Eura Mobil 2,3 L diesel

Raimo Jokinen 13.09.2017 17:33

No terve kokeneemmat caravaanarit. Olen vuosien tauon jälkeen taas innostunut matkailuautosta ja kysyisin että onko jollakin kokemuksia integroidusta Eura Mobil 690 autosta, jossa on 2,3 L diesel (131hv). Onko tehoja tarrpeeksi.

Toivo Koistinen 13.09.2017 20:05

Onko tehoja tarpeeksi. Siinä satasen kysymys. varminta itse koeajaa, niin selviää tärkein, onko liikkeelle lähtö sillä koneella sillä autolla helppoa.
Matka-ajossa kyllä tuo teho riittää, tosin vaihteita pitää käyttää.
Nykyauto suuntaus, pienet koneet kovat tehot, ja nopea ykkönen, ja pakki.
Kun mennään parin litran ja alle koneeseen, jossa huipputeho on lähellä 4000 kierroksen tietämissä,, niin 3500 kilon autolla, ja jopa 4200 kilon, jos kaavailut laista toteutuu, tuo yhtälö ei tule toimimaan, vaan muututaan automaatti laatikoihin.
Sen jälkeen kun 2,8 ja 3,0 litraset hävisi, on ajaminen, miten sen sitten sanoisi, muta etenpäin kehitys kehittyy.
https://www.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/mazda-ei-ole-hylkaamassa-polttomoottoreita-kehitti-mullistavan-bensakoneen-josta-muut-vain-haaveilevat/6530630#gs.IVthxvA
Toivopoika

Timo Haapanen 13.09.2017 22:17

Toivo puhuu vaikka ei tiedä kysyjän auton merkkiä eikä painoa.

Vastaan niin kuin kyseessä olisi Ducato ja paino alle 3,5 t. Ko. autossa on hyvin alhaalta vääntävä moottori jolla normaalilla matka-autolla sopiva motarivauhti on 100-110 eikä vaihteita liialti tarvitse ylämäissä käyttää.

Ohituksiin sillä pitää lähteä harkiten, pienemmälle vaihtaminen ei auta mitään.

Näillä moottoreilla liikkuu suurin osa matka-autoista eikä mitään hätää ole.

@timppa

Toivo Koistinen 14.09.2017 06:09

No terve kokeneemmat caravaanarit. Olen vuosien tauon jälkeen taas innostunut matkailuautosta ja kysyisin että onko jollakin kokemuksia integroidusta Eura Mobil 690 autosta, jossa on 2,3 L diesel (131hv). Onko tehoja tarrpeeksi.
Kopio aloittajalta, missä auton merkki selviää.
Aloittaja kysyi onko tehoja tarpeksi. Siksi neuvoin kokeilemaan, koska, jokaisella on oma käsitys paras riittääkö tuo teho, ja vääntö hänelle.
En sanonut, etteikö riitä. meillä aikanaan oli elnakki 1,9 koneella, ja se 3,5 tonnia liikkui silläkin pohjois Norjan tiet. Siinä oli vaihdelaatikko sitävarten, että mäet noustiin
Nykyään on riitettävä, koska isompaa konetta fiat ei tee, ellei katsele vanhempia kolmilitraisia, tai mersua, jota yhäkin saa isolla lohkolla
Toivopoika

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.