Asuntoauto vai retkeilyauto?

MARTTILA TUIJA 10.02.2014 19:03

Hei! Kertoisiko joku, mitkä ovat näiden autojen oleellisemmat erot?

TERVO JARI 10.02.2014 19:07

Kuva kertoo paljon :

Retkeilyauto:

https://www.google.fi/search?q=retkeilyauto&client=firefox-a&hs=uaG&rls=org.mozilla:fi:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=gQb5Ur7QOqGI4gT0s4HQDQ&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1024&bih=621

Asuntoauto.

https://www.google.fi/search?q=asuntoauto&client=firefox-a&hs=GcG&rls=org.mozilla:fi:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=1Qb5UpmyOeHV4gT5qYC4DA&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1024&bih=621

Eiköhän noista löydy vastaus ?

Tuossa omilta sivuilta löytyvä sanasto:

http://www.karavaanarit.fi/leirintamatkailu/karavaanarin-sanasto/

HAAPANEN TIMO 10.02.2014 19:30

Asuntoautoja ei taida tien päällä olla, matkailuautoja kylläkin.

@timppa

AHJOS TIMO 10.02.2014 20:10

Tuija, nuo molemmat ovat epävirallisia nimityksiä, joita ei käytetä missään virallisissa asiakirjoissa. Retkeilyautoiksi sanotaan yleensä matkailuautoja, jotka on tehty pakettiauton peltikorin sisään, mutta joskus myös sellaisia pienehköjä retkeilyyn käytettäviä autoja, jotka eivät täytä suomalaisia matkailuauton erityisvaatimuksia, siis viranomaisvaatimuksia, jotka ovat autoverosta vapauttamisen ehtona.

Asuntoautoiksi monet alaa tuntemattomat sanovat kaikkia matkailuautoja. Esim. minun edellinen autoni oli Adria Twin, jota tällä foorumilla pidetään yleisesti retkeilyautona ja joka on virallisesti matkailuauto. Hyvin monissa paikoissa sitäkin sanottiin asuntoautoksi.

VÄLIAHDE JUSSI 10.02.2014 22:32

Yleensä nuo retkeilyautot on ahtaampia kuin, asuntoautot joita, on alkovimalli ja puoli-intekroitumalli sekä,muista yleensä itsetehdyt,linja-autoja,myymäläauto ymls.Kyllä se asuntoauto ja a-vaunu mulla ainakin on.

Käyttäjän lisäys viestiin 10.2.2014 klo 22:38:17 Jäi pois noissa retkeilyautoissa ei kaikissa ole vessaa ja ne on muutenkin hyvin kirjavia varustukseltaa. Kanattaa laitaa joku,tehdastekoinen asunto- tai retkiautosi tehty.

LAAKSO MATTI 10.02.2014 22:52

Kyllä meillä ainakin on matkailu-auto integroitu hymer.

KOISTINEN TOIVO 11.02.2014 08:03

Lienee nykyään pelkkää terninologiaa. N.s retki, eli peltikuoriset ovat kooltaan jo seittenmetrisiä, ja ylikin pitkiä. Leveys on 2,10 metrin luokkaa. Sisustus on sama kuin n,s asuntoautoisa. Taas asuntoautot ovat osin malleiltaan kaventuneet 2,10 metriin.n,s kompaktimallit, ja varustettuna, jopa takaovella Ainoa ero lienee kori rakenne, joka on n,s asuntoautoissa erikseen rakennettu alustan rungolle. Puoli integroitu, integroitu, tai alkovimalli. asuntopuolen ovi on saranoitu. Retkiautot ovat rakennettu auton kuorien sisään, ja asuntopuolen ovi yleensä liukuovi, joko sähköllä, tai käsin avattava ( n,s perkeleen lousku ) Alunperin lienee retkeilyautot ovat olleet itse rakennettuja pakettiautoja, joissa oli irtosängyt, ja kalusteet verottajan takia. Asuntoautona pitäisin linja-autoihin rakennettuja asuntoja, joissa jopa asutaan lähes ympäri vuodet, sisältäen jopa saunat. Jari Tervon kuvagalleria kertonee loput. Toivopoika

AHONEN AULIS 11.02.2014 08:42

Tuijalle.Kysymykseesi vastaan että retkeilyauto on huomattavasti kapeampi. Eipä niissä muita eroja juurikaan ole.Säilytystiloja on riittävästi,vuode on hyvä 2.lle Lämppäri pitää lämmöt toivotuissa lukemissa.Kätevä ajella kokonsa puolesta niin kauppareissuilla kuin lomamatkollakin.Kahdelle hengelle se on ihan varteenotettava matkailuväline.Terv:AA.

ESKOLA PENTTI 11.02.2014 09:26

Tuossa jotain eroavaisuuksista ... http://fi.wikipedia.org/wiki/Matkailuauto

Menepä käväisemään tuolla ja kurkkaa autoihin sisään, niin näet mahdolliset eroavaisuudet ..http://www.lahdenmessut.fi/tapahtumat/

Meillä jokaisella on se oma "must" - mallinsa käyttötarpeiden mukaan!

VÄLIAHDE JUSSI 11.02.2014 10:08

Toivottavasti aloittaja sai selvän käsityksen asuntoauton ja retkeilyauton erosta. Kaverilla oli 8hengen Hiace ja siinä pelkkä keittolevy rekisteröity retkeilyautoksi. Näin tiiseli verotipahti 76€uroon.

AHJOS TIMO 11.02.2014 13:36

Se on jäänyt vielä kertomatta, että retkeilyauto-tyyppisen matkailuauton takaseinässä on yleensä suuret pariovet, jotka mahdollistavat suurtenkin esineiden lastaamisen. Sängyt voi tarvittaessa nostaa kokonaan tai osittain pois. Joissakin malleissa ne voi nostaa ja kiinnittää seinustalle pystyyn. Takaovien haittana taas on, että ovien raoista helposti vetää, joten niiden eteen kannattaa tehdä lämpöä pitävä verho.

Retkeilyautot ovat siis monikäyttöautoja, joissa on samat varusteet kuin muun tyyppisissä matkailuautoissa, mutta noin 25 cm kapeampaan asunto-osaan sijoitettuina. Auton pituudessa ei välttämättä ole eroa. Sivulla oleva raskas liukuovi on mielestäni epämukava. Tällä foorumilla on esitelty saksalaisia ratkaisuja, missä liukuovi on korvattu kapeammalla saranaovella, mutta Suomessa en ole yhtään sellaista autoa nähnyt.

Suuren tavaratilan käytettävyyttä tavaroiden kuljettamiseen heikentää se, että pakettiauton koriin kuuluvat kuorman kiinnityslenkit on kaikissa näkemissäni retkeilyautoissa jätetty sisustuslevyjen alle, jolloin niitä ei voi käyttää. Joissakin mainoskuvissa takatilassa on esimerkiksi skooteri keskilattialla pystyssä ilman että sitä on sidottu mihinkään.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.