Ducato 06 2.0 Starttaus

Viljami Viides 05.11.2019 09:03

Terve kaikki!

Olen ensimmäistä kertaa täällä omaa aihetta aloittamassa ja jännittää. Perinteiseen suomalaiseen tyyliin aloitan pahoittelemalla jos tämmöinen keskustelu jostain jo löytyy (en hakutoiminnolla itse löytänyt) tai jos tämä tuli väärään paikkaan.

Eli omistan -06 vuoden fiat ducato kakkosen joka on modattu matkailuautoksi. Noh nyt taas pakkaset tuli ja käynnistämisen kanssa on ongelmia. Akku ja laturi vaihdettu n. 2-3tkm sitten (syyskuu) ja polttonaine+öljysuodatin toissaviikolla. Startti pyörittää nätisti, mutta mitään ei tapahdu.

Viime talvena vähän vastaavia ongelmia ja ajattelin, että diesel suodatin on vaan vanha ja ryönäinen ja jäätyilee... Noh nyt se on tuliterä ja sama ongelma.

Olen vasta aloittelija autojen vikojen paikantamisen kanssa ja erityisesti niiden fiksaamisesa. Yksi mitä mietin voiko hehkutulpat olla syy? Niitä en ole omana aikanani vaihtanut, eli vuoteen ja n. 30 tkm ?

Kaikki ammattilaisten näkemykset ja mutuilut ovat täysin tervetulleita.

Mukavaa talven alkua!

Timo Haapanen 05.11.2019 10:09

Hehkuihin viittaisi. Tosin en tunne tuota moottoria. @timppa

Toivo Koistinen 05.11.2019 13:17

Polttoaineen siirtopumppu olisi yksi mahollisuus myös. Tp

Erkki Kauppi 05.11.2019 17:50

https://toolfin.com/commonrail-suuttimen-testauslaite.html Tilaa tämmönen suuttimien ohivirtaus setti tällä on helppo mitata jos joku suutin kusee läpi, jos on liikaa vuotoa niin korkeapainepumppu ei kehitä tarpeeksi painetta eikä auto lähde käyntiin.


Ensimmäinen edellytys on tietenkin että siirtopumppu tankista pumppaa naftan korkeapainepumpulle tämän kyllä kuulee kun laittaa virran päälle ja kuuntelee pumppu käy hetken. Korkeapainepumppu ja suutinongelmat alkavat vasta kun autolla on ajettu yli 200000 km
muokattu: 5.11.2019 21:14

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.