Kaasun määrästä

Olli Salminen 26.06.2019 17:23

Kaasun maximihan on käsittääkseni matkailuautossa 25kg. Jos on nyt normi pari isoa pulloa kaasupullokaapissa, voiko takatallissa kuljettaa grilliä varten pientä muutaman kilon pulloa? Mitäs tähän tuumaatte? Kilothan jäävät alle 25kg.

Toivo Koistinen 26.06.2019 18:22

Kyllä pystyy. Tosin jos epäilee että pullosta voi vuotaa, niin kannatta harkita.
Minä kun meillä kaappiin mahtuu vain yksi pullo, ja kun se alkaa olla finaalissa, otan mukaan täyden pullon, joka on avaamaton, ja kuletan sitä toisen pedin sisälä. Pitää vain hyvin tyyvätä se, että pysyy paikallaan.
Tp

Timo Haapanen 26.06.2019 18:52

Tavarana saa kaasupulloja kuljettaa myös. Kaasupullokotelossa max 25 kg. mutta tavaratilassa saa olla lisää.

@timppa

Olli Salminen 26.06.2019 19:13

Kumpihan olisi parempi/turvallisempi ratkaisu päältä vaiko sivutäytöllinen?
Joo tuki/sidonta täytyy olla kyllä kunnossa.

Timo Haapanen 26.06.2019 19:17

No jos huitaisee lekalla painoventtiilin nevadaan loppuu kaasuntulo heti, kierreventtiilissä saman tempun jälkeen tyhjenee koko pullo.

Ohi aiheen: tankkipulloissa on sisäinen rikkoventtiili, jos kiertää pullon auki niin ettei siihen ole mitään kiinnitetty kuuluu napsahdus eikä kaasua tule.

@timppa

Toivo Koistinen 26.06.2019 20:20

Pullo, jossa on sulku kiinni, ja korkki päällä, on molemmat yhtä turvallisia, ja turvattomia.
Kun jos käy kolari, niin lähes kolmenkymenen kilon pullo siitä kaasukaapista lähtee, ja tekee pahaa jälkeä ilman kaasun vuotoakin.
Mutta normaali kuljetuksena suojakorkki paikallaan, kunnolla paikalleen kiinnitettynä, kuten meillä pedin sisällä pehmusteet ympärillä makuullaan pohja keulaanpäin nojaten pohjastaan tukevasti seinään auton perällä jolloin se joutuu tulemaan raikasvesi tankki sylissään vessan seinien, ja takasoffan läpi kolarissa, on hyvä, ja jopa turvallisempi, kun se käytössä oleva, joka on siinä kaapissaan auton sisällä hella-allaskaapin sisällä.
Tp

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.