Ducaton lämmityslaitteen kennon vaihto

KURTTI PASI 10.05.2016 12:13

Olis Fiat Ducaton 2,5 TDI:n -98 lämmityslaitteen kennon vaihto edessä. Tiputtelee nestettä ohjaamon lattialle. Ohjaamossa ei ole ilmastointia. Olisko kellään kokemusta moisesta työstä? Miten työ kannattaa tehdä ja onko kuinka iso työ. Lieneekö kenelläkään kuvia moisesta operaatiosta tai muuta dokumenttia?

PASANEN MIKKO 10.05.2016 18:24

Terve Olen joskus vaihtanut sen kennon, vaan en nyt löydä kuvia, joita kyllä otin. Homma on helppo. 'Kojeponttoonin' alaosan irroitat, ruuvit ovat reunoilla ja alaosassa. Lämmityslaitteen yhtä vivustoa joutuu vähän 'vänkäämään', jotta kenno mahtuu tulemaan ulos tilastaan. Konetilan puolelta tietenkin letkut ensin irti.

Kun laitat uuden kennon paikoilleen, niin täytä se nesteellä, (tulpat putkien päihin) säästyy ilmaukselta. Ducatoissa on kahdenlaisia kennoja, autoosi sopii varmaankin se halvempi. Motonetissä noin 30€, ei ole kallis! Varaa sopivat letkuklemmarit, alkuperäiset ovat kertakäyttöiset.

HAAPANEN TIMO 10.05.2016 20:19

Nyt jos vaihtaisin kun tiedän miten se tehdään tekeisin homman alle kolmen vartin.

Menee noin kuten Mikko kertoo, helppo homma. Joku aika sitten katselin niin edullisin kenno maksoi 15€. Nettiä kaivelemaan vaan ja töihin.

@timppa

Heikki Nuutinen 20.05.2020 20:07

Joutui mulla purkamaan koko lämmityslaitteen irti,ennenkuin kennon sain irti.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.