Jakopään hihnan vaihto

SUOMINEN AKI 24.06.2008 17:44

Alkas oleen hihna vaihto ajankohtainen. Ajattelin kysellä oisko vinkkejä vaihto paikoista kun tuo auto sen verran korkea ettei mene joka korjaamolle sisään. Deltaan Oulussa kävin yrittään mutta eihän siellä saanu palvelua joten läksin pois ajatellen et onhan nuita korjaamoja muitakin. Eli olis ihan kiva jos kertoisitte mistä kannattas kysellä? Minkä verran yleensä semmonen remotti kustantaa siis tuo jakohihna vaihto

SUOMINEN AKI 24.06.2008 17:46

Unohtupa laittaa auto ja kone eli Ducato 2.8td vm.99

SIRKIÄ MATTI 24.06.2008 19:48

Etsin vanhoista keskusteluista nämä viestit. Oulun Raskone on yksi vaihtoehto. http://lyhytlinkki.net/?wr8bvwhp Minulla samanlaiseen ducatoon vaihto maksoi pari vuotta sitten: Jakopään hihnan korjaussarja (sisälsi hihnan, laakerit, ohjurit ja kiristimen) maksoi alle 200 €. Työstä veloittivat silloin n. 200 €.

SUOKKO OIVA J M 24.06.2008 22:42

Tänään tuli Delta-Autolta kuponkitarjous: Jakohihnan vaihto alk. 499,- sis. asennustyön ja osat.

HYTÖNEN RAIMO 25.06.2008 09:43

Unohda Delta-Auto ja sen kiskurihinnat. Kysy joltakin pienkorjaamolta, joka hoitaa homman nopeammin, halvemmalla ja paremmalla asiantuntemuksella. Pienkorjaamolla on myös varaa sanoa, jos homma ei heillä onnistu ja ohjata asiakas paikkaan jossa se onnistuu.

HYTÖNEN RAIMO 25.06.2008 09:49

Unohtui tuosta äskeisestä. Vaihdatin äskettäin kyseisen hihnan paikallisessa pienkorjaamossa. Hinta oli noin 150 euroa - eli melkoinen ero Delta-Auton tarjoukseen verrattuna. Hintaan sisältyi työ, uusi hihna ja kiristysrullat.

HARJULAMPI JUKKA 25.06.2008 12:24

Kerro Raimo meillekin, missä ko korjaamo sijaitsee !!!!!

SUOMINEN AKI 25.06.2008 16:50

Meilkein saman tarjos Raskone 450e. Oulussa ei taida montaa sellasta pikku korjaamoa olla jonne mahtuu sisään as-auto. Haukiputaalla Korjaamo Ukkola kuulemma hyvä ja edullinen pitää soitella

SIRKIÄ MATTI 25.06.2008 17:24

Työ osuus on melkein ilmainen. Katsoin Motonetin hinnastosta nopeasti, että halvimmillaankin osat maksavat yli 100 €.

EEROLA TEEMU J 25.06.2008 21:19

Tuo "halvimmillaan" ei ole hyvä kriteeri, sillä jakohihnan ja rulien PITÄÄ OLLA PARASTA LAATUA mitä on saatavilla. Siis riippumatta kuka vaihtaa. Hintojen ero syntyy vaihtotyöstä. Jakohihna voi aiheuttaa n. 6000 euron remontin, jos se epäonnistuu. Minulla oli epäonnistuminen lähellä Lahden Delta- autossa. Kysyin tarjouksia ja esim. Raskoneella sanottiin pyöreästi paikkojen olevan ahtaita, eivätkä voi antaa ennakkoon sitovaa hitaa. Siis ei Lahden Raskoneelle.

No, valitsin Deltan, koska kuvittelin niiden tietävän mistä on kysymys. Osat olivat parasta mitä saatavilla, mutta, mutta. Kun tuli kotiin ja avasin konepellin,niin paljastui, että olivat työn aikana rikkoneet hihnan suojakuomun ja siitä puuttui n. 3x3 sentin pala ylhäältä ja niin hihna kuin rullakin olivat näkyvissä. Mikä tahansa kivi tai muu partikkeli olisi voinut tuhota hihnan mennessään reiästä alas. Ja missä oli se puuttuva palanen?

Menin takaisin Deltalle ja siellä seliteltiin: Onko reikä tullut edellisellä vaihtokerralla? No ei, koska kyseessä oli 1. vaihtokerta. Selitys 2: "Näitä tehdään liukuhihnatyönä ja aina jotain voi jäädä huomaamatta". Niinpä. Siis merkin merkkikorjaamo ei edes tarkista työn laatua kun on vaan se "liukuhihna". Suostuivat kuitenkin hankkimaan uuden suojalevyn ja vaihtamaan sen ilman kustannuksia. Tuli jopa anteeksipyyntö, kun keroin mitä voi tapahtua jos se palanen tai muu esine menee hihnan väliin. Korjaamopäällikkö vaikutti autoista tietämättömältä merkonomilta (enteeksi merkonomit).

Tilasin myös muiden "apuhihnojen vaihdon". Ilmastoinnin hihna ei liene apuhihna, koska sitä ei vaihdettu. Laturin hihnalllakin oli vaihtotyöstä oma lisähintansa, vaikka yhtä suuri työ olisi ollut vanhan hihnan pistämisessä paikalleen. Jos sieltä haluaa saada mukaansa vanhat osat niin siitä pitää ilmoittaa huoltoon vietäessä. Ilmoitin haluavani kaikki osat takaisin. Rullia ei kuitenkaan annettu, mutta erillisestä pyynnöstä ne jostain löydettiin. Olisivat ne olleet käypäsiä jossain toisessa hommassa tai asentajan viraapelityössä, koska vaikuttivat kuin uusilta. Mitta on nyt Deltan osalta mitta täynnä.

