Virtalukko

PEIPPO PASI 08.07.2016 16:47

Tervehdys. Jäi viinijuhlat väliin kun ei eilen kääntynyt avain virtalukossa...Tiepalvelun kautta tuli hinuri ja saatiin auto uitettua ahtaassa pihassa tallista kyytiin(hankalaa oli kun rattilukko oli päällä)Äsken soittivat korjaamolta, virtalukko vaihdettava ja uudet avaimet ja oven + polttoainetankin lukot vaihdettava, kun ei saa vanhalle avaimelle tilattua pelkkää virtalukkoa...Ja hinta paketille 630€ + työt+ uuden lukon koodaus Fiatin liikkeessä. Onko joku tilannut vastaavaa lukkopakettia Saksasta, mitähän siellä maksaa, voisikohan joku linkittää kyseisen paketin, jos sieltä löytyy semmoista. Itellä ei oo Saksan kielestä haisuakaan...Uskaltaakohan tuon tilata, että varmasti käy sitten. Pitäshän sen kyllä käydä kun kaikki tulee uutta... Autona -08 Ducato 2,3 Kyselee Pasi

EEROLA TEEMU 08.07.2016 17:47

Kallista on lysti Suomessa. Huvikseni katsoin eBayn hintoja. Ei kait niitä muita lukkoja tarvii välttämättä uusia, vaikka avainnippuun tulee yksi avain lisää.

Koodaukset saa korkosuutereilta jos pistää pihistysvaihteen päälle. Tämä vähän OT.kun ei enempää kokemusta asiasta.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.7.2016 klo 17:48:00 Niin, se eBayn linkki:

http://www.ebay.de/sch/Auto-Zundschlosser-fur-Fiat/61861/bn_1232165/i.html

MANKISENMAA HANNU 08.07.2016 17:49

Minulla kävi samlailla. Ostin auton muutama vuosi sitten, ja ajoin kotia ja kokeilin miten autosta saa parkit päälle (-07 Ducato). Virtalukko jumittui ja hinurilla merkkiliikkeeseen (johtuu siitä jos ei käytä lukkoa kaikissa asennoissa toisinaan). Raahessa Fiat huolto sanoi, kuin kirjoitit ja hinta noin 1000€. Soitin Ouluun ja kysyin, onko muuta vaihto ehtoa, niin huollon kaveri sanoi soita Mikkelin lukkosepät liikkeeseen, sinne mekin lähetetään lukkoja huollettavaksi. Itse irrotin autostani, muovit virtalukon ympäriltä ja "liike"irrotti lukon, eli löivät irti "pallokantaiset sileät pultit". Lukko postin kautta mikkeliin, siellä se huollettiin ja mukana oli uudet sorvatut pultit. Hinta oli silloin reilun 100€ ja "fiat huolto velotti puolentunnin työ velotuksen lukon irrottamisesta. Ihme että oulun huolto antoi tämän vinkin, kun toiset huollot rahastavat, "kaksin käsin". Soita Mikkelin lukkosepät 015 230193 ja kysäise asiaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.7.2016 klo 17:53:10 Mitään koodausia ei tarvi tehdä, kun on entinen elektroniikka käytössä, ei muuta kuin pultit kiinni ja kaikki toimii kuin ennenkin.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.7.2016 klo 19:03:47 Lisäys, virtalukkoa ei tarvi alkaa purkamaan ainoastaan kiinnityspultit on lyötävä auki, suosittelen että liike tekee sen, itse voi lyödä vaikka tuulilasiin, kun on kuitenkin vääränlaiset työkalut. Kannattaa muistaa, jos tulee uusi lukko se pitää "päivittää" eletronisesti ja siitä liike rahastaa. Mikkeliin lähetys on minusta järkevin/nopein ja ehkä halvin vaihtoehto, verrattuna uuteen lukkoon ja useisiin avaimiin sen jälkeen.

JANHONEN MATTI 08.07.2016 17:51

Tässä yksi esimerkki mitä ne maailmalla maksaa.

http://www.parts.loc8apart.co.uk/nav/auto-part/Fiat/Ducato/Ignition-Switches.php

Tuo yhden avaimen vaatimus eli kaikkein lukkosylinterien vaihtamien on kallista puuhaa. Kannattasi harkita vain virtalukon vaihtamista ja sen avaimen koodaamista (käynnistyksenesto). Muut avaimet jää entiset.

Itsellä on autossa peräti uudesta sakka ollut kolmen avaimen systeemi. Virta-avain on ihan omansa, ulko-oven, vesitankin ja huoltoluukkujen avain omansa ja polttoainetankille vielä ikioma, eikä ole menoa haitannut.

