Dethleffsin Vesipumppu Käyjatkuvasti

SALO MARKKU 20.06.2008 16:10

Dethleffsin Vesipumppu Käyjatkuvasti Mikä avuksi, Sulakeen kun ottaapois käyntilopuu mutta vessa ei toimi.Muut vesilaiteet toimii.

HALINEN HARRI 20.06.2008 16:26

Ettei vaan olisi suihkun vipuhana hiukan auki. Vesi ei tule, mutta pumppu käy jo. Meillä ainakin vipuhana oli niin lähellä vessassa kävijää että joskus jopa kostyymi kastui!

HUOVINEN SIRPA 20.06.2008 17:14

Mikä järjestelmä? Jos painevesi, niin saattais olla säädön paikka. Itsellä eräänä keväänä pumppu jauhoi koko ajan, mutta kun säädin "katkaisupisteen" sopivaksi toimii edelleen hyvin. Esko

MATTILA VESA 21.06.2008 16:00

Jossakin on vuoto, koska ei saa paineita päälle, itsellä vuoto kohta löytyi vedenlämmitimestä. Vesi valui rakenteisiin ja kun tarpeeksi oli pumpannut, niin näkyi sitten lattialla. Meni talven aikana eli ilmeisestikin oli jäänyt vettä ja jäätynyt vesi teki tehtävänsä. Toivotaan, että ei näin vakava juttu, vaan esim. hana auki

SALO MARKKU 21.06.2008 18:21

Kiitos vihjeistä vika oli suihkun hanassa sekun aukaisi ja sulki niin pumppu pysähtyi. Eli isokiitos neuvoista.

KOLEHMAINEN KARI 24.06.2008 21:44

Painepumpun pärinää minäkin olen joutunut aikoinani ihmettelemään Challengerissa, kun pumppu vain kävi, vaikka kaikki hanat oli moneen kertaan tarkisteltu. Leiriytyessä aluksi pumppu toimi moitteetta kolmisen päivää, mutta sitten alkoi aluksi pitempi pärinä, mikä kuitenkin kohta lakkasi. Vähitellen pärinän kesto lisääntyi niin, että - yleensä neljäntenä päivänä - pumppu alkoi aina käytön jälkeen käydä jatkuvasti.

Sitten huomasin, että asuinpuolen jännite akusta oli laskenut yhden pykälän ohjaintaulun mukaan (jännitettä en sen tarkemmin mitannut). Panin aggregaatin hyrisemään reiluksi puoleksi tunniksi ja jännite oli pykälän noussut. Samalla loppui myös pumppuongelma, mikä kuitenkin palasi illan mittaan. Myös akkujännite oli tuon pykälän verran laskenut. Aggregaatti päälle pariksi tunniksi ja tuon jälkeen pumppukin toimi normaalisti.

Johtopäätös: pumppua syöttävällä jännitteellä tuntuu olevan vaikutus pumpun toimintaan. Sopivasti laskenut jännite ilmeisesti ei riitä antamaan pumpulle riittävästi potkua ja pumppu jää junnaamaan.

Olisin kiitollinen tarkemmista ohjeista, mistä namikasta pumpun herkkyyttä oikein säädetään!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.