistajat eivät ole näistä tuulilasi vakuutuksista ajantasalla! Vakuutuksissa on ISOJA EROJA ;tarkistakaa/verratkaa eri yhtiöitä,niin ylätytte!!!. Sanonta on että ei ole rehelistä autokauppiasta,NIIN EIPÄ VARMAAN MYÖSKÄÄN VAKUUTUSYHTIÖTÄ!

HELIN JUHA 23.07.2008 22:47

Ottamatta noihin muihin kantaa niin pakko kommentoida tuota IFfiä. Juuri viime viikolla laitoin vahinkoilmoituksen matkailuauton tuulilasista ja seuraavana päivänä tuli soitto että lasiliike voi sitten soittaa laskutusluvan, omavastuun joudun maksamaan jos lasi vaihdetaan. Jos korjaus riittää niin omavastuutakaan ei veloiteta. En tosin ole koskaan erikseen mitään lasivakuutuksia kysellyt, aikoinaan soitin Saksasta heti kaupat tehtyäni vakuutusyhteyshenkilölleni ja sanoin että laitetaan tämmöiselle autolle samantien täysi vakuutuspaketti voimaan.

LAUKKANEN MAURI 24.07.2008 06:54

Taitaa mennä nuo korvausasiatkin naamakertoimen perusteella!. Minä olen todellakin YRITTÄNYT tehdä sitä tuulilasi vakuutusta mainitseemiini yhtiöihin;MUTTA NE EI TEE TUULILASI VAKUUTUKSIA MATKAILUAUTOILLE: Olen maksanut ja hoitanut vaakuutusmaksuni;kolme autoa; kiinteistöt;yrityss vakuutukset ja muuta ,siis olen omasta mielestä se se HYVÄ ASAKAS vakuutusyhtiölle,mutta jokin mättää, mutta mikä? Maksut ja korvaukset naamakertoimella,ko? Kysyy m laukkanen

KOCH HANS 25.07.2008 05:41

Eikös asiakas saa ihan itse päättää mistä yhtiöstä vakuutuksen ottaa. Samoin kuin mistä maitonsa ostaa. Myyjällä on tietynlaisia tuotteita myytävänä, asiakas päättää. Eri yhtiöillä on tietty oma politiikkansa mitä tuotteita tai palveluita haluavat myydä. Lasivakuutus (erillisenä) on kaikille yhtiöille tappiollista, jonka he joutuvat kattamaan muiden vakuutusten tuloista, siksi kaikki yhtiöt eivät myy lasivakuutuksia. Kasko korvaa tietysti mutta siitä seuraa aina bonusmenetys.

Eli vakuuta autosi siinä yhtiössä, josta saat mieleisesi vakuutukset hyväksymääsi hintaan, niin helppoa se on. Miksi yrittää vaatia jotain yhtiötä myymään sellaista mitä ne eivät halua, kun kerran muitakin yhtiöitä on.

Terveisin

Hans

LAUKKANEN MAURI 25.07.2008 07:21

Minusta tässä asiassa on NARINAT (tyhmät) kaukana. Kysymyksessä on minusta isompi asia kuin kuin pelkkä raha!. Kun myydään vakuutuksia niin se mitä se vakuutus korvaa ja mitä ei on suhteellinen asia. Minä olen kokenut sen omalta kohdalta ,ja tiedän mistä puhun. Kirjoitetuksellani oli tarkoitus VAROITAA KARAVAANAREITA ,ja samalla tuoda julki KUINKA ERILAISIA VAKUUTUKSIA ON OLEMASSA! Siis vielä kerran se sanonta; ONKO OLEMASSA REHELISTÄ AUTOKAUPPIASTA???? kysyy m laukkanen

NYYSSÖNEN KAJ 25.07.2008 08:31

Onko rehellistä autokauppiasta? Kysy autokauppiaalta niin saat vastauksen.