Käyttäjän lisäys viestiin 8.7.2016 klo 18:04:49 Tämä ei ole Ducatosta mutta näyttää mitä lukkoseppä voi lukkosulinterille tehdä.

https://www.youtube.com/watch?v=QwRt9Y8CM-8

KARJALAINEN ALPO 08.07.2016 17:57

Edellisessä autossa meni virtalukko. Ostin uuden virtalukon Motonetistä ja vaihdoin itse virtalukon. Näin oli virta-avain eri kuin muut lukot. Mutta hintaa tuli vain 30-40 €:a.

PEIPPO PASI 08.07.2016 18:36

Kiitoksia tiedoista. Kahtelin itekkin nyt noita netistä ja löyty Virosta Alvadi.ee firma. Siellä näyttäs olevan 40€ virtalukko -06 vuosimallista eteenpäin 250 mallin Ducatoon. Eikös tuon uskalla tilata, kun on Suomenkielinen sivustokin.

ROSTEN MIKA 08.07.2016 19:19

Pasi, uskaltaa tilata ! Hyvin on homma toiminut alvadilla !

Mika

EEROLA TEEMU 08.07.2016 23:48

Kollegoiden viisaiden kommenttien/ kokemusten perusteella tekisin itse ko. ongelmassa seuraavaa: antaisin virtalukon ammatikseen lukkojen kanssa työskentelevän henkilön käsiin. Suurella varmuudella siitä saadaan "uuden veroinen", jolloin kaikki ohjelmoinnit ja lisäavain ongelmat ratkeavat samalla.

Ellei onnistu, hankkisin nettikaupasta edullisen korvaavan lukon, minkä voisi ottaa käyttöön ainakin aluksi ilman että elektroninen käynnistyksen esto olisi edes toiminnassa. Sen saisi halutessaan toimimaan vanhan lukon ja avaimen avulla -hankalammin, mutta kuitenkin. Pelkkä avaimen näyttäminenhän riittää. Näin auton saisi nopeasti liikenteeseen.

Eräät ovat ottaneet tarkoituksella pois käytöstä elektronisen eston ja korvanneet sen "varmalla, omalla virityksellä" ( Koska alkuperäisen eston pettäminen voi tuoda kalliin ja ison ongelman, varsinkin kostealla ilmalla ja talvella). Varsinaista virtalukon hommaa voi hoitaa muukin kuin täsmälleen alkuperäinen lukko -ainakin tilapäisesti. Kunhan lukon kautta menevät piirit saadaan toimimaan.

Alussa kerrottu systeemi korjaamolla töineen on 1000 e luokkaa. Moninkertaisesti kalliimpaa kuin kohtuullinen "korjaus". Tämä olisi "saidan käyttäjän ratkaisu".

BACKMAN JUHANI 09.07.2016 12:23

Tässä vinkki lukioille avaldi virossa

Käyttäjän lisäys viestiin 9.7.2016 klo 12:25:07 Sori meni ohi edellinen avaldi vinkki

PEIPPO PASI 09.07.2016 13:50

Kiitoksia vinkeistä. Tässä tapauksessa kun auto on jo hinattu toiselle paikkakunnalle, en viitsi enää lukkospesialisteille soitella ja mahdollisesti heille lukkoa toimittaa... Tilasin Alvaldilta lukon ja vien sen sitten korjaamolle kunhan tulee. Eiköhän se (auto) näin hoidu liikenteeseen kolmen avaimen systeemillä. -Pasi

EEROLA TEEMU 09.07.2016 18:37

Toivottavasti Alvadin lukko on varkaudenestoavaimilla varustettua mallia. Yleensä jo kaksi avainta maksaa satasen korkobaaristakin. Kerro kuitenkin miten onnistui ja paljonko tuli töineen ym. maksamaan sitten kun homma on valmis.

PEIPPO PASI 13.07.2016 20:28

Lukko tuli tänään ja vein sen korjaamolle. Soittelivat että auto saatu käyntiin, mutta vaati lukon ympärillä olevan "käynnistyksenestorenkaan" irrottamista lukon ulkopuolelle. On kuulemma niin tarkka että vaatii avaimen niin lähelle, että ei riitä jos roikkuu avainnipussa...Vanha varaavain on nyt nippusiteellä kiinni "käynnistyksenestorenkaassa" ja systeemi on ratin vierellä lokerossa. Uudet avaimet jos saa koodattua, ni tuon virityksen voi purkaa. Onkohan kukaan purkanut noita avaimia -> jos saisi uuden avaimen "terän" vaihdettua vanhaan avainrunkoon jossa käynnistyksenestosiru on. Tai saakohan siihen linkkumallin avaimeen teetettyä uuden terän? Mites tuo käynnistyksenesto systeemin poisto onnistuisi? Lukolle tuli hintaa 67€ suunnilleen matkahuollon toimittamana. Töistä ei oo vielä tietoa.

