Kabe 05 painepumppu

Kari Mankinen 12.07.2019 09:57

Joku kirjoitteli aikasemmin tuosta vesipumppuongelmasta Kabe autossa. Meillä tuli tasan samanlainen vika puolan retkellä. Eli pumppu naputtaa normaalisti. Vessaan tulee pikkunen liru vettä ja välillä ei ollenkaan. Keittiöstä tulee välillä hyvin ilman pumppuakin(kun on ensin ollut pumppu päällä) ja välillä pumpun kans pikkusen liruttamalla. Boileri on täynnä, mutta kun kääntää lämpimän puolelle vettä ei tule tippaakaan. Eli tuolta aikasemmin kyselijältä toivoisin tietoja löytykö vika ja jos niin mikä oli. Kiitokset muuten tuon lataushomman neuvojille viime talvelta. Vika oli pöytäryhmän alla connecting batteries releestä jossa oli liittimet vaan sen verran pölyiset, ettei kytkenyt automaattisesti latausta suuntaan eikä toiseen. Ps. Kyseessä on painepumppu

Timo Haapanen 12.07.2019 10:45

Lähtisin puhdistamaan suodattimia alkaen pumpusta. Hanojen sihdit yms.

Se että keittiöstä tulee hyvin kun pumppu on ollut päällä kertoo siitä että pumppu on hiljalleen saanut ilmatäytteisen paisuntasäiliön paineelliseksi ja vesi tulee sen avulla silloin kun pumppu ei käy.

Normaalisti paisuntasäiliö täyttyy paineenalaisella ilmalla muutamassa sekunnissa.

https://www.vapaa-aika.com/epages/vapaa-aika.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2015091804/Products/2126400

@timppa

Kari Mankinen 12.07.2019 13:08

En usko suodattimissa olevan vikaa, mutta Timppa tuo mainitsemasi paisuntasäiliö voi olla asian ydin. Semmostahan ei ole, mutta ensimmäinen omistaja on tehnyt virityksen joka on ihmetyttänyt minua jo kauan. Se on 1,5 litran jaffapullo josta on kaula leikattu pois. Kylkeen on tehty 4 reikää joihin on johdettu pienet letkut(ihan ilmaletkun näköisiä), pullossa oli noin 4dl vettä pohjalla. Pullo on pumpun vieressä nippusiteellä kiinnitettynä pystyyn. Olisiko tuo edellisen omistajan paisuntasäiliön korvausyritys? Tyhjensin pullon kun tuo vika alkoi oireilemaan ja nyt sinne on kertynyt taas pari desiä. Pullohan ei mitenkään pidä painetta kun siinä ei ole kaulaakaan, mutta oisko ehdotusta tuon virkaan?

Timo Haapanen 12.07.2019 17:33

Mistä ne letkut siihen pulloon tulevat?

Paisuntasäiliö ei ole mitenkään pakollinen, pehmentää pumpun käyntiä jonkun verran ja mahdollistaa pienen vesimäärän oton pumppu ei päällä olisikaan.

Nykyään asennetaan usein mikrokytkinhanat myös painepumpun kanssa, näissä ei paisuntasäiliöllä ole mitään virkaa. Pumppu lähtee käymään aina kun hana avataan.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.