Asunto-autojen kolarikorjaus?

KIISKI ANTTI 13.06.2008 10:55

Onko jollain kokemuksia tai tietoa asunto-autojen kolarikorjauksista? Itse ainakin kauhulla ajattelen sitä tilannetta että joku ryykäisi kyljestä sisään tai vielä pahempaa jos itse rysäyttäisi auton ryttyyn. Ainakin kesän ajot taitaisi olla siinä? Antaako vakuutusyhtiöt edes sijaisautoa asuntoautolle ? Jos auto jäisi ajettavaan kuntoon niin ongelma ei tietenkään ole niin suuri, mutta jos auto seisoo puoli vuotta odottelemassa osia niin itku voisi tulla ja kesän suunnitelmat mennä uusiksi.

Ja löytyykö Suomen maasta ammattitaitoisia asunto-autojen kolarikorjaajia? Ja kuinka helposti mahtaa mennä lunastukseen?

KEMPPAINEN HENRY 13.06.2008 11:59

Vanhemmat autot menevät suht pienestä lunastukseen, samoin alkovistaan kiinniajetut. Kyllähän nämä piirongit pääsääntöisesti aika pärekoreja on. Korjaajiakin löytyy isoimmista kaupungeista. Vanhempiin integroituihin keulan osien saanti voi olla pitkässä kuusessa. Eli toivon onnea liikenteessä niin kaikille, myös itsellenikin (vanha integroitu solikka ja täyskasko, hinauspalvelun takia, ei niinkään kolarointia varten).

HUOVINEN SIRPA 13.06.2008 23:13

Espoossa K&L Caravanissa huollossa käydessäni olen joitain vuosia sitten nähnyt puuhun peruutettua matkailuautoa korjattavan. Esko

VIITANEN MARKKU 16.06.2008 23:02

Kuten mainittua, matkailuautojen ja -vaunujen korit ovat painonsäästösyistä melko heppoisia rakenteita ja useimmiten pienetkin osumat aiheuttavat vaurioita isolle alueelle. Jos osuma sattuu, kannattaa ilman muuta tarkastuttaa auto tai vaunu ammattiliikkeeellä, vakuutus yhtiöiden tarkastajilla harvoin on käsitystä matkailuajoneuvon korin korjaamisesta.

Kolarikorjaus kyllä onnistuu kunnon matkailuautokorjaamolta mutta koska homma on pääosin käsityötä (listaa ja rimaa), pienikin korjaus ottaa oman aikansa. Eri merkkien osilla on lisäksi omat toimitusaikansa, mutta esim. Hymereihin löytyy lähes kaikkia koriosia 80-luvun alun malleista alkaen varastosta muutaman viikon toimitusajalla.

Ongelma voi olla, että juuri loma-aikana kaikki ovat Suomessa lomalla ja korjaus voi helposti venyä sykyyn tekijöiden puutteesta johtuen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.