Matkailuauton vuokraaminen

MÄKELÄ EERO 28.07.2015 11:54

Riskaapelia hommaa. Eräs tuttavamme vuokrasi matkailuauton Lumijoella maajussin muijalta ja ajelivat sillä meidän pihaan. Vuokraaminen tapahtui 25. 07. 2015. Meidän pihassa alettiin tutkia laitetta ja yritettiin saada jääkaappi toimimaan kaasulla. Ei onnistunut. Liekinvarmistin oli jumissa. Lisäksi jääkaapin oven lukitusnappi ei jäänyt päälle. Kun laitetta tutkittiin pitemmälle, todettiin kaasulieden yhden hanan olevan myös täysin jumissa ja kaikkien hanojen karat olivat hapettuneet aivan vihreiksi. Sitten jatkettiin tutkimista. Asunto-osan valot eivät toimineet ja hupiakku tyhjänä. Laite oli meillä yön yli roikassa, aamulla edelleen hupiakku tyhjänä. Ihmeellinen juttu. Tuttavamme olivat ajaneet Oulusta meille (n 400km) ja sen jälkeen roikassa yli yön. Puhelinkeskustelussa vuokraajan kanssa eivät saaneet lupaa ajaa huoltoliikkeeseen korjauttamaan vikoja. Vaarallinen laite tuollainen Sitten todettuani nuo viat, varsinkin siellä kaasupuolella suosittelin tuttaviani palauttamaan auton mitä pikimmin. Heidän oli tarkoitus mennä Turusta laivalla Tukholmaan ja käydä Norjassa asti. Mitään kuitteja tai muutakaan kirjallista dokumenttia eivät olleet saaneet. Olivat vain uskoneet mitä suullisesti oli puhuttu ja sovittu. Vuokra 1200€ oli tietenkin vaadittu etukäteen. Sitten kun palauttivat auton vuokraajalle Lumijoella 27. 07. 2015 laitetta saivat palautusta vuokrasta 600€ ja tietenkin alettiin väittää tuttaviamme osaamattomiksi matkailuauton käyttäjiksi. Väitettiinpä vielä heidän tehneen kaksi lommoa laitteeseen. No, voinpa kertoa heillä olleen omistuksessaan kaksi matkailuautoa mutta luopuneen niistä. Halusivat vaan nyt lähteä vähän reissuun vuokra-autolla. Vuokraaminen oli tapahtunut Tori.fi sivuilta. Saas nähdä nyt sitten tuleeko pikkueerolle ja Tuulalle kutsu saapua oikeussaliin todistajan ominaisuudessa. Mitä tästä kaikesta opimme? Opimme ainakin sen, että tulee vaatia sopimuksesta kirjallinen dokumentti ja kuitti sekä vuokralleantajan kanssa tulee käydä kaikki vuokrattavan laitteen varusteet, erityisesti kaasulaitteet läpi ja todeta niiden toimivuus. Sitten vielä tarkistaa vuokralleantajan taustatiedot, onko verotus, vakuutus, ym asiat kunnossa. Jos eivät ole, niin jättää ottamatta vuokralle kyseisenlaisilta vuokralleantajilta.

pikkueero

KOISTINEN TOIVO 28.07.2015 12:13

Ottamatta kantaa kyseiseen asiaan. On molemminpuolinen etu, sekä vuokran antajan, ja vuokraajan, että on kirjallinen sopimus asiasta. Lisäksi tarkastetaan laitteen toiminnot, ja jopa on hyvä dikiaikana kuvata sisusta, ja ulkopuoli. Näin ei tule jälkipuheita. Vuokratessa kannattaa vuokralle antajan tarkistaa vakuutusyhtiöltä auton vakuutuksen kattavuus kolaritilanteen varalle. Myös omavastuun hoito, kuka siittä vastaa. Toivopoika

MÄKELÄ EERO 28.07.2015 12:20

Juuri näin, Toivo. Kiitos näistä lisäyksistä.

pikkueero

Käyttäjän lisäys viestiin 28.7.2015 klo 12:25:27 Laitoin tämän kirjoitukseni varoitukseksi ja tarkoituksella tänne yleiselle puolelle, että nekin jotka eivät ole SFC-jäseniä pääsevät lukemaan. Jäsentarroja ei kyseisessä laitteessa ollut. Tästä päättelen, että laite on hankittu vain vuokralleantamista varten.

NYYSSÖNEN KAJ 28.07.2015 14:20

Mutta jos rekisteriotteesa lukee käyttötarkoitus kohdassa "Yksityiskäyttö" ei vakuutus ole voimassa vuokrauskäytössä.

MÄKELÄ EERO 28.07.2015 14:34

Näin se Kaj on. En huomannut katsoa rekisteriotetta. Tori.fi-sivulla ei näy enää ilmoitusta kyseisestä laitteesta. Mikä lienee syynä?

pikkueero

Jari Rinne 05.07.2021 12:01

Rovaniemeläinen Huotari vuokraa 2000 -luvun matkailuautoa. Ikäneidossa jo kaikenlaista pientä, joiden kanssa pystyy elämään kun halvalla saa. Kovassa helteessä tietysti mm. tuulettimen puhaltimen olisi toivonut toimivan, mutta ilmanvaihto on hoidettavissa myös ristituuletuksella. Isompien osien tippuminen ajossa on turvallisuustekijä ja ulkokuoresta revenneiden osien resonointi varsinkin pitkillä väleillä saattaa ärsyttää.

Asiallisen vuokraushinnan päälle edellytetään 200 euron vakuusmaksua. Tästä palautettiin 50 euroa tekstiviesti-ilmoituksella. Auton vuokraushinta nousi 40%:lla

Perusteeksi ilmoitettu kahden tunnin palautuksen myöhästyminen ja allaksen ja jääkaapin siivous sekä kokolattiamaton imurointi.

Kyseiset kohteet oli pyyhitty. Niistä oli etukäteen sovittu siivouksen tasoksi ”kunhan enimmät pois”. Autossa ei ole mitään siivousvälineitä, joten matot pyyhittävä ja paukutettava ulkona.

Palautin Heikille myös 50 euroa. Josko hän ennen seuraavaa vuokrausta korjaisi summalla auton selkeitä teknisiä puitteita.

Tekstiviesti takuusumman pidättämisestä ei vakuuta, varsinkin kun keskusteluyhteys toimi koko muun vuokrausprosessin ajan hyvin. Nuori kaveri, joten aikaa oppia.

En suosittele.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.