Ajoneuvoveron palautus ja Netposti

AHJOS TIMO 15.04.2014 10:18

Ei se Netposti olekaan niin hyvä systeemi kuin siihen liittyessäni luulin. Ruksasin silloin sellaisen kohdan, että kaiken minulle tulevan postin saa ohjata sinne niiltä lähettäjiltä, jotka sitä käyttävät. Luotin siihen, että Netposti ilmoittaa minulle sähköpostitse, kun sinne jotakin saapuu.

Eilen kirjauduin postin systeemiin lähettääkseni pääsiäiskortteja ja samalla vilkaisin Netpostin puolelle. Sinne oli saapunut joulukuussa ajoneuvoveron palautusilmoitus ja ilmoitus saapuneesta rahalähetyksestä, jolla palautuksen olisi voinut hakea OP-pankin konttorista viimeistään 23.1.2014. Netposti ei lähettänyt sähköpostiini ilmoitusta kirjeiden saapumisesta tai sitten se on ohjautunut suoraan roskapostikansioon. Mitään muuta postia sinne Netpostiini ei ollut tullut. Liittyessäni toivoin erityisesti, että vakuutusyhtiöiden paksut kirjeet menisivät suoraan sinne sähköiseen arkistoon, mutta käyttämäni vakuutusyhtiöt eivät näköjään sinne mitään lähetä.

Äsken soitin Trafiin ja palautus luvattiin maksaa nyt suoraan tililleni. En odottanut saavani palautusta, sillä 2.12.2013 saamani kirje päättyi sanoihin "Mahdollisesti hyvittämättä jäänyt määrä otetaan huomioon seuraavassa verolipussanne".

HALMEENMÄKI JUHANI 15.04.2014 19:32

Tuota harmittelen minäkin, että vakuutusyhtiöt ei halua käyttää Netpostia. Silti niille kelpaisi oma kansionsa, josta sitten pitäisi käydä noukkimassa erikseen heidän laskunsa, ja tietysti uuden pankkitunnuksilla kirjautumisen jälkeen. Ja kun on S-bonuskortti, ja sitä kautta tilikin, niin siellä S-tilillä näkyy mahdolliset Netpostin uudet kirjeet, jos nyt sattuisi maili menemään ohi silmien.

AHJOS TIMO 15.04.2014 20:11

Kun kerroin tuosta kokemuksestani tänään myös Facebookissa, siitä eräs kaverini sai idean kirjautua omaan Netpostiinsa. Hän löysi sieltä laskun, joka olisi pitänyt maksaa helmikuussa!

NYMAN LEIF 15.04.2014 21:08

Ainakin mulla Netposti toimii kunnolla, kaikki yllämainitut asiat hoituu helposti ja moitteitta. Ilmoitetaan sähköpostiin jos on tullut postia ja tekstarillakin kännykkään ettei jotain unohtuu. Kaikillako omat ja sähköpostiosoite-tiedot päivitetty???

NYMAN LEIF 15.04.2014 21:59

Korjaus, sähköpostiin ilmoitetaan, ei tekstarilla kuin mä äsken kerroin. Näkyyhän sähköpostiakin kännyssä nykyisin, heh.. Vakuutusyhtiö hoitaa hommansa hyvin, laskut tulee ajoissa.

EEROLA TEEMU 15.04.2014 23:36

Enpä ole koskaan hakenut autoveron palautusta Trafilta, vaikka juurikin on vajaa tonni verorahoja sisällä. Sehän on kuin säästöön pistäisi, kun maksaa kerralla esim. m- autosta 650 e veroja/v , vaikka niistä ehkä vain runsaat 100 e kuluu verovuoden aikana liikennekäytön veroihin

Sitten menee taas pari vuotta ilman käyttö- ja harrasteautojen veronmaksuja, kun sisällä olevat maksut kattaa nekin. Tuosta ei tule edes korkotappioita, kun käyttelytilin korko makaa 0- paikkeilla. Hyvin on pitäneet kutinsa Trafin verolaskelmat, niin kuin pitääkin.

