autosta

ROIVANEN RITVA 12.06.2008 23:38

olisiko jollakin tietoo miksi autommeFord matkaaja,89 ns.hakee ajettaessa?eipä kuski ehdi maisemia katella kun joutuu koko ajan rattia pyörittämään.olisiko jo vanhuus autolla vaivana vai voisiko olla jotain muuta???

KOMULAINEN JORMA 12.06.2008 23:45

Hei.

Mahdollisia syitä: Ohjausnivelissä välyksiä, huonot iskunvaimentajat, renkaissa vikaa, jousituksessa yms. Aloita tarkistamalla rengaspaineet. Ja tietenkin lastaathan aina painavat tavarat mahdollisimman alas ja yläkaappeihin kevyet.

Mukavaa matkailukesää -Jorkki-

KOSKINEN OLLI J 12.06.2008 23:58

Joo, rengaspaineista lähtisin minäkin. Mutta en pelkästään tarkistaisi niitä, vaan korottaisin takapään rengaspaineet kertaheitolla renkaan kyljessä merkittyyn maksimipaineen arvoon. Etupään paineet tarkistaisin. Ja sitten menisin koeajolenkille uraiselle tieosuudelle. :)

AHONEN KAI 13.06.2008 02:02

Renkaissa on todella paljon eroja, vaihdettiin Kleberin kitkat Hankookeihin, ja ei meinattu tiellä pysyä, (oli Transit / Elnagh) pienellä harjoittelulla se ajaminenkin sitten taas kuosittui.

KIVINIEMI PAULI 13.06.2008 20:52

Aijemmin tuollaisen auton omistaneena voin kertoa että koitin kaikkea. Vaihdoin iskunvaimentajat ja tarkistin ja uusin muutenkin kaikki asiaan vaikuttavat, mutta renkas paineet ratkaisee asian. Vaikka renkaan kyljessä lukisi max mitä 5 baaria on yleensä minimi takapäässä. Alle 5 huojunta jatkuu jos ja kun asuntoauton paino on noin 2 t takapäässä. Sen renkaan rikkoo se lähes vanteella ajo käännöksissä ja muissa epätasaisuuksissa ei pieni ylipaine.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.