Vakionopeus säädin

KORHONEN ERKKI 23.06.2008 12:33

Tilasin ajan Malmin Delta-Autosta vakionopeus-säätimen asennuksen Ducatoon -03, siellä oli tehty aikaisemmin ainoataan yhteen autoon kyseinen toimenpide. Säätimen hinta on 143€+ asennus 70€, sillä edellytyksellä että siellä on liitin valmiina, jos ei ole liitintä niin asennus hinta voi nousta jopa kominkertaiseksi. Selittivät sitä että makailuautoissa voi alustan varustelu vaihdella saman vuosimallinkin sisällä, joten ei voi olla varma onko liitintä esim. tässä minun autossani ennen kuin on purettu määrättyyn vaiheeseen. Tilauksen vastaanottaja kertoi mm. eteen tulleen sellaisen auton, jonka alusta oli tarkoitettu Saudiarabian markkinoille jossa lämmityslaitekkin oli alimitoitettu Suomen olosuhteisiin!

Pääasiallinen kirjoitukseni tarkoitus oli että olisin “kollegoilta” kysellyt millainen tämä “halpa” vakionopeus-säädin oikein on käytössä, onko siinä mitään kytkimiä joiden alle voi tallentaa useampia nopeuksia ennakkoon, vai kuinka se toimii!?

PINOLA OLLI P 23.06.2008 15:49

Syksyllä asennutin omaani vm 04 juuri samassa paikassa ko säätimen.Aikaisempiin autoihini olen asentanut säätimet itse,mutta tämä oli niin edullinen,syystä että autossa on valmiuksia ko laitteelle mm sähköinen "kaasupoljin"Toiminut täysin moitteettomasti.Perussäädin jossa viimeksi käytetyn nopeuden muisti.

LAAKSONEN SEPPO K 24.06.2008 13:55

Tuossa jokin aikaa sitten kirjoitin siitä kun asensin LITE-ON merkkisen säätimen vm 2000 ducatoon. On toiminut hyvin ja kolme muistipaikka eri nopeuksille toimii hyvin. Sen opin kanssa että vuosimalli ei kerro mitä auto sisältää ainakaan as. auto Ducatossa.

KOSKINEN JANI 24.06.2008 14:40

Deltassakin ne pystyisi nuo kaikki tarkistamaan koneiltansa koska kaikki fiatin tehtailta tulleet autot on siellä järjestelmässä. Sieltä näkee aivan tarkasti mitä kyseiseen autoon on asennettu ja mitä ei. Tarvitsevat vain rungon numeron ja sillä saavat selville. Jos keulassa olisi viikset niin asian pystyisi tarkistamaan kuka tahansa sitikan nettipalvelusta.

MATTILA KARI U 27.06.2008 21:54

Omaan 2002 malliseen asennettin vuonna 2004 tuo Deltan myymä Alfa- Romeon viiksi. Lisäksi vaihdettiin jarruvalo katkaisija, ja auton alkuperäinen liitin ja viiksen liitin ei sopineet yhteen johdot kytkettiin suoraan yhteen. Virran syöttö johto puuttui. Siinä ei ole mahdollista tallettaa useampia nopeuksia. Asetettu nopeus säilyy muistissa sammuttamiseen asti. Varressa on kytkin mistä saa lisättyä ja vähennettyä nopeutta. Omassa autossa ovat Salon D.Autossa ottaneet virran syötön väärästä paikasta koska käynistäessä sekkaa vakionopeus säätimen toiminnan startausen jäkeen uudelleen. Jos tuona aikana painaa kytkin poljinta se ei suostu meneen päälle. Vika poistuu kun koneellle tehty kolme normaalia käynistystä. Muuten pitää nopeuden hyvinkin tarkkaan asetetussa nopeudessa.

KORHONEN ERKKI 04.07.2008 17:25

Eipä onnistunut vakionopeus-säätimen asennus autooni... oli aika surullisen hupaisa koko "stoori"!

Kun vein autoni Delta-autoon niin annoin mukaan "printtaamani" Mattilan Karin http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/matkailuautot/?x26555=29065863 kokemuksen hänen auton säätimen toiminnasta, ettei minun autooni tehtäisi samoja virheitä.

