sytkärivirtaa telkkariin

HÄMÄLÄINEN HANNU 29.05.2008 20:54

Ostettiin Grundigin taulutelkku Lenaro, tämän kevään malli, jossa itsessään digiviritin jo mukana. Laite toimii 12 voltilla ja ostimme telkun mukana erityisen nimenomaan tälle suositellun maadoitetun antennikaapelin ja virtakaapelin, joka liitetään "tupakansytyttimeen". Laite toimii hyvin muuten, mutta asuntopuolen 12 voltin pistokkeista laite vain välähtää hetkellisesti pistoketta käännellessä. Onko asuntopuolen pistokkeissa esim. joku erilainen maadoitus tai jotain muuta erilaista verrattuna ajoakusta virtaa ottavaan sytkäripistokkeeseen, kun tästä TV virtansa saa ja se toimii. ( HUOM. virtaa kyllä löytyy molemmista akuista) Vai onko vuoden vanhassa asuntoautossamme (ADRIA) jokin vika asuntopuolen johdotuksissa ( Tätä en oikein usko, koska muut laitteet kyllä toimivat asuntopuolenkin pistokkeista.) Mikä avuksi ??? Onko jokin asia vielä jäänyt hoksaamatta ???

TERVO JARI 29.05.2008 21:09

Elikkä keskinastassa pitäis olla +

ja ladassa -

HUOM Tästä eteenpäin kaikki on mutua = minusta tuntuu / päätelmiä . . .

Jos väärinpäin voi olla että TV estää rikkoutumisen ja menee "vikatilaan" jolloin siitä ei näy mitään muutakuin väläys . . .

Jari

Ps. Jos ei vika ole tuollainen, mittaa jännite täytyy olla laitteessa ilmoitetuissa "rajoissa" ( mukana olevissa "papruissa on tekniset tiedot joissa ilmenee nuot tiedot ), jos jännite "virheellinen", ali tai yli jännite, voi myös johtua siitäkin . . .

Ps. Mie oon sitte hyvä tekeen "sepustuksia" mut koita ymmärtää/kestää . . .

TERVO JARI 29.05.2008 21:10

Jari

RAUTIAINEN KARI 29.05.2008 21:54

Varmaan oot tsekannu että sinne tulee oikeeta virtaa ja oikeisiin napoihin. Mulla oli kerran sellanen töpseli tupakansytyttimeen joka teki tollasta. Sitä kun pesässä käänteli ja "kiusasi" niin löytyi asento missä se kytki oikein. Siellä oli kytkennässä häikkää siellä pistokkeessa. Kurkkaappa sinne.

SUOMI SEPPO S 29.05.2008 22:17

Johdotus pistokkeeseen voi olla liian ohuesta johdosta tehty. TV voi ottaa käynnistyksessä niin suuren virran ettei heiveröinen johto sitä anna. Eli johdon vaihto paksumpaan. t. seppo

AHOLA JARI 30.05.2008 00:56

Voisikoan olla kyse samaisesta ongelmasta - verkkovirtalaturi pukkaa liian korkeaa jännitettä;

http://karavaanari.info/SMF/index.php?topic=3133.0

Telkkari tuntuisi olevan sama...

LAUKKANEN MAURI 30.05.2008 08:08

Minä en ole vielä tavannut 12,V,syöttöä jossa olisi plus napa muualla kuin keskellä!. Mutta TI,mihet ja naiset tekevät kyllä mitä vaan,kaikki on mahdollista. Tässä tapauksessa todennäköisesti virta ei vaan riitä!. Se grundikki vaatii noin 5A DC,n virran 12V,jänniteellä. As.auton 12V syötöt voi olla kytketty tehtaan jäljiltä miten tahansa yleensä tehty "heitämällä" ja ne pitäisi tarkistaa, siellä se vika on. Vesi-sähkö-ilma ja ihminen hakevat aina helpoimman reitin!! Tuumii m laukkanen.

KORHONEN KARI 30.05.2008 09:04

Olipa tuo sama vika myös minun telkussa mutta se poistui kun vaihdoin kaapelin tuhdisti paksumpaan.Samoin oikutteli invertterini jonka olin siirtänyt peräkonttiin metelöimään.Senkin vingunta loppui kun jatkojohdon vaihdoin 3x2,5 neliön piuhaan.

JOUKAINEN MIKA 30.05.2008 10:42

Edellä tuli varmaan ongelman korjaavat vinkit. Juttelin muutama päivä taaksepäin bebekin kaverin kanssa telkkujen 12V käytöstä ja kertoi että grundikien kanssa on vastaan tullut jännitteen "suojaus", eli laite ei ehkä toimi jos syötettävä jännite menee yli 12V (esimerkiksi akkua ladattaessa). Toinen vaihtoehto on sitten se ettei syöttöpiuhat riit jolloin jännite puolestaan laskee liian alas. (tai se väärä kytkentä..)

Tamperen Bebekille jos pirauttaa niin kaveri lienee kertoo ovatko keksineet jotain jippoa TV:n avuksi..

SMULOVITZ LEEVI 02.06.2008 13:01

minulla oli samat ongelmat funai taulutelkkarin kanssa . Ostin GLAS OHLSONILTA pienen muuntajan 12 v muuntaa 13-14-16 voltiksi. HYVIN TOIMII 13 VOLTILLA. Käy myös läppäreihin ja moneen muuhun. Ei haukkaa akkua tyhjäksi.

TOIVANEN MARKKU 02.07.2008 08:31

Kannattaa tarkistaa se tup.syt johto mikä on sen antama ampeerimäärä. Jos se on pienempi kuin television vaatima niin ei se pysty syöttämään niin suurta virtaa. Jos esim tv ottaa 1,5A ja johdon max on 800mA niin ei toimi,välähtää kyllä.

JARI PULKKINEN 04.07.2008 20:37

Moro. Adrian asuntopuolen virtapistoke näyttää antavan vain vajaat 12v, vaikka akku on täysi. Todennäköisesti johdotus ohutta. 300w invertterikään ei toimi kuin hetken siitä pistokkeesta, et semmoinen tappaus. -jari-

HÄMÄLÄINEN HANNU 13.08.2008 20:34

Monet kiitokset kaikille vastauksista. Olemme nyt palanneet kesälomilta ja -reissuilta ja TV-tä on tullut testattua ja konsteja kokeiltua. Syy ongelmaan on ilmeisestikin tuo ylisuuri jännite, jota parikin teistä epäili. Eli, kun asunto-osan akku on täyteen ladattu esim. ajon jälkeen, se antaa Lenaron mielestä liian korkeaa jännitettä ja jokin sen varoke katkaisee virran. Ongelma on käytännössä kuitenkin helppo korjata. Laittaa vaan katselun alussa esim.asunto-osan lamppuun valon tai jonkin muun laitteen kuluttamaan virtaa ja johan pysyy virta TV:ssäkin. Virtaa ei tarvitse kuluttaa kuin hetken ja Grundig hyväksyy tilanteen ja pysyy päällä. Yksinkertaista, kun sen tietää.

HH

TENKULA MATTI 22.08.2008 14:32

Hmm... minulla on ilmeisesti samanlainen Grundig. Paketissa ei ollut tuota 12 v johtoa, mutta myyjä antoi sen kysyttyäni ja sanoi sen kuuluvan tv:n mukaan. Johto testataan tulevan viikonlopun aikana. Itse tv oli hiukan pettymys; katselukulmat on pienet ja kanavanvaihto saattaa kestää jopa 10 sekuntia (samoin kuin epg-selaus). Hinta oli onneksi kohtuullinen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.