Dukaton änimerkin sjainti

KOSKINEN TAPANI 19.07.2008 19:35

Pilli ei toimi eikä auta sulakkeen vaihto. Ei myöskään lämmityslaitteen puhallin. Näyttäisivät olevan samalla sulakkeella. Vuosimalli 2001 2.8 tdi. Pitäne mennä viikolla korjaamolle

KAUPPI ERKKI I 19.07.2008 21:52

Räikkä sijaitsee kuskinpuoleisen runkopalkin päässä pääsee käsiksi kun irrottaa sen keulapellin jossa on ducaton merkki eli nämä /// lähtee ristipää meisselillä mutta tuskin räikästä löytyy vikaa jos ei lämmityslaitekaan toimi. Kristalli pallo näyttäisi maadoitus häikkää jos sulake kerta on ehjä.

JANHONEN MATTI 21.07.2008 11:28

Onko autosi todella tdi? 2,8 ltr:n Ducatot kun ovat -98 alkaen olleet JTD. Mutta asiaan. Äänimerkki sijaitsee auton edestä katsoen oikean ajovalon alapuolella. Äänimerkin löytää vasemmalla kädellä tunnustelemalla ja sen kiinni yhdellä 13 mm mutterilla jonka avaaminen käy suhtkoht helposti "sokkotyönä" 13 mm räikkälenkillä. Ducaton äänimerkit on kulutustavaraa ja yleisin rikkoutumissyy on äänimerkin virta- ja maajohdon liittimien tai liittimistä äänimerkin sisälle menevien johtojen hapettuminen. Joskus ne äänimerkin sisälle menevät johdot vaan merenee käsiin? JTD:ssä äänimerkki on sulakkeen n:o 12 takana (25 A) ja lämmityslaitteen puhallin n:o 13 sulakkeen (30A) takana.

Aivan ensimmäiseksi kannattaa varmistaa, että äänimerkin sulake on ehjä ja virta on sulakkeen molemmissa navoissa. Tämän jälkeen työnnetään käsi äänimerkille ja heulutellaan johtoliitoksia samalla kun toinen painaa ratissa olevaa äänimerkkikytkintä. Tämä konsti yleensä auttaa jos kysessä on vain heikko kosketus johtoliitoksissa.

Jos liitosten heiluttelusta ei ole apua kannattaa äänimerkin johdot irroittaa ja mitata tuleeko äänimerkille virtaa ja toimiiko äänimerkin maadotus. (maadoitus toimii ratin keskiön jompaa kumpaa puolta painamalla) Mittausta ja johdon päiden vaihtoa hankaloittaa se, että johdot tavan mukaan ovat varsin lyhyet. Jos virtaa tulee ja maadoitus toimii niin vika mitä ilmeisemmin on itse äänimerkissä. Vielä varmemmaksi vakuudeksi äänimerkin toiminnan voi testata suoralla kytkennällä esim. ottamalla virta ja maa äänimerkin navoille suoraan akusta.

Uusi tarkoituksen sopiva (samanlainen kiinnitys) äänimerkki maksaa 9-12 euroa. Samalla kun uusii äänimerkin kannattaa aina uusia myös äänimerkille tulevien johtojen johtoliitokset.

ENQVIST RAIMO 21.07.2008 18:31

Kyllä se on mahdollista että auto on 2001 mallinen Ducato TDI 2,8 minulla on 2001 mallinen Tdi.Minulla on eri sulakkeella äänimerkki ja lämmityslaitteen puhallin.

EEROLA TEEMU J 21.07.2008 18:36

Ducaton 2,8 idTD moottoria valmistettiin ainakin vielä v 2000 ja ehkä seuraavankin vuoden puolella. JTD tuli markkinoille 2001 (Viimeisissä oli siniset mittaritaustat).

Äänimerkin toimimattomuus voi johtua myös ohjaustangon keskiössä olevan maadoitusrenkaan huonosta kosketuksesta "maahan" tai ratin keskellä olevassa irroitetavassa keskiökappaleessa olevan liittimen irrallisuudesta/huonosta kosketuksesta. Ratti irtoaa helposti kun avaa sitä kiristävän mutterin ja nostaa sen varovasti pois paikaltaan. Kannattaa pistää mieleen ratin asento ennen irroitusta. Liukujen pinnat voi puhdistaa hienolla hiekkapaperilla. Paikalleen laitettaessa pitää kohdistaa sen mukana pyörivä muovinen rengas niin, että siinä oleva tappi osuu vastaavaan reikään ratin alareunassa.

KOSKINEN TAPANI 23.07.2008 09:42

Tietenkin JTD 2,8 Pillin sähkö tulee ratin keskiöön saakka. Menenpä kaivelemaan varsinaista torvea, käsikopelolla se jo löytyi. Miten lie sitten tarkemmin? Lämppäri on toisen sulakkeen takana olisikohan äsken tehdyn tuulilasin vaihdon yhteydessä käynyt jokin kämmäys? Kiitoksia paljon hyvistä ohjeista

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.