Ducaton (vm. 2005) ilmastointilaite kerää vettä ja pissii laattialle

KUNNAS TAPANI 19.06.2008 22:54

Onko kukaan lajitovereista törmännyt tällaiseen?

Ducatossa ilmastointilaitteeseen kertyy vettä sisälle, jos sitä pitää pitempään niin, että ilmapuhallus on suunnattu kojelaudan suuttimille. Kun sitten kääntää puhalluksen jalkatilaan, tulee hansikaslokeron alta vänkärin jalkatilaan pari desiä vettä ja pienempää lirinää jalkatilan lämmityskanavien kautta.

Ensi viikolla vien auton Delta-Autoon, katsovat onko ilmastointilaitteen kondenssivedenpoistoputki tukossa tai muutoin epävireessä. Vika korjaantunee siellä, mutta vinkkejä otetaan vastaan, mihin kannattaisi huomiota mahdollisesti kiinnittää.

KOCH HANS 21.06.2008 21:59

Terve Tapani, on törmännyt

ei se vesi ilmastointilaitteesta johdu. Tuulilasin etupuolella apumiehen puolella on veden poistoputki joka johtaa valumavedet auton alle ja se on tukkeutunut puiden lehdistä tms.

Katso apumiehen puolelta (ulkoa) olisiko veden poisto tukossa. Tarvittaessa ota muoviritilä pois (muutama 10 torx ruuvi) ja koita työntää paineilmaletku vedenpoistoputken sisään.

Terveisin Hasse lisäohjeet: 040-5033 213

KUNNAS TAPANI 22.06.2008 09:41

Kiitos, tutkitaan.

KOCH HANS 28.06.2008 04:08

Haloooooooo ! Kerro edes olinko oikeassa ???

KUNNAS TAPANI 30.06.2008 10:10

Haloo haloo, en ole ihan varma vielä - Delta-auton pojat availivat röörejä ja nyt ainakin tuulilasin alareunaan kaadettu vesi valuu asianmukaisesti auton alle ja konepellin etunurkista ulos. Vielä en ole ajanut sellaista pitempää matkaa, jolla olisi voinut tarkistaa, mihin ilmastoinnin kondenssivedet menee. Eiköhän tässä taas parin viikon sisään ajeta enemmän, joten perästä kuuluu...

KUNNAS TAPANI 13.07.2008 22:29

Ei ollut Hasse oikeassa, vesi kertyy laitteeseen nimenomaan ilmastointia käytettäessä. Tänään noin 1,5 h ajon jälkeen tiukka kaarre oikealle ja vesi tuli iloisen lorinan säestämällä kuskin jaloille. Perskeles. Ensi viikolla taas käynti Delta-Autossa. Aion vaatia takuutyönä tämän - mielestäni on ilmeistä, että ilmastoinnin asennuksessa on tehty jokin virhe.

KOCH HANS 14.07.2008 23:18

Sorry Tapani ! kantatiedoissa autosi on ilman ilmastointia, sehän asennettiin jälkiasennuksena Oulussa. Selkeästi takuuasia. Ottanet yhteyttä jos vähänkään epäselvää. Terveisin

Hasse

TUOKKOLA RAUNO 15.07.2008 00:09

Vastaavaan ongelmaan tutustuin pari vuotta sitten,kuumalla ja kostealla kelillä ilmastointia käytettäessä apukuskin puolelle lattialle ilmestyi vettä,syynä oli tukkoon mennyt vedenpoistoaukko,oli jotain rasvaa jäänyt tehtaalta.Huollossa rassailivat auki,takuujuttuja.

KUNNAS TAPANI 22.07.2008 15:29

Noniin, takuuna korjattiin tänään Oulun Delta-Autossa. Huomenna lähdetään reissuun, saas nähdä tuliko nyt kuntoon. Oli kuulemma jotain "töhönää" jäänyt lämmityslaitteeseen ja sen takia kertyi vesi väärään paikkaan.

KUNNAS TAPANI 23.07.2008 21:25

Ei perhana. Ei vieläkään kunnossa. Nyt tosin vettä ei enää tule lämmityskanavien kautta, vaan vain yhdestä paikasta matkustajan jalkatilaan.

Pistin pari kuvaa tänne:

http://groups.google.com/group/tapaninkuvakansiot/files

Onko ideoita? Tietysti Delta-auto saa tämän tehdä valmiiksi asti takuutyönä, hehän tässä ovat tyrineet... mutta kiinnostaisi kyllä tietää, mitä kautta se vesi VOI tulla... kondenssivettä se kuitenkin on.

KUNNAS TAPANI 11.08.2008 22:25

Noniin, nyt on neljännen kerran käyty Delta-Autossa tämän vaivan takia. Vai olikohan se jo viides kerta, sekoan laskuissa(kin). Tukkoon mennyt kondenssivesiputki putsattiin taas ja laitettiin autoon raitisilmasuodatin. Eli jos vielä menee tukkoon niin sitten tulee ilmastointilaitteesta itsestään jotain mömmöä. Eipä sekään olisi ensimmäinen kerta tämän yksilön kohdalla.

Mielenkiintoista nähdä miten nyt käy...

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.