Korjaamopäällikkö joka otti vastaan niin alkoi "nipottamaan" että on parempi olla lukematta niitä karavaanareitten juttuja... voidaan me olla asentamattakin tämä...

Aamulla kun vein auton niin päivällä yhden maissa "päällikkö" soitteli että hän on tässä lueskellut tätä antamaasi paperia, kun nyt on sellainen tilanne että se säädin ei alkanut toimimaan ollenkaan... ollaan lähetetty kyselyjä maailmalle että saataisiin lisää ohjeita, kyllä "me" se saadaan kuntoon vaan voi olla ettei tänään saada valmiiksi. Mitään ei kuulunut sinä päivänä, eikä seuraavanakaan päivänä ennenkuin sitten kolmen aikaan yritin soittaa päällikölle mutta ei vastannut, sitten laitoin tekstiviestin johon sain vastauksen että varttitunti sitten saatiin lisäohjeita! Autoahan ei tietenkään sinä päivänä saanut ja seuraavana päivänä soitettiin että auto ei tunnistanut laitetta, syynä on joku tietokoneen osa (osio) jota ei juuri "tässä" minun autossani ole!

Joten asentamatta jäi, onneksi ei mitään veloitettu.

En tiedä oliko vain selityksiä, on kuulema Fiatilla peräti 15 erilaista tietokonetta joita käytetään Ducatoissa!?

Olen yrittänyt haeskella netistä tilalle sellaista joka voisi itse asentaa, oli tuolla aikaisemmin juttu tällaisesta LiteOn AP500:sesta jonka joku "kolleega" oli itse asentanut, sellaisen saisi tänä päivänä suht' edullisesti http://www.varaosahelminen.fi/tuoteryhma.php?cPath=26. Jos jollain on tämä kyseinen malli, niin olisi mukava tietää kuinka toimii... onko kätevä käytössä, varsinkin tämä ohjainviiksi säädin kiinnostaa.

PINOLA OLLI P 05.07.2008 07:49

Edellisessä autossani oli itseasentamana AP 500.Toimi luotettavasti vuosikausia.Käytössä parempi on tuo rattiin asennettava infrapunaohjain.Eikä häviä muuten yhtään toimivuudessa tehdasasenteisiin säätimiin!

KORHONEN ERKKI 05.07.2008 15:10

Jos tavoitan vielä PINOLA OLLIn, niin olisin kysynyt tämän rattiin asennettavan infrapunaohjaimen toimintaa, kun siinä on vain kaksi nappia, onko siinä mitään muisti toimintoa, vai voiko siitä nappia painamalla saada päälle sen nopeuden mikä autossa on kulloisellakin hetkellä? Vai kuinka se toimii?

Täällä tämä http://www.varaosahelminen.fi/tuote.php?cPath=26&products_id=347 Helmisen liikkeen hinta samasta tuotteesta on eri "maata" kuin tämän http://www.radio-market.fi/shop/products.php?g1=496b2b&g2=a50214 Radio-Marketin hinta. Meinaan sitä että Radio-Marketin hinnat on turhan "suolaiset", tosin Helmisen hinnastossa vaan ei näy sitä ratin kehälle tulevaa mallia.

PINOLA OLLI P 06.07.2008 07:12

Muistini mukaan siinä on aikaisemmin käytetyn nopeuden muisti.Lisäksi kyseiseen laitteeseen saa myös erillisen panelin johon voi tallentaa oliko se kolme itse valitsemaa useimmin käytettyä nopeutta.Itse laitten asennus on aikas helppoa,eli jos osaat asentaa autoosi radion niin myös tämä onnistuu.Jos autossasi on sähköinen kaasupoljin asia ei kun helpottuu.Ainoa joka voi aiheuttaa päänvaivaa voi olla nopeussingnaalin löytäminen.Sekin selviää viimeestään laitteen maahantuojalta Atoy;lta,jossa on muuten Suomen,ellei maailman paras asiakaspalvelu.