Vakuutusyhtiöt on tunnollisia: Ensin tulee isohko lasku käyttöönoton jälkeen. Kun taas poistaa käytöstä, niin korjauslasku -muutaman euron suuruinen yleensä.

AHJOS TIMO 16.04.2014 07:25

Teemu Eerola kirjoitti: "Enpä ole koskaan hakenut autoveron palautusta Trafilta, ..."

En minäkään sitä palautusta hakenut. Se tuli pyytämättä ja yllätyksenä kuin faksi entiselle pääministerille. Sain Netpostiin 2.12.2013 marraskuun viimeiselle päivälle päivätyn "Ajoneuvoveron maksutodistuksen", joka päättyi sanoihin "Mahdollisesti hyvittämättä jäänyt määrä otetaan huomioon seuraavassa verolipussanne". Kuitenkin jo 5.12.2013 oli lähetetty vasta tällä viikolla Netpostista löytämäni "Ajoneuvoveron palautusilmoitus" ja 9.12.2013 OP-pankin lähettämä "Ilmoitus saapuneesta rahalähetyksestä".

EEROLA TEEMU 16.04.2014 11:48

Kiitos Timo oikaisusta. Kävin lukaisemassa tietoja NetPostista ja vaikuttaa mielenkiintoiselta. Pitänee aloittaa kokeilu "jostain laskuttajasta, vaikka". Tuo maininta hyvittämättä jättämisen maksamisesta seuraavassa laskussa lukee meikäläisellä useimmissa Trafin laskuissa, koska m- auton vero on niin massiivinen verrattuna esim. harrasteautojen veroihin.

Laskujen siirtäminen tuon järjestelmän piiriin tuntuisi sopivalta kun esim. viipyy pitempiä aikoja ulkomailla.

AHJOS TIMO 16.04.2014 12:49

Periaatteessa Netpostin etuna voisi olla pankkiriippumattomuus. Jos ohjaa laskut suoraan johonkin pankkiin e-laskuina, myös laskuarkisto jää siihen pankkiin. Tietysti voi kaiken kopioida omalle koneelleen, mutta se vaatisi paljon työtä, jos haluaisi vaihtaa pankkia ja säilyttää laskuarkiston.

Kuitenkin olen ohjannut omat laskuni e-laskuina Nordean verkkopankkiin, joka maksaa tietyille laskuttajille itse määrittelemääni rajaa pienemmät laskut automaattisesti ilman vahvistusta ja pyytää muista vahvistuksen tekstiviestillä. Jos vastaan siihen "A", lasku maksetaan eräpäivänä, jos vastaan "H", se maksetaan heti. Sen lisäksi sähköpostiin tulee lyhyt viesti, jossa vain ilmoitetaan, että verkkopankkiin on saapunut yksi tai useampia laskuja. Myös A:lla vastatut laskut näkyvät verkkopankissa erääntyvien maksujen luettelossa, jossa niitä voi tarvittaessa vielä eräpäivään saakka muuttaa tai poistaa. Pieni maksu tuosta tekstiviesti-ilmoituksesta peritään, mutta systeemi on toiminut luotettavasti.

Eilen kerroin, että myös eräältä kaveriltani oli jäänyt huomaamatta ja maksamatta Netpostiin saapunut ajoneuvoverolasku, jonka eräpäivä oli helmikuussa. En siis ole ihan ainoa, jonka Netpostiin saama kirje on jäänyt huomaamatta.

AHJOS TIMO 18.04.2014 12:40

Tänään sain Netpostin lähettämän sähköpostiviestin, jossa kerrottiin, että minulle on saapunut Netpostiin Trafilta kirje, joka toimitetaan minulle myöhemmin myös paperisena. Kirje oli samanlainen ilmoitus ajoneuvoveron maksunpalautuksesta kuin sinne oli tullut joulukuun alussa. Palautuksen luvattiin tulevan pankkitililleni viikon kuluessa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.