Karmannin jääkaappi

KULOMAA VESA K 22.07.2008 01:14

Voisko joku viisas valaista, että johtuuko huono jääkaapin kylmeneminen kaasun paineen laskusta, joka pitää tehdä tuontiautoille? Edellinen mies on laittanut lisätuulettimet taakse, mutta eipä tuo paljon auta.

TERVO JARI 22.07.2008 09:33

mutta kaasulla ei ?

Milloin auto on tuotu maahaan, elikkä onko jouduttu tekemään "kaasun lasku" ? ?

Voi olla aihetta käydä huoltoliikkeesä, voi olla venttiilissä roskaa/joka aiheuttaa paineen laskua ennen suutinta josta aiheutuu liian pieni liekki (venttiilin sisällä olevassa suodattimessa, venttiilin jolla jääkaappia käytetään ) Tuota venttiiliä ei kantsi ruveta itse huoltaan voi tulla "viimeinen huolto" vaatii kaasuasennusluvat että saa niitä huollella . . .

Lisä tietoja odotellen . . .

Jari

KULOMAA VESA K 23.07.2008 13:42

Samalla tavalla, eli hitaasti ja huonosti. Taitaa ola vaihdon paikka? Lienee kallista touhua. Tuotu vuonna 2002 ja kaikki kaasuun liittyvä on dokumenttien mukaan tehty, myös paineisiin liittyvä.

TERVO JARI 23.07.2008 14:34

jääkaapin pyöritys.

Järjestelmässä ( putkiston sisällä ) on sakkaa joka on kertynyt yhteen paikkaan ja "ahistaa" "litkujen" kiertoa, jääkaappia ympäripyörittelemällä sakat saadaan "jaettua" ympäri järjestelmää jolloin laitteisto toimii jopa vuosia jopa moitteettomasti, mutta tuo toimenpide on "tekohengitystä", vanha mikä vanha, ei voi mittään, tosin ei pitäis olla vielä ikäloppu kun on vasta -02 mallia . . .

Älä avaa mittään proppuja, laitteisto on paineistettu ja sisällä ammoniakki "litku" . . .

Eihän ole vihertävää vuotojälkee putkistossa ja onko ammoniakin hajuu ? ?

Älä pyöritä auton kanssa, irroita kaappi ja pyörittele kaappia irtaallaan, auton kanssa voi tulla liian kalliiksi ;-)))

Hakurilla asiasta löytyy juttua "pilvinpimein" ja tuolta lisää: http://karavaanari.info/index.php?board=11.0 Ja esim. tuoltakin kunhan jaksaa lukee kaikki asialliset/asiattomat viestit: http://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/tarvikkeet/?x26558=Search&Order=-submit_date&q=j%C3%A4%C3%A4kaappi&nickMid=

Ja löytyy myös muiltakin "osastoilta" juttua, hakuri hakee ainoastaanavoinna olevalta "osiolta" . . .

Kaapista ja ostopaikasta riippuen hinta on 400- 1200 euroo . . . Repii siitä sitten huumorii , , , sanoo ittekki yhen jääkaapin ostanut . . .

Jari

KULOMAA VESA K 23.07.2008 14:56

On se vähän ikäloppu (1991), joten ei passaa koko autoa pyörittää, voi vielä yläkyttyrän vedet holahtaa pois ja tulee liian kuivat ilmat auton sisälle. ;-)

TERVO JARI 23.07.2008 15:17

dosta on nelisen vuotta aikaa . . . Vaihdon syy oli Ranua- Kuusamo tietyö, ravisti niin että lauhdutuslamelli josta putkisto oli tuettu repesi irti ja tuli litkut ulos . . .

Kokeile tuota pyörittelyä . . . Nii jos on aikaa . . . voi olla että saat vielä jatkoaikaa vaihdolle . . .

Kahen hengen ruokatarpeet pysyy kylmänä parilla kylmälaukulla jos oikein hätä on, virtalähde että voi 230V:sta otta käyttövirtaa "leirissä" muutoin suoraan auton sytkäristä . . .

Kokemusta on silloiselta kerralta, tultiin toimeen yhdellä laukulla, kun ei ollu mukana kuin yks laukku . . .

Ostaa laadukkaat kylmälaukut niin kestävät muutaman tunnin sähkökatkoksenkin . . .

Lykkyä tykö . . .

Jari

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.