-Pasi

JANHONEN MATTI 13.07.2016 20:40

Asiansa osaava lukkoseppä saattaa löytää ratkaisun ongelmaasi.

MYLLY JORMA 13.07.2016 22:30

Pari vuotta sitten Mikkelissä sama homma. Ei sopinut avain enää virtalukkoon. Hinurilla paikalliseen korjaamoon, (en muista nimeä). Korjaaja näytti vähän porakonetta, ja johan taas toimi. Maksoi muutaman kympin. Mikä näitä Fiiatteja vaivaa? Talvella kylmänä käynnistettäessä meinaa hajota auto, kone ja kuski.

BACKMAN JUHANI 14.07.2016 09:43

Kerran olen vaihtanut pösön virtaavaimen sirun kun vanha avaimen pää hajosi jos avaimenpään saa halki niin homma helppo avai vaan halki ja siru vanhasta ja uuteen jos avaimen pää on ontto ?

PEIPPO PASI 15.07.2016 12:33

Nyt on auto pihassa. Hintaa töineen vajaa 200€. Säästyi siis 800 €, jos verrataan siihen että olis kaikki lukot vaihdettu, niinkuin korjaamo ehdotti...Koodaukset vielä joudun tekemään, mut nehän olis pitänyt tehä muutenkin. Pystyykö ne lukkosepät sepittämään tuon jumittuneen lukonkin vielä toimintakuntoon, vaikka varalaitteeksi..? -Pasi

JANHONEN MATTI 15.07.2016 13:11

Kyllä pystyy.

Siinähän on rikki mitä todennäköisemmin vain haitat (ne pienet osat jotka estää sen lukkosylinterin pyörimisen lukkopesässä) tai haitan jouset. Yksi katkennut haitan jousi joka jää sopivasti väliin riittää jumittamaan lukon.

Joskus jopa vanhan lukon rasvaus CRC:llä laukaisee tilanteen ja lukko meneekin jumiin.

Osa haitoista voidaan myös poistaa, mutta kaikkia ei missään nimessä.

PEIPPO PASI 10.09.2016 09:03

Päivitystä sen verran, että ei ole vissiin siruja noissa uusissa avaimissa, kun eivät pystyneet koodaamaan Delta-autossa. Neuvoivat sielläkin kääntymään Mikkelin lukkoseppien suuntaan. -Pasi

HÄMÄLÄINEN MARKKU 10.09.2016 09:55

Eikö siihen perään voi vaihtaa uuden avaimen? Kiinnittää vaikka pultilla, ellei saa niittiä auki.

KAUPPI ERKKI 10.09.2016 11:30

Kävin keskisellä teettämässä vara-avaimen ducatoon vm 2007 siellä ainakin koodaus onnistui vaatii käynnin autolla mutta hyvin tuntuu toimivan hinta oli 119 euroa. Avaimen terän pystyy vaihtamaan vanhaan avaimenperään jos terä on samanpituinen,että se pääsee taittumaan koteloonsa linkkumallissa.

Pasi Peippo 28.08.2017 04:42

Nyt on Mikkelissä käyty ihan paikan päällä. Autossa vanhä lukkopesä korjattuna paikallaan. Uusi heidän mielestä "haiskahti tarvikkeelle" ja jätettiin varasysteemiksi...Siru jouduttiin uusimaan vanhaan avaimeen Deltan yritysten? jäljiltä.
-Pasi

Pentti Poutiainen 12.10.2017 22:13

Eilen meni 2005 käyttöönotetun Ducaton virtalukko jumiin eikä virta-avain kääntynyt virtalukossa. Päästimme aamulla virtalukon irti ja käytin sen Mikkelin Lukkosepillä. Kaksoiskäynnistyksen esto oli rikkoontunut ja nyt korjauksen jälkeen virta-avaimen pystyy kääntämään käynnistys asentoon myös moottorin pyöriessä. Vika kuulema tyypillinen Ducaton virtalukoissa. Korjaus ja yksi avain maksoi vajaan satasen. Virtalukon kaksi pallokantaista kiinnityspulttia aukesivat talttaa ja vasaraa apuna käyttäen. Virtalukkoa paikalleen asennettaessa voi halutessaan korvata ko. pultit kuusiokolopulteilla. Onneksi virtalukko hajosi kotipihassa eikä reissussa ollessa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.