Auto talviseisontaan

John Nyman 09.10.2021 21:34

OLen laittamassa autoa eka kertaa talviseisontaan Fiat-Detlhleffs -00. Puhdas- likavesi ja lämmitin hanat, tulppa avattu. Mitä muuta minun tulisi tehdä? Olen kuullut et vesiputket tulisi puhaltaa tyhjiksi, kataa jäänestoainetta viemäriin (lavuaarit, suihku). Laitaa pari kosteudenpoistajaa autoon.
Minulla hyvät kuivat tilat jossa auton on.
Onko jotain mitä tulisi tehdä ennen talvea tai talven aikana?

-Jonne

Pasi Peippo 09.10.2021 22:59

vesien-tyhjennys-talvea-varten-saako-rautalanka-ohjeen/

Tuon otsikon alta löytyy jotain...

-Pasi

Jani Närvänen 09.10.2021 23:00

seuraan kiinnostuksella.. Itsellä myös ekaa talvea asuntoauto.. Tosin mulla Hobby ransiitin alustalla vm.-07 Kiitollisena vinkkejä vastaan otan. nam

Toivo Koistinen 10.10.2021 07:38

https://www.karavaanarit.fi/etuteltan-puheet/matkailuautot/vesien-tyhjennys-talvea-varten-saako-rautalanka-ohjeen
Tuosahan se letkan linkki. Kannattaa käytellä autoa kerran kuussa. Ensin esilämmittää konen vebasto, tai roikka.
Sitten käynnistää, ja antaa käydä jonkin aikaa, ja jos mahollista liikuttelee autoa. Auto tykkää kun se saa liikkua, laakerit saa voitelua, ja liiketä, samoin kone.
Sitten lataa akut sen omalla järjestelmällä, eli roikka pistokkeesta auton kylkeen, ja vuorokauden verran.
Tp

Leif Wilhelmsson 10.10.2021 10:54

Mun talvisäilytys on yksinkertainen auto on seissyt pihalla katoksen alla ilman seiniä olen tarkasti poistanut kaikki vedet. En ole käynnistänyt motttoria kertaakaan talven aikana ainoastaan jos olllaan tehdy matkan mutta harvoin. En ole käyttänyt mitään poisttajia palloja niihin en usko. Koskaan ei ole ollut hometta tai muuta vastaavaa ilman vaihdon olen pitänyt hyvänä. 7 autoa ollut yli 30 vuoden aikana ja myös ollu volttimittari auton ulkopuolella niin ei tarvitse aukaista ovia sentakia jos tarvetta ladata niin mulla on katkaisia vieressä tolpassa. Uusimmissa autoissa enemmän tarvetta ladata auton akku välillä ja asunto puolella vähemmän.

Kaj Nyyssönen 10.10.2021 14:08

Olen eläkeläinen joka tykkää lämmöstä.

Tästä syystä minulla toisenlainen asuntoauton talvisäilytys flosofia. Vien auton Portugaliin talvisäilytykseen ja samalla säilön itseni siihen talven ajaksi. Tapaa kutsutaan Rutu-matkailuksi.
Valitan että tämä ei vastaa aloittajan esittämään kysymykseen.

Heimo Turunen 10.10.2021 14:51

Jos noin pahasti asian vierestä niin eikö täällä ole ulkomaanmatkoillle oma osio.

John Nyman 10.10.2021 21:46

Kiitoksia vastauksista!
Täytyy toi vessan huuhtelu vielä tarkistaa, avata pari kattoluukkua ja ikkuna.
Kesällä kun etsittiin maadoitusvikaa autosta niin löytyi vanha hiirenpesä kojelaudan alta, onko niitä vastaan mitään muuta kuin muutama loukku??

Kaj N! Olen lukenut teidän matkoista kylähulluista!! Mukavaa luettavaa. Itsellä on myös ollut tarkoitus rakentaa matkailuauto linja-autosta tai kirjastoautosta. Oli D-kortin inssiajo samana päivänä kun täytin 50v, mutta sairaus teki sen että jouduin ostamaan valmiin menopelin. Vaikkakin vanha, niin iso ja hyvässä kunnossa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.