LMC 630R Liberty vesien tyhjennys

JÄRVINEN JARI 28.09.2014 19:10

Otsikon mukainen asuntoauto vm 2000

Talvi tulossa, mistäköhän löytää käyttöveden putkiston tyhjennyshanan?

Ainoat vipuhanat mitkä löytyy on käyttövesipumpulta priimuslämmittimen jälkeiselle T-haaralle ja samanlainen kylmälle vedelle. Mutta jostainhan on T-haaran jälkeisille hanoille menevät letkut saatava tyhjiksi, onko ne puhallettava tyhjiksi paineilmalla? Ohjekirjan mukaan jossain on kaksi hanaa tyhjennykselle, 2-tunnin etsimisellä niitä ei löytynyt, myöskään ohjekirjassa olevan kuvan mukaisesta paikasta.

Priimuksen ja säiliöiden tyhjennys ok.

ASIKAINEN MATTI 29.09.2014 19:23

Jos autossasi on uppopumppu (sisällä vesisäiliössä), niin sen kytkin 0-asentoon, kylmän veden tyhjennyshana auki ja sitten paina vessan huuhtelunappia kymmenkunta sekuntia magneettiventtiilin avaamiseksi ja vessan huuhtelulinjan tyhjentämiseksi. Jos tämä jää tekemättä, niin keväällä on ongelmia odotetavissa. Tämän toimenpiteen jälkeen muut tyhjennystoimet.

Jos letkuihin jää vettä, niin ne kestävät kyllä, mutta tärkeintä on, ettei hanoihin ja jakotukkeihin jää vettä. Autoa käyttöön otettaessa letkuihin jäänyt vesi kyllä sulaa.

HYTÖNEN RAIMO 01.10.2014 02:08

Yleensä varsinaisia poistohanoja on kaksi: yksi boilerin yhteydessä, toinen letkuissa tai käyttövesisäiliön pohjassa (sisäpuolella). Jos lämmittimenä Trumatic Kombi, sen automaattinen tyhjennysventtiili aukeaa 8 asteessa seurauksena boilerin ja pääosin myös käyttövesisäiliön tyhjentyminen. Tyhjentymistä auttaa hanojen avaaminen, mutta sitä ennen on kytkettävä pumppu pääkytkimestä tai sulake irrottamalla toimimattomaksi.

Lisäksi on muistettava tyhjentää harmaavesisäiliö ja vessajärjestelmä sekä vesikeskuslämmitysjärjestelmä ellei sitä ole täytetty pakkasnesteellä.

Jani Majaniemi 11.04.2021 18:19

Mistä löytyy sulake? Mulla ei tule vettä jostain syystä!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.