Ducaton takuu

JOKINEN ARI T 18.05.2008 19:53

Tuulilasi kirjoitteli kummia , että matkailuautollakin olisi takuu? No ei Suomessa sentään mutta muualla Euroopassa. http://fiatcamper.com/fca.php

Autoilijamme on myös matkailuauton omistaja. Hänen ajokkinsa on rakennettu Saksassa Fiat Ducaton alustalle. Matkailuauton esitteessä kerrotaan, että auton alustalla on kahden vuoden takuu.

Autoilijamme joutuu jälleen ymmälleen. Fiat kertoo suomalaisella hyötyajoneuvoista kertovalla sivustollaan, että uusien Fiat-pakettiautojen takuuaika on ainutlaatuiset viisi vuotta.

Entäpä matkailuauto? Sehän ei ole pakettiauto, vaikka alusta on Fiatin valmistama. Ja usein on, sillä kaikista Euroopassa myytävistä matkailuautoista yli 70 % rakannetaan Fiat Ducaton alustalle. Pakettiautojen ja matkailukäyttöön tarkoitettujen alustojen valmistus tapahtuu Italiassa. Sama tehdas toimittaa alustat myös Citroenille ja Peugeotille (Boxer ja Jumper).

Fiatcamper.com -sivustolta selviää, että Fiat antaa Euroopan laajuisesti uusille matkailuautoille kahden vuoden takuun sekä kahden vuoden ajaksi liikkuvuuspalvelun. Suomen Fiatin maahantuojasivustolla ei asiasta puhuta tästä mitään. Mutta ei asiasta ole kerrottu yhdenkään suomalaisen matkaulautojen myyjänkään sivustolla. Kuitenkin useimmiten auton alusta on juuri Fiatin valmistama.

Yksi Fiat Camper-service -palvelun eduista on, että rikkoutunut/ korjaukseen joutunut auto luvataan saada valmiiksi (liikkeelle) 24 tunnin kuluessa. Jos näin ei käy, yöpymiskulut maksaa Fiat.

Kirjoitettu: 15. 5.2008 Kirjoittaja: TL-verkkotoimitus

NIITTYARO TAPANI 18.05.2008 20:08

Tehdas (Fiat) antaa rungoille 2v takuun ja suomalainen maahantuoja kattaa loput lupaamistaan 5 vuodesta. Tällöin jatkettu takuu koskee vain heidän maahan tuomiaan autoja ja runkoja.

Se 2v takuu on ymmärtääkseni voimassa vaikka Espanjassa ja Unkarissa eli lähes missä vaan.

WILHELMSSON LEIF 19.05.2008 09:44

Pieni oikaisu Fiat Ducato tehdas on pohjois Ranskassa sieltä myoös Cirtoen ja Peugeot tulevat moni Fiat ei ole koskaan käynyt Italiassa.

KOSKINEN JANI 19.05.2008 10:49

Ja ettei ihan pelkkää disinfoa jaettaisi niin kaikki ducatot jne. tehdään sevel sur tehtaalla Italian Atessassa. Pienemmät pakut tehdään Ranskan Valenciennesissä.

Tuolta voi opiskella nuokin tiedot: http://fi.wikipedia.org/wiki/Sevel

WILHELMSSON LEIF 19.05.2008 11:21

Kiitos, siltä näyttää.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.