Hiukkassuodatin?

KUUSELA MARKO 19.05.2008 11:44

Saksassa näitä voi jo vissiin jälkiasennella,jota saksan valtio myös tukee? Kysymys kuuluukin:Entäs suomi sitten tulevaisuudessa? Meidän tekee mieli3 akselista,integroitua autoa,ja koska uuteen ei ole varaa,joutuu turvautumaan vanhaan(99-05). Koska autojen päästöverotus tulee voimaan,2010?,voi vanhempien autojen päästöjen kanssa tulla ongelmia. Onko kellään vielä tietoa asiasta?

JANHONEN MATTI 19.05.2008 13:43

Jos mahdollista osta v. 2003 ja sen jälkeen tehtyllä alustalla oleva auto. Ei ne 2010-2011 tulevat uudet määräykset voi mitään hirveitä nykytasoon verrattuna olla. Asetettavat päästöarvon on kuitenkin aina kiinni moottoritekniikan kehityksessä. Siihen voi luottaa, että autoteollisuuden lobbarit jatkossakin pitää huolen siitä, että tämä yhteys säilyy. Se on varma, että päästövaatimukset kiristyy edelleen mutta tuskin tuleva lainsäädäntö tässäkään asiassa taannehtivaa on, eli vanhoilla ajetaan kuten ennenkin, ilman kalliita jälkiasennusputsareita. Vanhojen autojen vuotuiset käyttömaksut voi toki nykytasosta nousta mutta harrastuksen kokonaiskuluihin, esim. uuden 3-akselisen auton vuotuisiin pääomakuluihin verrattuna ne on kuitenkin varsin pieni summa.

HALMEENMÄKI JUHANI 19.05.2008 22:16

Vanhojen autojen vuotuiset käyttömaksut voi toki nykytasosta nousta mutta harrastuksen kokonaiskuluihin, esim. uuden 3-akselisen auton vuotuisiin pääomakuluihin verrattuna ne on kuitenkin varsin pieni summa.

Jep. Suomessa kun ei ole sellaista omaa autoteollisuutta, jota pitäisi suosia ostattamalla ihkauusia 160tkm välein veropakolla. Pikkasen siihen suuntaan saa töniä ,mutta ei enempää.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.