Dethleffs:sin vessanhana

PALDANIUS HEIKKI 04.06.2008 09:30

Fiat Dethleffssin -98 vessanhana alkoi menemään päälle itsestään ja vuotamaan.Olipas työläs saada se pois paikoiltaan särkemättä paikkoja (kääntyvä lavuaari). Nyt on ongelmana löytää uusi hana tilalle. Läpivientireikä n.50mm, vesi lähtee sekoittajalta suihkuletkuliitännällä lavuaarin sisältä.Onko kellään tietoa mistä löytyisi pikaisesti sopiva(samanmallinen) hana ?

JANHONEN MATTI 04.06.2008 09:57

Katso www.vapaa-aika.com niin sieltä löytyy jos jonninlaisia hanoja autoihin ja vaunuihin. On painevedelle sopivia ja sähkökytkimellä varustetettuja. Toimitusaika hyllytavaralle on muutama päivä. Toinen tapa hankkia sopiva hana on mennä sen vanhan hanan kanssa johonkin caravankauppaan jossa on tarvikemyymälä. Esim. tuolla Jyväs-Caravanissa oli ihan hyllytavarana hyvin monenlaisia hanoja. Hanoja on ainakin kahdella läpivientireikäkoolla joten se kannattaa huomioida hanaa ostettaessa.

ASIKAINEN MATTI 05.06.2008 11:19

Näitä mikrokytkimellä varustettuja hanoja ostettaessa kannattaa kokeilla mikrokytkimen toiminta puhaltamalla painepuolelta suljettuun hanaan. Avaamalla hanaa täytyy mikrokytkimen toimia ennen, kuin hana avautuu. Muuten hanasta ei saa valutettua vettä säästäen, sillä vähän avattuna pumppu ei vielä käynnisty vaan vesi tulee järjestelmässä olevan ilmatyynyn painamana, mutta sitä ei tule kuin kupillinen. Kun sitten avaa hanaa lisää, että pumppu käynnistyy, niin vettä tulee tuhlaustyyliin aivan syöksymällä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.