Fiat Ducato 5431 Dethleffs -03 Suihkun hana

PITKÄNEN SEPPO J 14.07.2008 11:36

Tervehdys! Kysyisin teiltä viisaammilta, miten saa vaihdettua kyseiseen kulkupeliin suihkun hanan joka on haljennut kyljestä, taitaa olla niin että joutuu seinän kaatamaan ennen kuin saa hanan vaihdettua, ilmeiseti pakkasen tuhoja . Löytyiskö jostain jotain dokumenttiä siihen liittyen.

JANHONEN MATTI 14.07.2008 20:00

Tehtaalla hanan asennus on aikanaan ollut simppeli juttu kun hana on ilmeisesti asennettu kalusteisiin ennen kun seinät on laskettu paikallaeen.

Ilmeisesti hana on altaan takana ja kiristetty altapäin mutterilla tasoon ja altaan takareunan ja seinän välissä on vain pieni rako. Ongelmia on yleensä kolme : Hanan kiristysmutteria ei ilman peiliä näe, käsi ei tahdo ylttää ja normaali avain sinne käy harvoin. Ihan ensin kannattaakin ostaa uusi alkuperäinen hana josta saa helposti mitattua kiinnitysmutterin koon. Merkitse kuitenkin ensin vanhaan hanaan menevät kylmä- ja kuumavesiputki. Irroita vanhasta hanasta letkut ja sähköjohdot(jos on). Hanan kiristysmutteri aukeaa ylensä aika helposti. Ensin kannattaakin yrittää avata muutteri pitkällä liuska-avaimella pyörittäen avainta lenkkipäästä. Joskus vanhan hanan saa irroitettua siten, että pitää mutteria altapäin pitkillä pihdeillä kiinni ja pyörittääkin hanaa vaikka vain vähän kerrassaan. jolloin mutteri löystyy ja loput voi pyörittää käsin. Parasta tietysti on jos käytössä on pitkä ohuesta putkesta ao. tarkoituksen tehty pitkä putkihylsy (omatekoinen käy) jolla avaa kiristysmutterin. Momentti on aika pieni joten työkalukin sen mukaan. Uuden hanan asentamisessa auttaa jos letkut ja johdot (jos on) on niin pitkiä että ne saa vedettyä tasosta läpi ja voi kiinnittää ne uuteen hanaan tason yläpuolella (huom. laita kiristysmutteri tällöin ensin letkujen ympärille tason alapuolelle valmiiksi. Tämän jälkeen uusi hana lasketaan paikalleen ja kiristetään alapuolen mutteri ja se on siinä. Letkuliitoksia ei kannata tehdä samalle kohdalle jotta letkut sopii "uimaan" reiästä tason alapuolle. Joskus hanan kiinnitysreikä on niin pieni, että tämä konsti ei onnistu ja letkut pitää kiinnittää vasta hanan asennuksen jälkeen.

Putkihylsyn tulee olla vähän samantyylinen kun dieselin suutinputkien avain jolloin muutterin kiristäminen käy senkin jälkeen kun vesiputket on asennettu paikoillaan.

PITKÄNEN SEPPO J 15.07.2008 08:04

Tässä mallissa suihkun hana ei ole altaan takana vaan erillinen hana vastapuoleisella seinällä semmoisen pienen tason päällä ja näyttäis sille että joutuu purkamaan seinät ennen kuin pääsee vesiletkuihin käsiksi. Olen jo vaihtanut altaan hanan aijemmin se oli helppo kun otti koko altaan irti.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.