Minulla in IF kaskovakuutus vm 1980 matkailuautossa ja siinä on voimassa -hinausvakuutus vuosimallista ja painosta riippumatta (16 tonnia). -tuulilasivakuutus ilman boonusmenetystä -omavastuu koko maailmassa sama kuin kotimaassa Vakutus otettu 70-luvulla ja samoilla ehdoilla ei uusille asiakkaille valitettavasti enää myönnetä.

IF peruutti minun TeVa aikaisen matkavakuutuksen koska ehdot olivat lian hyvät!

TeVaan tyytyväinen asiakas joka ei ole kilpailuttamalla parempaa löytänyt. nåinkaj

PALIN MATTI 25.07.2008 19:14

Onnitteluni Hans! Ensimmäinen järkevä kommentti tässä niin tunteikkaassa ja jatkuvasti toistuvassa lasivakuutuskeskustelussa. On lapsellista itkeä jonkin vakuutusyhtiön politiikasta ja menettelytavoista kun vakuutusyhtiön valinta on ihan täysin vapaaehtoista.

TUOVINEN PENTTI K 25.07.2008 20:37

Muuta vakuutukset Nordeaan,niin saat kaskoon tuulilasivakuutuksen ilman lisämaksuja. Vaihdoin Ifistä nordeaan ja säästin 400e/v pelkässä kaskossa.

LAUKKANEN MAURI 25.07.2008 21:10

Palinin Matille; taas kerran vielä,kaikki on suhteelista. Kun on väänetty asiaa siitä liitosjohdosta,joka maksaa muutaman kympin;koko karavaanari porukka on sekaisin, MINKÄLAINEN JOHTO/LIITIN:MUTTA nyt on kysymys ISOISTA RAHOISTA,kun puhutaan vakuutuksista. Näin minä ajattelen; tuumii m laukkanen.

HELIN JUHA 26.07.2008 00:54

Eipä nuo niin isoja rahoja ole. Auto maksaa halvimmillaan 10000e. Keskimäärin varmaan muutaman kymppitonnin. Tankillinen naftaa ehkä 80e, oikein pihtaamalla voisi päästä 1000km 100e:llä. Leiriyö maksaa jossain murrinkukkulalla 10e, paremmilla paikoilla vaikkapa Italiassa 70e.

Auton vakuutus maksaa jonkun satasen vuodessa kun ottaa kaiken mitä saa. Ei tuo nyt niin paljoa ole kun sen suhteuttaa koko harrastuksen kuluihin. Ja jos haluaa tinkiä niin ottaa vaan sen pakollisen liikennevakuutuksen. Ja poistaa vielä auton talveksi käytöstä. Tai muuttaa puutarhaleiriin ja vie kilvet pois niin ei tarvitse vakuutusta ollenkaan.

Kaikki maksaa jotain ja enemmän maksamalla pitää saada parempaa palvelua. Esimerkiksi täyskaskon mukana tuulilasivakuutus. Vakuutusyhtiöidenkin on tarkoitus tuottaa voittoa omistajilleen, niinpä tuulilasivakuutuksiakaan ei välttämättä saa erillisenä, vaan kokonaisuuden pitää olla vakuuttajalle kannattava.

Itseä muutenkin välillä ihmetyttää kun ajellaan 50000e autolla ja valitetaan siitä että leiripaikasta maksaa 20e. Meillä auto ei noin paljon maksa, mutta toisaalta ollaan surutta maksettu 70e/yö leirimaksuja ja koettu saaneemme koko rahalla palvelua.

