Boxer ajovalopesuri

Antti Salmela 12.02.2020 19:34

Boxer/Ducato/Jumper vm 2004, miten vaan. Onko seuraava ominaisuus vaiko vika. Apukuskin puoleiseen ajovaloon ei tule pesunestettä ennenkuin on ruiskinut nestettä useampaan kertaan. Tuulilasi ja kuskinpuoleinen ajovalo kyllä pesunestettä heti saa.

Timo Haapanen 12.02.2020 22:47

Onkohan noissa takaiskuventiili?

Haittaako tuollainen mitenkään, mulla ei ole tainnut pariinkymmeneen vuoteen olla pesureita missään autossa enkä ole kaivannut.

@timppa

Toivo Koistinen 13.02.2020 05:48

Sitä minäkin mietin, mutta misssä semmonen olisi, kun pesusäiliö on aika alhaala, niin eikös se pitäisi olla sillon pumpulla, ja sillonhan koko järjestelmä tyhjenee, ja onko niissä sitä.
Kuitenkin noihin letkuihin aika vähän nestettä mahtuu, että tarviko sen takia olla sitä venttiiliä.
Vai voisiko se olla niissä pesusuutimissa
Tuli ajatus, että meneekö lampuille, yksi letkulinja ja se oikean puoleinen olisi sen linjan päässä, mutta eikös pesusäiliö ole oikeassa laidassa autoa, että se lamppuhan on lähinnä pumppua.
Mysteeri on tämä, ja paras konsti lie sievällä ilmalla seurailla letkulinjaa pumpulta, onko siinä jotain häikkä
On nin kauan kun itsellä oli dugato, ettei muista, ja olikokaan siinä enää
Katsastushan ei vaadi niitä enää, kuten Timokin varmaan tarkotit, eli mullakaan ei vanhuksessa ole ollut aikoihin, kun se toinen alkoi vuotamaan, niin poistin koko systeemin.
Tp

Antti Salmela 14.02.2020 13:59

Niin, tarpeellinen tai ei... nyt kuitenkin kun vaihdoin molemmat umpiot uusiin kun vanhat oli harmaat ja hiekanpieksemät, ajattelin kun tuollainen järjestelmä on, niin soisi sen toimivan. Teoria siitä että letku pikkuhiljaa tyhjenisi pienen vuodon takia tuntuu järkevältä, säiliö nimittäin on kuskin puolella. Eli pesuneste sinne kauimmaiseen pisteeseen tulee viimeisenä.

Timo Haapanen 14.02.2020 15:36

Onko säiliö alempana kuin lampun suutin?

@timppa

Antti Salmela 15.02.2020 18:44

Näyttäis olevan, tai ainaki osittain. Tunnettu tosiasiahan on että nestepinnat hakeutuvat samaan tasoon. Johtopäätös ilmeisestikin= säiliö vajaa niin letku tyhjenee jos pumppu laskee läpi. Täytyypä testata täyttämällä säiliö piripintaan.

Toivo Koistinen 15.02.2020 20:16

Uskoakseni autta, koska nestepinta jos nousee lähes valojen tasalle, ja samalla vesimäärän nostama paine auttaa pumppua.
Uskoisin kun se pumppu hoitaa, niin tuulilasin, ja valojen kastelun, niin siinä lienee takaisku venttiili. .
Tp

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.