MATTILA KARI U 06.07.2008 21:57

Anteeksi Erkki Tuli vasta nyt luetua tätä keskustelua. Katsoin koneeltani löytyivät nuo viiksen mukana tulleet asentajalle tarkoitetut ohjeet mitkä pelastin roskiksesta. Tuo Alfa-Romeon viiksi on tarkoitettu 2,3 / 2,8 JTD moottoreille. Sivun lopusssa oli ohje. Jos vakionopeussäädin ei heti ala toimia niin aja autolla ja käytke virta pois ja päälle muutaman kerran. Missä päin Suomea asut? Jos asut Turun lähistöllä Auto sähkö- ja diselkorjaamo Häkkinen Orikedolla pystyy kyllä kytkeen autoosi normaalin sähköisen vakionopeus säätimen joka säätää tuota sähköistä kaasupolkimen asetusta sähköisen nopeus pulsin peruusteella. Oli Pekan kanssa juuri illalla puhetta kun koiria ulkoilutettiin. Samoin oli puhetta Ducaton sähköisestä nopeus mittarin tarkistus pulssisarjasta mikä toisineen pistää tuon vakionopeussäätimen pois toiminnasta joksikin aikaa. Terveisin Kari Kaarinasta.

YLETYINEN SAMI 07.07.2008 14:00

On ollut jonkin verran ongelmia ton uuden (vm.-07) 3.0 litraisen Ducaton kanssa, ei tässä enempää niistä (ainakaan vielä) mutta, tilasin ajan autolle samaiseeen Malmin Delta-autoon hyvissä ajoin jotta saadaan tilattua peruutuspeilien lasit (värisee pahasti ajossa). Tuli ajankohta viedä auto pajalle, jotain saatin jopa korjattua mutta peilien kohdalla homma ei onnistunut "väärän malliset tilattin kun niitä on ainakin 15 erillaiset????" sanoi "päällikkö".Nyt sitten odotellaan niitä oikean mallisia peilejä. Saatanpa jossain vaiheessa kirjotella lisääkin Ducaton/Hobbyn takuu asioiden "hienoista" hoidoista.

KORHONEN ERKKI 07.07.2008 19:05

Kiitän tiedoista Kari, Kyllä siellä Delta-autossa oltiin tietoisia siitä että vakionopeussäädin ei ala heti toimimaan, mutta selityksenä siellä oli että "tietokone" tunnistaa automaattisesti, mutta vaatii n. 10 km ajoa!? Mutta eipä tunnistanut vaikka sanoivat ajelleen yli 20 km, syyksi loppujen lopuksi ilmoitettiin että autoni tietokoneesta puuttuu "jotain" minkä pitäisi antaa käskyjä eteenpäin:)?

Vaikea on tietenkin meikäläisen lähteä arvioimaan mikä on totuus, kaipa ne kaikkensa yritti tehdä että saisivat palkkansa, nyt eivät saaneet mitään vaikka auto oli yli kaksi päivää korjaamolla. Tämä tie on kuitenkin kuljettu loppuun, nyt olen selvitellyt tämän LiteOn vakionopeussäätimen mahdollisuutta autooni millainen malli ja mitä varusteita pitää olla. Se ainakin näyttää siltä että hintava siitä tulee,vaikka itse sen asentaisikin.

HAAPANEN TIMO S 07.07.2008 20:50

Laita liimakittiä pieni nokare peilin ja kuoren väliin, ethän joudu niitä säätelemään.

MATTILA KARI U 07.07.2008 21:15

Erikki. Olen ajanut joskus 250 km ja yrittänyt ajon aikana aina välillä päälle parikymmentä kertaa. Vasta sitten kun sammuttanut ja käynistänyt uudelleen, joskus on vatinut toisenkin sammuttamisen ja käynistämisen, niin on alkanut toimiin. Tuota syytä mikä sen pistää tuohon vikatilaan en ole tarkkaan saanut selville. Onko se väärä syöttövirran paikka. Mistä hävii jänni käynistyksen ajajaksi, ja sen jäkleen liian aikaisin kytkimen tai jarrun painaminen kun se tekee uutta tarkistus kierosta. Vai tuo nopeus mittarin tarkistus pussi sarja. Ilmeisesti moottorin polttoaineen syttö ohjelmassa on jokin ohjelmointivika. Ei se kuitenkaan aina ala toimia joka käynistyksen jälkeen. Kari Kaarinasta.