PASANEN MIKKO 26.07.2008 08:58

Tervehdys, huvittaa tosiaan nämä valitukset jonkin asian kalleudesta. Elämähän on kallista niille, joilla ei ole varallisuutta, mutta ei varmaan näillä "areenoilla" aivan varattomia esiinny. Mitä niitä mahdollisia rahoja makuuttaa jossakin pankin tilillä, kun niitä ei kuitenkaan mukaansa lopulta saa.....! Meillä ainakin IF-vakuutukset autojen tuulilasien suhteen on toiminut, henkilöautoon vaihdettiin lasi, kasko korvasi koska löytyi iskemä jälki. Korjauksissa ei tarvitse korjausliikkeelle, kuin vahinko numero,senkin voi korjaaja kysellä suoraan If-vakuutuksesta. Olen monasti ihmetellyt, miksi automyyjät ovat poikkeuksetta isokokoisia: he ylettyvät paremmin kusta asiakasta silmään! (Kevennys)

PALIN MATTI 26.07.2008 11:16

Mistä sie Pentti K tiiät, vaikka mun vakkuutukset olis jo Nordeassa? Eikä mun muutenkaan tarvi mittään vakkuutuksia muutella. Ehän mie oo täällä niiten perrään itkenykkään.

KOCH HANS 26.07.2008 20:15

Kiitos Matti Minä jo luulin, että olin ajatuksineni ihan yksin (tässä porukassa). Kyllä minä ainakin ostan: 1) vakuutukset siltä yhtiöltä mikä MINUA miellyttää 2) renkaat siltä kauppiaalta joka minua miellyttää 3) pizzan sieltä mistä MINÄ haluan

En siis todellakaan edes ajattele käännyttää kauppiaita minun tahtoni mukaiseksi, miksi yrittäisin. Alalla kuin alalla on kilpailua. vrt. Sampo-Pankki (asiakaskato)

Joku muuten peräänkuulutti rehellistä autokauppiasta. Tervetuloa käymään! Koskee muuten sitten vain rehellistä asiakasta, kas kun noita asiakkaitakin on todella moneen lähtöön.

Hieman huumoria, ei aina niin tosissaan.

ja eikun saunaan ja uimaan (Larsenin kanssa)

Terveisin

Hans

LAUKKANEN MAURI 26.07.2008 21:08

Hansille; minusta tuntuu että olemme samssa veneessä;ASIAKAS ON SE JOKA MEIDÄT ELÄTÄÄ!. Tämä tosiasia on unohtunut monelta yrittäjältä/yritykseltä. Hyvä esimerkki on nuo VAKUUTUSYHTIÖT;KOSKA niillä on jossain määrin MONOPOLIASEMA,minun ymmäryksen mukaan ainakin osalla niistä,ja siksi vakuutukst ovot mitä ovat. Missä mennään vakuutuksissa ? kysyy m laukkanen.

KOCH HANS 27.07.2008 15:14

Terve vaan Mauri mutta EI TARVISE HUUTAA kyllä minä muutenkin yritän ymmärtää sinua.

Usko nyt hyvä veli, että ei meidän tehtävä ole yrittää muuttaa eri vakuutuyhtiöitten vakuutustarjontaa mielemme mukaiseksi. On paljon helpompi "äänestää jaloillaan" eli ottaa ne vakuutukset sieltä mistä niitä sopivasti saa. Olen yleensä (kauppias kun olen) pyrkinyt viimeiseen saakka olemaan mainostamatta tällä foorumilla..........mutta nyt on pakko. Itse olen ollut erittäin tyytväinen Lähivakuutuksen: 1) vakuutustarjontaan (on myös lasivakuutus n. 25 €/v) 2) hintoihin 3) palveluun

joten mielessäni ei edes kuuna päivänä kävisi ajatus ruveta vaatimaan samoja etuja esim. IF:iltä tai Pohjolasta jne.

Vai oliko kysymys siitä, ettet osaa kilpailluttaa vakuutuksiasi?

Terveisin

Hans

ps. etkö voisi samalla vaatia Alkoa myymään Larsenia ym. hyödykkeitä Saksan / Viron hintaan. Eli mielipiteeni on edelleen sama, että turhaan mariset.

sama

RAPO MARKKU T 27.07.2008 16:38

Itselläni integroidussa lasiturva osana autovakuutusta, eikä mitään ongelmia. Vaikuttaneeko vapaaehtoisen autovakuutuksen laajuus myöntämisperusteisiin. Olen kuullut, että myös se vaikuttaa onko asuntoauto rekisteröity henkilöautoksi vai joksikin muuksi, sillä ainakin IF hakee ajoneuvon tiedot suoraan AKE:n rekisteristä.