RUTANEN VEIJO 25.06.2008 22:39

Täällä Keski-Suomessa voin suositella Autokorjaamo Borovkoff Suolahdessa. 2.8 JTD jakohihna, rullat ja moniurahihna töineen maksoi pari viikkoa sitten 320 ekua. Eikä palvelussa valittamista.

t. Veijo

JANHONEN MATTI 25.06.2008 22:56

Ei kannata mystisoida tuota Ducaton hihnan vaihtoa. Joudutte sen mystisoinnin maksamaan! Kyseessähän on normaali huoltotoimenpide joka on ammattiasentajalle simppeli homma ja jonka ainoa vaikeus on juuri nuo ahtaat tilat. Muovisuojan irrotus ja vallankin sen takaisinlaitto on enempi taito- kun voimailulaji ja reutomalla sen saa kyllä rikki kuten tuossa Teemun tapauksessa oli käynyt. Ei se palan puuttuminen hihnan suojasta suuri ongelma ole mutta se on kun ei tiedä missä se puuttuva pala on? Jos se vaikka jollain "hyllyllä" oottaa sopivaa hetkeä pudota hihnan väliin?? Matkailuauton nostoon sopivasta hallinosturista on työssä suuri apu, koska työ tehdään valtaosin altapäin. Tuon laturin hihnan vaihdosta perittävän lisähinnan ymmärrän oikein hyvin. Se vaihto kun on vallankin ilman nosturia työskenneltäessä, koko homman paskamaisimpia töitä. Urakka-aika jakohihnan vaihdolle on hieman yli tunti.

EEROLA TEEMU J 26.06.2008 11:41

Olet Matti täysin oikeassa, ettei hihnanvaihdossa ole mitään mystiikkaa. Omia vaihtokokemuksia ei ole Ducatosta, mutta kylläkin Sitikoista, AX ja CX:stä, joissa on hyvät vaihtotilat eikä nosturia tarvita. Käsittääkseni sen laturin hihnan joutuu ottamaan jakohihnan vaihdon aikana pois, joten onko siinä sitten laturin puolella jotain lisätöitä jos laitetaan uusi hihna?

Vaihtotyön hintaa Deltalla ihmetellessäni työnjohtaja sanoi työn ottavan paljon aikaa. Kuitenkin auto oli haettavissa pois jo 1,5 h päästä, joten työ maksoi n. 200 e/h. Kalliiksi hinnoitellusta työstä asentajakin saa oman bonuksensa, mutta samalla myös työn laatu voi kärsiä. Niin sokeaa asentajaa tuskin on edes Deltalla, etteikö olisi huomannut rikkomaansa suojamuoviin tullutta reikää - ylhäällä kannen vieressä.

Parhaan hinta/laatu- suhteen saa varmaan yksittäiseltä korjaamoyrittäjältä, jolla on pitkä kokemus. Siellä ne työt joita ei itse osaa/viitsi/pysty tekemään kotioloissa voi teettää "tutulla miehellä" joka samalla voi olla yrityksen omistaja ja siten vastuuntuntoisempi kuin joku muu. On hakusessa.

HYTÖNEN RAIMO 26.06.2008 16:22

Korjaamo sijaitsee Rautalammilla (Auto- ja konekorjaus Sauli Miskala). Hinnan edullisuus johtuu osittain siitä, että vaihto tapahtui 1,9 turbodieseliin, jonka osat ovat jonkin verran halvempia kuin vastaavat 2,8 litraisen. Työ sinänsä on sama, joten siitä erot eivät johdu. Ja kuten jotkut ovat jo todenneetkin, pätevä asentaja vaihtaa hihnan noin tunnissa.

MATTILA KARI U 27.06.2008 21:28

Teemu et ole ainoa jonka mitta Deltaan on täysi. Omaan 2002 Ducatoon vaihdettiin takuuna 2004 kampiakselin etupään tefa. Salon Delta autossa. Samalla vaihdettiin jakopään hihna ja kiristin rullat. Rikottiin jakopäänhihnan alin suojus ja ventiilikopan muovisuojus oli halki. Tuo alaosan suojuksen murtunut pala oli yhdellä pultilla kiinni ja pääsi kahnaan jakopään hihnaan. 2007 Kun yksityinen korjaamo vaihtoi hinhan. Totesivat oli tuuri että olin ajanut autolla todellä vähän hihna oli voinut kulua kahnauksesta rikki. Suojus maksoi Deltaassa 98 €. Asentaja sanoi tuo suojus hajoo kun väkisin kammetaan pois, eikä viitsitä irroittaa moottorin pääty tukea tieltä. Se niistä merkki tuoloista. Terveisin Kari Kaarinasta.

PETRELIUS MIKKO H 30.06.2008 23:27

Vaihdatin Oulussa remmin, hinta oli jotain 350 € osineen, auto puoli-integroitu Adria Ducato 2,8. Paikka on Oulun Turbo- ja Autosähkökorjaamo Oy, Alasintie 11, Kärkkäistä vastapäätä. Muistelisin, että mahtuisi korkeampikin auto.

SUOMINEN AKI 30.06.2008 23:56

Varasin ajan Haukiputaalle Autokorjaamo Ukkolalle. Lupasivat hihnanvaihdon 300eur osineen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.