YLETYINEN SAMI 08.07.2008 12:06

Joo voisin laittaakin jos autosta olis takuut ummessa, mut ei ole. Toiseksi auto on meillä ainokainen eli sillä ajetaan myöskin päivittäin ns. arkiajot (minä tai vaimoni) ja kun kroppa eroaa jonkin verran meillä niin niitä peilejäkin joutuu myös säätelee (joten se siitä liimaamisesta). Kiitos kuitenkin vinkistä.

KORHONEN ERKKI 09.07.2008 00:27

Karille. Oletko valittanut asennusliikeelle siitä toimintahäiriöstä, ellei se ole kovin vanha juttu niin vie takaisin sinne että laittavat kuntoon, onhan sillä laitteella takuu ja tietenkin työlläkin on takuu... niitten on pakko korjata se takuuseen! Tai jos eivät saa kuntoon niin otata se pois ja vaadi rahat takaisin, laitat sitten uuden jossain toisessa paikassa.. ehkä onnistuvat paremmin.

SALMI JONI P 10.07.2008 09:21

Näillä sivulla (http://www.erikoisvaruste.fi/product_catalog.php?c=24&page=1) on minun mielestä paras säädin helppo asentaa langaton radiolla toimiva ohjain rattiin.Vielä niin hiljainenkin että asensin sen sisätiloihin.Ainostaan vaijeri menee konehuoneeseen.Moottorissa on vielä perinteinen pumppu antamassa ruokaa.Malli oli Rostra 1591- LC Vakionopeudensäädin 3V takuu / 100 000km.Nopeusmittarin viisari pysyy melkein paikallaa jos vain koneessa riittäisi puhtia.Laitteen säätökin tehdään ajaessa asennuksen jälkeen. Ollut kiinni nyt reilun vuoden ja hyvin pelittää. Uudempiin autoihin voi vaijerin pistää suoraan nykimään kaasupoljina.

KORHONEN ERKKI 10.07.2008 20:50

Kiitos Joni tiedoista, näyttäsi olevan edullinen malli jos se vain sopii autooni, tässä on nimittäin sähköinen kaasupoljin joten se vaatii ilmeisesti erilaisen säätimen.

Näkyy olevan saman liikkeen ( Seinäjoelta) myyntilistalla kuin Gold Cruise, jota yritin päivällä kysellä, mutta puhelin numero ei vastannut vaan käänsi "vastaajaan", kehotin ottamaan yhteyttä minuun päin mutta eipä sieltä mitään kuulunut...!?

MATTILA KARI U 10.07.2008 22:47

Keväällä tuli neljä vuotta kun asennettiin. Väittivät viiksen mikrokytkin viaksi. Ducaton neuvonnassa Helsinkissä. Vika esiintyy harvoin ja huoltoon on pitkä jono. Vika ehtii hävitä siksi jo. Terveisin Kari

REMAHL PETER 11.07.2008 09:45

Kyseinen asennusliike on yksi parhaiten asennuksia suorittava liike jonka tiedän. Laittoivat minulle yli 6 vuotta sitten Rostran vakionopeusäätimen autooni MB 124 250D, ja olen ajanut sen jälkeen yli 400 tuhatta kilometriä, ja olen kerran tai kaksi vaihtanut patterin lähettimeen. Kaikki sähköjohdot jotka asennus vaati niin putkitettiin ja laitettiin muiden johtojen kanssa rinnalle, kun konehuoneeseen katsoo niin yhtäkään johtoa lisäasennuksista ei näy. Kysäise vaikka Fonectalta kännykkänumeroa niin nopeuttaa asiaa.

Terveisiä Vaasasta ja tervetuloa tänään alkaville mahtaville Asuntomessuille

LAAKSONEN SEPPO K 15.07.2008 14:03

Minä kirjoittelin Lite on säätimestä ja oon käyttänyt sitä nyt 4000 km matkalla niin suomen moottoriteillä kuin Norjan tuntureissa. Hyvin on pelannut. Käytössä vaan pitää mielessä että jyrkissä ylämäissä ei kannata käyttää. Kun vielä itse asensin ja sain ATOY:sta hyvät ohjeet kun asennus ohje surkea.Ei tarvinnut polttaa päreitään kertaakaan "viisaiden ammatilaisten" kanssa..

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.