NYYSSÖNEN KAJ 28.07.2008 17:22

Eiks kaikki asuntoautot rekisteröidä Suomessa henkilöautoksi?

Vuonna 2000 muutoskatsastin linja-auton matkailuautoksi, rekisteriotteessa lukee henkilöauto. Sama Teollisuus Vakutuksen vakuutus siirtyi aikanaan IF-vakuutuksesksi sujuvasti.

Eli sama vakuutus joka otettiin Warreen 1977 siityi 1999 linja-auton vakuutukseksi ja 2000 vuonna matkailuauton vakuutukseksi. ilman paino tai ikärajoituksia sekä TeVa korvausehdoin. Parempaa en ole löytänyt - harvinaisen positiivista että pitkä asiakassuhde näin palkitaan!

tyytyväinenkaj

VIRTANEN MIRVA 29.07.2008 13:06

Pohjantähteen olemme olleet tyytyväisiä jo vuosia..

Vakuutusten omavastuita voi "muuttaa tai ehdollistaa", jos kulut yli omavastuun: ei joudu maksamaan mitään..

Lasivakuutuksenkin hinta laski keväällä, menee noin kolme lasia vuodessa..

EEROLA TEEMU J 29.07.2008 19:59

Voihan sen laskea noinkin. Mikään ei ole kallista jos on tarpeeksi rahaa. Usein varsinaisia saitureita ovat ne ns. rikkaat ja omaisuutta keränneet. Miksiköhän?

Olen kuitenkin sitä mieltä, että on tyhmää maksaa turhasta - oli nyt sitten rikas tai köyhä. Ei sillä auton tai vaunun hinnalla ole mitään tekemistä asian kanssa. Tyhmyys ei siinä miksikään jalostu.

Käsittääkseni kaikkien vakuutusyhtiöiden ns. isokaskoihin tai täyskaskoihin sisältyy myös vakuutus kaikkien lasien osalta. Lasit korvataan "törmäysturvasta", joka pienimmillään on kiven tai nastan lentäminen tuulilasiin, minkä seurauksena se rikkoutuu uusittavaan kuntoon. Myös ilkivaltaiset ulkoapäin tulevat lasin rikkoutumiset ovat kaskon sisällä. Erillisissä lasivakuutuksissa erona pelkkään kaskon antamaan turvaan on, että bonukset eivät putoa eikä ole mitään omavastuuta. Kuitenkin lasivakuutuskin yleensä edellyttää ulkopuolelta tulevaa syytä.

Niinpä olen tässä asiassa samoilla linjoilla kanssasi. Onko sillä lasivakuutuksella nyt niin suurta väliä, jos tuulilasi maksaa jonkun sataeuroa? Kun se maksaa 3 tai 5 tonnia, niin bonuksilla ja omavastuulla ei puolestaan ole merkitystä. Mutta: säästetty euro on aina omassa taskussa (rättäristien ydinajatuksia).

JYLHÄ ULLA 04.08.2008 19:47

Tänään vaihdettiin meidän autoon uusi tuulilasi Tampereella. Auto Dethleffs Advantage Integroitu 2007. Lasi ja vaihto maksoivat yhteensä 1900 euroa. Onneksi tuli otettua autoon tuulilasivakuutus. Vakuutus maksaa 147 euroa vuodessa. Omavastuu 150 euroa. Vakuutusyhtiö korvaa kilometrikorvauksen kotipaikkakunnalta lasiliikkeeseen 0.44 euroa/km. Meillä matka kotoa korjaamoon ja takaisin tekee 150 euroa. Vakuutusyhtiö on TURVA.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.