mikä on kun jääkaapin piezo ei sytytä???

VALTA-KERVINEN PIRKKO 05.07.2008 00:58

Yritin haulla etsiä että mikä olisi yleinen vika jos jääkaappi ei kaasulla pelatessa syty sähkösytyttimellä??? Sähköllä toimii ihan normaalisti. Oli jotain kakkakokkare ja nokeentumisjuttuja mutta kysyn tässä nyt tarkemmin:

Eli asuntoauto on nelisen vuotta vanha ja Sunlight (Dethleff)-merkkinen. Siinä on tavallinen n.100 litran kaappi. Nyt kaappi on ruvennut oireilemaan niin että kaasu kyllä virtaa mutta se ei syty (vaikka piezo välähtää silloin tälläin nappia painaessa). Kun avaamme auton ulkosivulla olevan ritilän ja isäni sytyttää sieltä ulkopäin tulitikulla niin kaappi lähtee iloisesti syttymään. Sammutettua ... heti perään yrittäessä piezo ei silloinkaan, monesta yrityksestä huolimatta syty. Tämä reisa oli jo viime vuonna, välillä kaappi silloin lähti mutta ei aina. Ajoimme sitten sähkön avulla. Kaasu olisi kivempi jos toimisi kun sillä tavarat pysyvät paremmin jäähdytettyinä.

Neuvokaa nyt onnetonta :-) KOhta pitäisi jo lähteä matkaan. T Ville

PALIN MATTI 05.07.2008 05:26

Kipinä ja kaasu eivät kohtaa toisiaan. Säädä kipinäkärjet sellaiseen asentoon, että kipinä tavoittaa suuttimesta purkautuvan kaasun. Kannattaa myös puhallella paineilmalla suuttimen nurkille. Saattaa olla joku mikrohiukkanen siinä suuttimessa ohjaamassa kaasupurkausta vähän sivuun, jolloin se ei tavoita kärkiä, vaikka olisivat aivan oikein kohdistettunakin.

TERVO JARI 05.07.2008 18:39

oman ja muiden turvallisuuden huomioon ottaminen kantsii ottaa huomioon ja piipahtaa caravanhuollossa jossa on tietoo ja taitoo ja kaasuasennusluvat, nuot asennukset kun on luvanvaraisia . . .

Se paineilmalla puhdistaminenkin täytyy olla "hanskassa" sillä voit vaurioittaa sillä poltinta niin että siitä tulee todella vaarallinen . . .

Yleensä ottaen kaikki työt on helppoja kunhan sen osaa, mutta on parempi olla tekemättä sellaisia töitä joita ei osaa ja varsinkin vielä luvanvaraisia . . .

Itse käytän vaunun joka kevät caravanhuollossa jotta huolto tulee asianmukaisesti tehtyä ja ammattitaidolla vaikka itseltä löytyy Dometicin huoltokirja jossa kerrotaan kuvienkera huoltotoimenpiteet ja ammattini on sensuuntainen että tuon kaasuasennusluvan saanti voisi olla mahdollista mutta jätän työt ammattilaisille, jostakinhan heidänkin pitää leipä saada . . .

Mutta tän "valistuksen" jälkeen sanon ( kirjoitan ) että jokainen tekee kuika tahtoo, kuten sinäkin . . . On valinnan vapaus . . .

Jari

Ps. Tuolla voi olla hyvejäkin neuvoja "vaivaan . . .:http://karavaanari.info/index.php?board=11.0

PALIN MATTI 05.07.2008 18:57

Kipinäkärkien säätäminen ja suuttimen puhtaaksi puhaltaminen eivät ole mitään kaasuasennustöitä. Näin asian näkisin. Vaikka miten ja mistä suunnasta tahansa sitä suutinta paineilmalla puhaltaisit, niin vaaralliseksi sitä et saa muuttumaan. Suutinreikää suurentamalla voidaan polttimen lämpötehoa lisätä ja aiheuttaa ylimääräinen kuumenemisvaara. Ilmalla puhaltamalla ei suutinreikä takuulla suurene. Tietysti tosi tumpelon ja kaikissa tekniikan töissä täysin utamin kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen kaikissa tekniikkaan liittyvissä asioissa.

KORHONEN KARI 05.07.2008 21:31

Tuommoisen huoltohomman tein minäkin.Varovasti rapsuttelin pietson kärjen,suuttimenkin tarkastin,pieni oli reikä.Kaikki sain takaisin paikoilleen,väärinhän niitä ei oikke saa,paitsi väkisin.Kiinnityksessähän on ohjauslovet joihin pietson sekä kaasusuuttimen nokka automaattisesti asettuvat.Nyt taas jääkaappi toimii,kuhan jaksaa sytytellessä pietsoa napsutella.

VALTA-KERVINEN PIRKKO 06.07.2008 10:06

siis putsaamaan ja katsomaan vaikuttaako se. Kiitos hyvistä neuvoista ja varoituksestakin. ville

KAAKKOLAHTI ANITA 06.07.2008 20:48

Moro!!!! Meitin jääkaapissa oli sama vika.Viaksi ilmeni piezon johto oli sulanut runkoon kiinni. Uusi johto ja homma kunnossa,mut puratti koko jääkaapin irti kalusteista.

VALTA-KERVINEN PIRKKO 10.07.2008 00:54

Kiitos Anita varmistuksesta! Se putsaaminen taisi auttaa meidänkin tapauksessa. Eli putsauksen jälkeen (käytettiin sähköisen ilmapumpun ilmapatka-suutinta kun puhallettiin ja hammasharjaa) toimii taas ja siksi jääkaappi on nytkin kylmä kun ollaan vaan matkaparkissa täällä Latviassa. Varan on edelleen sytkäritkin (kaapinhan voi sytyttää ulkoakin päin). Kun tekee huoltotöitä luulen että on hyvä putsata kaapin mustia putkia siellä taka-/alaosassa sillä ne auttavat jäähtymistä. T. Ville

KARRI MAURI 10.08.2008 16:41

Maadoitus ongelma puhdistakaa johdotus liitokset tiskiallas pystyyn sieltä löytyy keräävt talven aikana hapetusta

LEPPÄNEN SAKARI 13.09.2016 23:34

Minulla on vanha vaunu Kaappi ei syttynyt Se piti purkaa ulos paikaltaan ja oli ampiainen kuollut siihen n. Tuuman läpimittaiseen kaasuntuloholkkiin Joskus syttymistä on nopeuttanut kun sytyttää yhdenliesistä palamaan Liekö taikaa vai totta mut syttynyt on Sakari Leppänen

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.